Sabah kahvemi içtikten sonra zihnim açıldı, kalktım şeftali reçeli yaptım. Üç kavanoz reçelimiz oldu. Bunu bir kavanozu Zuz'un...Sonra kahvaltımı yaptım , zihnim daha bir açıldı saçlarımın boya işini de hallettim. renk falan değişmesi sadece doğal seleksiyon olayı...
Öğleden sonra çaya görümceme gittim. Nihayet tatili bitti , ay özlemişim yav... Hem çayımızı içtik. Hem derelerden geçtik, tepeleri aştık.Atlıyı indirdik , yayayı bindirdik... Sohbetle tabi... Konuşacak ne çok şey birikmiş...Eve gelince de sezonun ilk kıymalı karnabaharını pişirdim. Senede üç kez pişiririm zaten. İlki pişti:)
Bu akşam Öyle Bir Geçer Zaman ki gecesi. Dengesiz ben, her izlemeden sonra neden izlediğim konusunda kendimi sorgular, bir daha izlemeyeceğimi beyan eder,sonraki; salı akşamı da hadi yemeğinizi çabuk yeyin dizim başlayacak derim. Bu dengesizlik nereye kadar bakalım.
İzlediğim filmlerin, okuduğum kitapların sonunu söyleyesim var da Zuz kızıyo...
Burada ilk kez kendimle ilgili bir duyuru yapıyorum... Kitap Okuyan Kız da konuk yazar olarak var olacağım bundan sonra... Bu gün ilk yazım yayınlandı bile... Burada , kitaptan söz etsem yazarından söz etmiyorum,ya da konu içinde geçiştiriyorum. Orada bir kitabı , yazarına, kapağına, basıldığı yere kadar ıcığından cıcığından söz edeyim diyorum. İlk yazım Murakami hakkında. Murakami'nin lahana dolması ile olan ilişkisini ya da yazmaya nasıl başladığını biliyormuydunuz... Ben sizin için araştırdım hatta taraştırdım ve bunları buldum. Umarım buradaki birlikteliğimiz orada da devam eder... Buraya bir tık ile işte Kitap Okuyan Kızdayız...
Tebrikler.Kitap okuyan kızda yazınızı göremedim.sayfayı gördüm.yazıya ulaşamadım...
YanıtlaSilSevgili Parıldayan Çiçek, ben tıklayıp gittiğimde yazı açıldı, sanırım o anda bir sorun oluştu...Yeniden denerseniz sevinirim...
YanıtlaSilGidiyos okumaya Lale bacıkuşu:))
YanıtlaSilDur hemen okuyayım Kitap okuyan kız'da seni Lale'cim, tebrikler...
YanıtlaSilHemen gidiyorum okumaya...
YanıtlaSilTebrikler Lale' cim. Bu seni daha çok insana ulaştıracak ve bu blog aleminin kazancı olacak.
YanıtlaSilkıymalı karnabahar yemeğini karnabaharları hafifçe kızarttıktan sonra yapıyorum hatta ufak ufak bölüp actifryda bile kızarıyor tadına doyum olmuyor...oyle bir gecer zaman ki yi ben de izlemiyorum ama umutsuz ev kadınları şimdilik çok keyifli..çook sevgiler
YanıtlaSilseftali recelini nasil yaptiniz? tarif yazar misiniz? bir de kahvaltida yemek icin cok sekerli olmayan baska recel vs. tarifiniz varsa yazar misiniz? sabahlari hem kolay yenecek hem de saglikli tarifler iyi oluyor..akliniza gelen varsa bizimle paylasin lutfen..
YanıtlaSilay ben o yazıyı okumuş.. lale neden kendi blounda haber vermemiş demiştim =)..
YanıtlaSilhehe .. bu sefer.. yazında nedense bir "ben yazmışım sanki" havası buldum..
ki.. tarzlarımız ne kadar farklıdır.. biz benzesek de lalemmm =)..
ataletin.. öper kocaman..
tebriklerr Lale ablacımm.seni orada da takip etmekten büyük keyif alacağız:)annem de kıymalı karnabaharı yapar.zevkle yeriz.afiyet olsun size.Halam da istanbula gitti.büyük kuzenim burslu olarak ingiltere'ye gitti de.hem onu uğurlamak hem de küçük kuzenimin yanında bir süre kalmak için.keşkee ben de gelebilseydim ama diğer kuzenimin 8 ekimde düğünü var:) bir gün inşallah istanbul'a gelip seninle tanışmak istiyorum.en büyük dileğim:) sevgilerimlee.
YanıtlaSilhmmm anladım sımdı, okuyan kızda konuk yazar..
YanıtlaSilkarnıbaharı ben kışın neredeyse her hafta pısırıyorum. normalde hıc sevmem, ama kızımın alısması ıcın, bızımde evde yememız sart. kıymalı pısırırken tencereye bır de et bulyon atarsanız, karnıbahar daha bır lezzetlı oluyor.