Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Nisan 2011 Cumartesi

ne şaaaane bir gün



Sabah güneşinin, perdenin altından süzülüp , gözüme girmesinden belliydi, çok güzel bir gün olacağı...
Saat 10.30 da ; Zeya, Ebrucuk ve Elçin gelip beni evden aldılar...Hüüüp diye Kuzguncuğa inip, Boğaz yoluna vurduk. Kahvaltı için bir yer saptamadık. Gözümüze bir yer kestiririz nasılsa dedik. Ha bura ha şura diye diye Anadolu Hisarına geldik. Marinaların olduğu bölüme döndük. Acaba kahvaltı servisi varmıdır derken, kapıdaki görevli var tabi dedi... Burası meğer Fatmagül'ün çalıştığı yermiş. Göksu nehri kıyısında küçük küçük marinalar var. Servis , ambians süperdi. Hemen nehir kıyısına, güneşli bir yer ayarladılar. Bu arada garsonumuz, herhalde bu hafta Fatmagül işten çıkacak, çünkü kavga sahnesi çekildi, tabaklar falan havada uçtu diye kulağımıza fısladı... Buranın adı Göksu Marina... Sokağın adı; Kızıl Serçe sokak... Çaylar porselen demliklerde sıcak sıcak, yumurtalı ekmek kızartmasından kızarmış hellim peynirine, su böreğine varana kadar herşey enfesti. Bir de menemen yaptılar bize Allaaaa biz artık akşama kadar acıkmayız dedik. Üstüne kahvelerimizi içtik. Birer de karanfilli telledik. Yola çıktık yeniden. Artık gidiyoruz boğaz yolunda... Gelmişken bir de Yuşa Tepesine çıkıp Yuşa Peygamberin türbesini ziyaret edelim dedik.Tepete kırdı direksiyonu Zeya... Yukarısı baua bir kalabalıktı. Türbeye uğradık. Tepeden manzara seyrettik...Tekrar aşağı indik. ve kendimizi Poyraz Köye attık. nasıl güzel bir yer burası. Mevsim dolayısıyla tenhaydı da... Burada bir çay bahçesinde oturduk. Denize, teknelere baktık,,, birşeyler içtik. hadi ne tepeden bakıyoruz dedik bu kez kumasala indik:))

Biz bunlar yaparken saat dört olmuş ve acıkmışız. Hadiii Anadolu Kavağına gidip balık yiyelim dedik. Şoföre kola içirdik biz üçümüz bira içtik:))Anadaolu Kavağı sokaklarında dolaştık. Ben hamsili mısır ekmeği aldım. O kadar enfesti ki, eve gelip tadına baktığımız da bir tane daha almadığıma pişman oldum. Vafflelarımızı da yedikten sonra dönüş yoluna koyulduk. Arabada şarkılar söyleye söyleye, Boğazın tadını çıkara çıkara dönüş yolunu tamamladık...( Waffle arasına konacak malzemeleri seçerken...

Eve geldiğimde kimsecikler yoktu. Yokluğumdan istifade Zuz , Kızları kapmış:)) Ben bu gece biraz survivor izlerim, sonra güzel bir film izleme niyetineyim. Henüz seçmedim, bakalım Koca ile seçeriz. Sonra güzel bir kitaba başlayacağım. Zeya önermişti, Leylak Dalıcım da beğendiğini söylemişti. Onu okuyacağım. Sufle kitabın adı... Üç kadının yemek dolu hikayeleriymiş. Daha şimdiden sevdim...

14 yorum:

  1. Keyifleriniz daim olsun. Bunlar en kötü günleriniz olsun. Güneş bu gün herkesi mutlu etmiş anlaşılan. Ben de Kuzguncuk' taydım bugün dostlarımla. Adaşın çiçeklere bayıldım. Bol bol resim çektim.

    YanıtlaSil
  2. Teğet geçmişiz Asumancım... Bizde oralardan geldik, geçtik...

    YanıtlaSil
  3. Lale abla çok güzel bir gündü nasıl güzel geldi anlatamam
    biz eve ancak geldik galiba 3 gün acikmayacagim bugünden sonra İyi ki hayatimdasin :) opuyorum

    YanıtlaSil
  4. Gökyüzü, deniz nasıl güzel görünüyor.
    bayılıyoruz sizin keyifli gezi yazılarınızı okumaya, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ohh..Çok yaşayın..Hep bööle eyifli..E ama hiç mi erguvan yok?
    Hepiciğinizi öpüyorum.
    Ece

    YanıtlaSil
  6. eyifli değil tabi. KEYİFLİ DEMEK istemiştim :))
    Ece

    YanıtlaSil
  7. keyifleriniz daim olsun Lale ablacımmm:) gerçekten şaaaane bir gün olmuş,yıllar olur inşalllah:))dostluğunuz daim olsun:) Zeya,Ebru,Elçin arkadaşlarımıza da selam olsun:)

    iyi pazarlar diliyorum tüm hane halkına ve bu güzel bloğu okuyan herkese:)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzeeel kıskandım vallahi :))
    Sufleyi oku baaklım Lale'cim görüşlerini paylaş yine bizimle olur mu?:)

    YanıtlaSil
  9. Dolu dolu bir gün. İstanbul'da bahar başkadır. Sefanız çok, keyfiniz bol olsun.

    YanıtlaSil
  10. Dolu dolu bir gün. İstanbul'da bahar başkadır. Sefanız çok, keyfiniz bol olsun.

    YanıtlaSil
  11. Gez anacım gez sen, hiç düşünme e mi? Düşeni var, ayağa kalkamayanı var, acı çekeni var, iğne olanı var var da var...
    ;-)
    Pirevo pirevo pirevo, şaaanesiniz gerçekten Laloş;-)

    YanıtlaSil
  12. kankim
    ne harika bir gün geçirmişsiniz
    bayıldım o kahvaltı sofrasına :)))
    fatmagül mü hazıladı yoksa onları
    keyifli günlerin artsın azalmasın,
    öptüm senii

    YanıtlaSil
  13. Çok zaman önce bir Kavak dönüşümüzü hatırladım okurken.. Şarkılar söyleyerek boğazı takip etmek.. Çok özledim, en kısa süre içinde gideceğim tekrar.. fotoğraflara bayıldım, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))