Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Kasım 2011 Perşembe

hayata ambulansın penceresinden bakmak

Ambulans sesi duyduğumuzda hani bi ürperir içimiz, ya da yanımızdan acı acı siren çalarak geçerken içinde olmadığımız için şükreder ,Allah yardımcısı olsun deriz. İşte geçtiğimiz salı günü ben o ambulansın içinden baktım dünyaya... Acele acele koşturanlar, duraklarda araç bekleyenler, vitrinlere bakanlar, yanımızdan geçen araçların içindeki insanların, ambulansın içini görmeye çalışır gibi bakışları ve sanki dünyaya yeni gelmiş de ne olup bittiğini anlamaz gibi etrafına aptal aptal bakan ben...Ne hissettiğimi sorarsanız hiç birşey, hissizlik kaplamıştı her yanımı, iğne batsa hissetmezdim herhalde...Pelte gibiydim, ne yana eğilsem , oradan akıp gidecek gibi.Daha babam geldi, pideleriyle kebaplarıyla , özlediğimiz tüm tatlarla birlikte, yazısı yazamadan , aylardır beklediğim filmi nihayet izledim diye anlatamadan sizlere hastane yazısı yazmak varmış kaderde...

Tabiki zor günler geçirdik, doktorların ağzının içine baktık, iyi, her şey iyiye gidiyor sözünü duymak için, uykusuz kaldık, hep evde bir şey unuttuk,birimler arasında gidip geldik, beklenmeyen bir gece yarısı atağı ile ne oluyoruz, başa mı dönüyoruz yine dedik.Ama öyle de bir şey yaşadık ki hastanedeki herkesi, böyle de bir şey nasıl olur, tesadüfün böylesi artık tesadüf değildir harhalde, dedirttik.
Babamın servise geçiş işlemi tamamlanmış, odamıza geçmiştik, ki kapıda biri belirdi-Lale diyor, şaşkın şaşkın bakıyorum Ercan diyorum ama nasıl duydular falan diyorum içimden. Ercan'la babalarımız amca çocukları.Onlar da bizim gibi üç kardeşler. Yaşlarımızda birebir aynı. Biz Fındıkzadede otururken onlar Göztepe'de otururdu, biz çocuklar birbirimizin evlerinde üçer dörder günlük kamplar yapardık. Sabahlara kadar pis yedili oynar, lunaparklara giderdik eğlenmeye...Babamla Nail Amca aynı zamanda hastalanıp aynı servise gelmişler, giriş yapılırken aynı soyadından biri daha geldi, denilip de babamın ismini görüp onlarda şok yaşamış. Çocukluk kampını bu kez hastaneye kurduk. Yanyana odalarda kaldık. Ercan ile kocam , Zuz ile Gürcan gece ekürileri oldular. Ben gündüzcü deolarak herkesle :), ...Babam, Nail Amca'nın odasına her gidişte ya da Nail Amca , Babamı her ziyaret edişinde; Nail Amcanın hemen elini uzatıp öptürmesi,Birbirimizin buzdolaplarını ziyaret...Sevim Yengenin- Lale , yaseminli çay yaptım diye seslenmesi, gazete değiş tokuşları, kafeterya kaçamakları ile hastane karmaşasında, gönül ve beden yorgunluklarında birbirimize yoldaş olduk. Her sabah yeniden yeniden kucaklaştık, akşamları sanki evden gezmeye gidiyormuş gibi nöbetlerimizi gececilere devrettik. Gececiler akşamı evlerimizde geçirdiğimiz için bizi kıskanıp geceleri çok eğlendiklerini söylediler. Hatta Gürcan geceleri hastanede kabere olduğu kıtırını attı ama yemedik. Kardeşlerim Ercan, Gürcan,Ahmet sizler sayesinde geçmez denen saatler, bitmez denen günler bitti. Bundan sonraki kamplar artık tatil kampları olsun...O güzelim eşlerinizle, çocuklarımızla neşeli kamp ateşleri yakalım, Nail Amca sıradan hepimize el öptürsün. Biz durup durup eski anılarımızı anlatıp kafalarını şişirelim.

Dün öğleden sonra itibariyle evdeyiz artık.Dualarımız, bir daha olmaması yönünde.Babam şimdi normal yaşamına daha temkinli devam edecek. Daha yavaş hareket edecek,ilaçlarını zamanında alıp, bol bol su içecek, sıcak ortamlarda bulunmayacak ...

Peki sizlere nasıl teşekkür etsem?.Nasıl sardınız sarmaladınız bizi, o nasıl bir organize olmaydı, elden ele telefon numaralarımıza ulaşıp iyi dileklerinizi ilettiniz, o hiç çekmeyen telefon her blogcu aramasında nasıl çekti hala şaşıp, gülümsüyorum. Rüyalarında görenler, dua, enerji gönderenler, blogcu olmayıp dışardan izleyen ve mail yoluyla ulaşanlar, hastaneye koşup gelip, yanımızda olanlar, hepiniz her şeyi daha dayanılır kılıp , güç verdiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

32 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun Lale'cim, bir daha tekrar etmesin ...

    YanıtlaSil
  2. ay hoşgeldin..
    bi daha boş kalmasın buralar.. dilerim hep keyifli telaşlar olsun.. arada derede onları yazasın..

    ben ambülansın içinde hasta götürürken kendim kalp krizi geçiriyodum.. siren olup kafamı çıkarıp dürülü edeyazdım.. da.. sen nasıl böyle sakin kalmışın bilemedim..

    öperim çokça.. babanı kızları..
    ve seni ayrıca ve sıcacık..

    atalet

    YanıtlaSil
  3. Ben de seninle fossur fossur sigara içtim rüyamda. Halbuki ikimiz de sigarayı bıraktık çoktan..(bu söze dikkat et)

    Artık gırgır yazılar bekliyoruz..Hep sıhhatli günler olsun.

