Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

4 Ekim 2011 Salı

lezzetin peşinde


Çılgın hafta sonunun ardından çılgın bir iş günü geldi. Evde yapılan genel temizliğin ardından yıkanan çamaşırlar asıldı. Keyifle mis gibi evin karşısına geçip hah şimdi kahve vakti derken, Naziş telefon açıp- Anneee, yarın akşam okulda parti yapacağız, patatesli börek yaparmısın dedi. Tam bir tepsi börek yapmış, fırına sürecekken , eve gelen Gamse- hiç anlamam ben bundan yerim deyince iş büyüdü ve tam üç tepsi börek yaptım, pişirdim derken akşam yemeği saati geldi.

Yemekten sonra hemen ama hemen kaçtım kendi odama ve Gurmenin Son Yemeğini okumaya başladım.İyiki de karnım tok okumuşum.Aynı zamanda felsefeci olan yazar bizi basit lezzetlerin ardından düşünsel derinliklere atıyor.Muriel Barbery bu romanını Kirpinin Zerafetinden önce yazmış.Renee'ye rastlayınca anlıyorsunuz zaten...Fransa'nın en ünlü gurmesi, tanrıcılık oynamayı bırakıp bu kez ölüm döşeğinde, ağzında kalacak son lezzetin peşinde varoluşculuğun sınırlarında geziniyor.Size tavisyem bu güzel romanı okuyun ama aç karnına okumayın...Kitapta bizim lokmaya da rastlamak çok keyifli oldu...

Bu günün programı hakkında hiç bir fikrim yok. Dünden sonra yatıp yuvarlanıp, filmdir , kitaptır, kahvedir, çaydır takılabilirim. Ya da bir görümce ziyareti yapabilirim. Saçlarımın revizyondan geçemsi gerekiyor ona bir el atılabilir. Valla bilmiyorum artık ne gele gele

8 yorum:

  1. bekliyoruz abla ne çıkarsa bahtımıza artık:)

    YanıtlaSil
  2. bu hafta sonu değil de önümüzdeki hafta sonu söyle Bostancı'ya doğru bir salınsan :)
    bu hafta sonu sezonun son dalışı var bana.Seferihisar bekle beni :)

    YanıtlaSil
  3. Nalan , salınırız neden olmasın:))

    YanıtlaSil
  4. aa ne güzel lokma:) ballı lokma tatlısı izmirin tatlısıymış, istanbula gelince öğrendim, her yerde "meşhur izmir lokması" yazıyor. bir de bizim patatesli köfte yemeğinin adı İzmir köfteymiş. ilginç:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmalı Lale'cim kitap Kirpinin Zerafeti'nin başından okudum biraz bayıldım, seviyorum bu yazarı ben :))

    YanıtlaSil
  6. İşler bitip karın da doyunca ne güzel oluyor kitap okumak. En sevdiğin köşeye kıvrılıp saatlerce bir hayal dünyasında vakit geçirmek. Gel keyfim gel :)

    YanıtlaSil
  7. okuyorum beş kitap eş zamanlı.. ayfer tunçle yekta kopanla başbaşa.. =)

    atalet

    YanıtlaSil
  8. Kitabı aldım , en kısa sürede okuyacağım...Yorumlarınızı beğendimve dikkate alıp aç karına okumayacağım:)))
    Börek muhabbetinizle de canım çekti diyecektim neyse ki şimdi annemden geldim o yapmıştı yedim,size de afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))