Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Ocak 2012 Perşembe

Kadıköy ile çocukluk arası kaç kilometre

Nasıl güzel bir gün oldu nasıl anlatamam...Çocukluk , ilk gençlik ve evlendikten sonra ilk komşum olan Tekmil ve kızları Dilay ve Dilber ile buluştuk bu gün... Tekmil ile ne özel ne tadından yenmez bir arkadaşlığım vardır bilemezsiniz. Ben daha 11 yaşındayken Halamın, hadi Babaannene gidiyorum sen de gel demesiyle bir yaz tatilinin bir kısmını Babaannem'de geçirmeye gitmiştim. Tekmiller ile Babaannemin evi karşılıklıydı. Onların evi fıkır fıkır gençlerin kaynadığı kocaman bir evdi... Babası çok güzel keman çalardı.Kızların hepsinin sesi çok güzeldi... Koca bir yaz pikniklerle , eğlencelerle geçti... Sonra ben yazları iple çeker oldum.Biraz büyüdükten sonra sonra araya uzun yıllar girdi... Evlenip evimize yerleştikten bir süre sonraydı, kapı çaldı açtım,karşımda Tekmil... Kocası- benim Güneş Kolejinden sınıf arkadaşım buraya taşınmış, eşiyle tanış demiş. Hooop bi geldi ben... İşte ondan sonrası tufan... Bir grubumuz vardı, buluşur seramik meyveler falan yapardık, sessiz film oynardık o uzun kış aylarının , bele kadar çıkan karların yağdığı yerde...Kızlarımız da hem birlikte büyüdüler hem sınıf arkadaşı oldular.

Bu gün çok eğlendik birlikte, önce Hümeyra'da kahvelerimizi içtikArkadaşlarımız bana Merly Streep , Tekmil'e Türkan Şoray derlerdi:)) Resim çekilirken bunu hatırlayıp güldük...




sonra Alkım'ın içindeki Kafka Cafe'de çay muhabbetine giriştik. Doyamadık ...doyamadık...





E biraz da Kadıköy sokaklarında gezdik


bir ara girdiğimiz bir yerde Tekmil, elinde bir salata tabağıyla yanıma gelip - Lale ne güzel değil mi* dedi- ay gerçekten de çok güzel dedim...Diyet salataların için aldım sana dedi:)

Akşam da çabucak oldu, veda vakti geldi. Bir daha ki İstanbul seyehatininde birbirimize daha çok vakit ayırmak, biraz da tarihi yerleri gezmek üzere ayrıldık.

14 yorum:

  1. Ne mutlu..Eski dostlarla birlikte olmak,güzellikleri paylaşmak..Sizinle olmak zaten başlıbaşına bir ayrıcalık.İnsanlara pozitif enerji veriyorsunuz.İyi ki varsınız..

    YanıtlaSil
  2. aradaki mesafe bıraktığınız yerden devam edecek kadar kısa,
    daim olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ne hoş. Anılar silsilesine altın harflerle yazılacak bir gün olmuş. Benzerleri artarak sürer inşallah :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika bir buluşma olmuş
    ne güzel eski dostlarla yenilenmek

    neşeniz bol olsun

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel, dotlarla buluşmanın yeri çok özel Lale'cim :)

    YanıtlaSil
  6. Ne diyelim, Allah muhabbetinizi arttırsın.Dostluğunuz baki kalsın :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel olmuş bu buluşma, gerçekten de Türkan Şoray'a benziyormuş: )
    İnsanın istediği sevdiği insanlarla olması ruhunu dinlendirir.

    YanıtlaSil
  8. bende keyfiniz bol olsun diyorum,ne güzel ..

    YanıtlaSil
  9. hakkatten de meryl streep'e benziyorsunuz:)) yeni filmi geliyor thatcher'i oynuyor..kacirmamak lazim..

    diyet nasil gidiyor merak ettim? ben de annemi baslatmak istiyorum :)) nelerde zorlaniyorsunuz? bir de hangi diyetisyene gidiyorsunuz? anladigim kadari ile size ozel bir recete hazirlamis. oyle basma kalip birsey vermemis..o bakimdan iyi..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Adsız( keşke bir isim bıraksaydınız)
    o filmi kaçırmayacağımdan emin olabilirsiniz.

    Diyetisyenim Medipol Hastanesinin beslenme uzmanı Esra Toktay... Hafta da bir kez gidiyorum... iki hafta da bir ücret ödüyorum Yani bir muayene bir kontrol şeklinde gidiyor.
    Diyet listem hazırlanmadan bir sürü kan tahlili yapıldı. sanırım ,şeker, kolestrol, kanda yağ falan gibi şeylere bakıldı...
    Diyetde zorlandığım hiç bir yer yok inanın. Neden daha önce başlamadığıma bile üzüldüm. Annenizde sağlık problemi yoksa benim listeyi yayınlamıştım...haftalık değişiklikleri de yazıyorum zaten. Ama isterseniz bana bir mail adresi gönderirseniz listeyi size bütün olarak gönderirim...
    sevgimle

    YanıtlaSil
  11. lalem.. keyifle derim..
    denecek başka bişey bulamadım
    keyfin sürsün dilerim..

    atalet

    YanıtlaSil
  12. başlığı sevdim ben..
    atalet

    YanıtlaSil
  13. Oncelikle iyi seneler..verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. cok iyi bir is yapmissiniz.turkiyeye geldikce sekerli ve unlu gidalara olan duskunlugumuzu fark ediyorum,halbuki sebzeni meyvenin bu kadar oldugu bir memlekette ne kadar gereksiz seyler yiyoruz. sanirim yemek ayrica bizim icin bir eglence araci. sakin sakin yemek yemek bile yok artik. hersey kosturmaca icinde olmak zorunda sanki.

    film icin bu linke bakabilirsiniz:
    http://www.imdb.com/title/tt1007029/

    selamlar,
    uzaklar

    YanıtlaSil
  14. facebooktan da hayranlıkla takip ettim fotogreafları...dostlugunuza ve hayatınızdaki tesaduflere hayran kaldım..daim olsun..cok sevgiler

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))