    Öpmeyi çok özledim
    Ece

    YanıtlaSil
  4. Bir daha olmasın, baban iyi olsun, sen ambulansa son kez binmiş ol, Nail amcanı evde ziyaret et...
    Ambulans denen korkunç vızıltının ne olduğunu pek iyi bilirim, bir daha hiçbirimiz binmeyelim ne hasta ne de refakatçi olarak.
    Artık herşey güzel olsun, çaylar, kahveler, likörler içilsin, kitaplar okunup filmler izlensin. Babaya hörmet, hepinize koccaman sevgiler, geçmiş olsun dilekleri...

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım, geçmiş olsun, hastane hayatınız bitmiş çok şükür;allah birdaha göstermesin..

    YanıtlaSil
  6. Gelmiş geçmiş olsun, Allah bir daha böyle günler yaşatmasın deyip hemen sıvışayım usulcacık...

    YanıtlaSil
  7. Eve döndüğünüze sevindim,inşaallah bir daha tekrarlamaz.Özlemişim film ve kitapları irdeleyen yazılarını.Her gün o keyifli yazılarını okumak alışkanlık halini aldı.Allah sana ve sevdiklerine sağlık ve mutluluk versin ki ben de senin o güzel yazılarından mahrum kalmayayım :)

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Bir daha ki buluşmalar evde olsun lütfen,babanıza ve Nail amcaya da çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun,son olsun,baban hep iyi olsun.Sen de tabii.

    YanıtlaSil
  11. Canım ben görmemişim kusuruma bakma ne olur:(
    Çok çok geçmiş olsun babacığının iyi olmasına çok sevindim.Hastanede yalnızlık kötüdür çok iyi bilirim oradaki günlerini yalnız geçirmemene mutlu oldum.
    Allah tekrarını yaşatmasın inşallah.

    YanıtlaSil
  12. ah o ses var ya ne çok içim giderdi duyunca :( ne zordur bilirim az çok duyguları.çok çok geçmiş olsun ablam tekrar yaşatmasın allahım acil şifalar diliyorum tekrardan.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Lalecim geçmiş olsun... Dönüşünüze çok sevindim, dilerim bundan sonra herşey yolunda gider...
    (cicini hala yollayamadım, gecikme için özür...bayramdan sonra yollayacağım )

    YanıtlaSil
  14. Herşeye rağmen zordur hastane günleri. Allah tekrarını göstermesin. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  15. Ne zor günlerdir o hastane günleri. Babana sana hepinize çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin inşallah.

    YanıtlaSil
  16. ambulansın içini bilen biri olarak, seni sıkmadan yanında olmaya çalışıyorum umarım ilgisiz sanmadın beni..çok iyi dileklerimle canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  17. Hoşgeldiniz, babana hürmetle geçmiş olsun dileklerimin yanında inşallah ambulasları dışından görmek ve hatta hiç çalmadan geçen araç olmasını temenni ederim. Sanada çok geçmiş olsun, üzüntünün yanında üzüntüleri hafifleten kampları en güzel yerlerde kurarsınız inşallah.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Lale ablacım çok geçmiş olsun, Allah bununla gelmiş geçmiş etsin.
    Dualarım sizinle, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Gelmiş geçmiş olsun Lale :) Şükürler olsun güzel sonuçlandı :)

    YanıtlaSil
  20. Oh çok şükür, çok şükür, çok şükür.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Lale hn.
    Benim yeni haberim oldu, ve bu süreçte size destek olamadığım için çok üzüldüm. 1-2 haftadır uzağım bloglardan...
    Anlattıklarınız film gibi. Aşk tesadüfleri sever filmi geldi gözümün önüne...
    GErçekte hayatın bir oyunu gibi. BAyram üzeri herşeyin yoluna girmesine sevindim. BAbanızın ellerinden öperim. Sizi ve ailenizede sevgiyle sarılır, selamlarımı iletiyorum.

    YanıtlaSil
  22. Çok geçmiş olsun Lale ablacım. Geride kalmış olsun her şey. Ve çok güzel bir bayram olsun. Mutlulukla dolu.

    YanıtlaSil
  23. Çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  24. Lale Ablacığım çok geçmiş olsun, inan gözlerim doldu okurken. Babanıza, Nail amcaya sevgilerimizi ve sağlık dileklerimizi iletin lütfen, kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
  25. Geçmişler olsun...Hiç görmemiş gibi olun inşallah..herkese sağlıklı günler..

    YanıtlaSil
  26. Çok geçmiş olsun hem hem ruhsal bedensel epey yorgun düşmüşsünüzdür umarım kısa sürede toparlanırsınız.sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. oh çok geçmiş olsun Lale ablacım allah bir daha göstermesin. hiç bir hastane yazısına böyle gülümseyerek bakacağımı düşünmezdim. ne harika bir sülalesinniz ya:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. ALLAH HASTALIKLARDAN IRAK TUTSUN; SAĞLIKLI VE MUTLU BAYRAMLAR DİLERİM LALE ABLACIĞIM.

    YanıtlaSil
  29. Lale ablacığım, tüm kötülüklerin üstesinden geldiğiniz için çok sevindim. Hastanede karşılaşmanız gerçekten de tesadüf olmuş, bir yandan keşke hiç olmasaymı diyorum ama bir yandan da iyi olmuş, birbirinize destek ve kuvvet vermişsiniz.
    Hepiniz sağlıcakla kalın,öpüyorum.

    YanıtlaSil
  30. Hastaneler apayrı bir dünya..çok zor babanıza geçmiş olsun..

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))