Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Ekim 2010 Cuma

Akşam Akşam




Biraz önce Babies 2010'u izledim...Leylak Dalıcım'ın tavsiyesiydi. Böylece dayım bir kez daha ahklı çıktı. Başkalarının tecrübelerinden yararlanırsan bedavaya gelir. Ama kendin tecrübe etmek insana pahalıya gelir. Dayım bu kadar da beleşci bir insan değildi ama bu konuda haklı. Tavsiye edilen filmlerin hepsi benden geçerli not aldı. Babie 2010 bir belgesel. Dünyanın farklı yerlerindeki dört bebeğin bir yıllık yaşamları. Sonuçda hepsi farklı beslendi, farklı yaşadı ama aynı zamanda emekleyip, aynı zamanda yürüdüler:) Sıradaki izleyeceğim film yine bir tavsiye üzerine stoklardaki yerini almıştı. Ghost Writer ... tavsiye Vladimir'den geldi...bir Roman Polanski filmi...İzleyeyim paylaşırım nasılsa sizinle.

Bu sabah , sabah dediysem baya bi sabahtı ha!( saat altı falan olabilir... dedik ya önceki yazıda sabaha kadar uyumadım, mört mört baktım diye ondan) Ayhan Sicimoğlu'nun programını izledim. Çeşme'den götürdükleri malzemeyle İtalya'da yemek yaptılar. E süper daha ne istiyosunuz. Malzeme İtalya'dan gelse burada pişse onada bir kulp bulurdunuz... burada malzeme yok mu? diye. Balık yumurtalı makarna yaptı. Benim babam o balık yumurtasından bir omlet yapardı aklınızı alırdı valla... Kurutulup taş gibi olmuş,balık yumurtasını rendeler bir şeylerle karıştırır masaya bir getirirdi, kapışırdık.

Neyse size doyum olmaz. Ben biraz aha buralrada takılıp Kavak yelelrini izleyeceğim. Efe yeniden diziye girince benim koca aha şimdi Aslı ile karşılaşacaklar aha Mine Efe'yi gördü diye yeniden dümen kırdırdı bize ...


Bu akşam başlayacağım kitap bir Haruki Murakami kitabı... Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında... Diğer ansiklopedi gibi kitaplarının yanında bu bana çerez gelecek sanırım...

Bu akşam biz yine oğlan yedi oyuna gitti çoban yedi koyuna gitti hallerindeyiz. Naziş Çerkesce kursunda... Gamse'de arkadaşıyla çıktı.

Bu gün okey grubumu evde ağırladım... Bir tepsi hamsili pilav yani bizim deyimimizle işli tavayı yedik bitirdik.Oyunda da ev sahipliği yapmadım yapamadım:))

9 yorum:

  1. ohh! ne güzel belgesel tadında filimler izlenmiş,misafirler ağırlanmış ama okeyde evsahibi mev sahibi denmemiş misafirleri yenmişin anlaşılan,olsun kardeşim adı oyun taş geldimi açacaksın işte o kadar:))
    sevgilerimi yolluyorum,umarım bu gece deliksiz uyursun...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Bayıldım dayınızın sözüne ,zaten çok severim büyük sözü dinlemeyi.
    Bu sözü böyle bir konuda kullanınca kıymeti daha da artıyor.
    çok öptüm sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Bu Murakami'nin yeni kitabı mı Lale'cim?
    Şu filmi izlemeliyim ben de...

    YanıtlaSil
  4. hayır Özlemcim, son kitabı Sahilde Kafkaydı... Sabırsızlıkla yeni kitap bekliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    sanırım iguana almak için çarşıdasınız:)))
    çok öpüyorum çok da sevgiyle kutluyorum.
    yeni yaşı yeni güzelliklerle dolsun..Kocaman sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. Sana uğradığımda "Lale bunca şeyi nasıl sığdırıyor birgüne?" diye düşünmeden edemiyorum doğrusu.Bir de öyle güzel soft soft yazıyorsun ki yaptıklarını; peşine takılıp eteğinden ayrılmamak geliyor içimden.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Dayına hak vermemek elde değil.ne doğru demiş..Ben de çerkes yazdım fark ettin mi ;)hamsili pilav hiç yemedim oysa çok severim hamsiyi,sana doyum olmaz en iyisi ben kaçayım ;)öpüyorummm.

    YanıtlaSil
  8. Sözüne güveneceğin insanların olması güzel bir şey.Hepimizin her konuda güveneceği bilge kişiliklere ihtiyacı var.Biz daha okey sezonunu açamadık.Size kolay gelsin.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bi insan bu kadar iştah açıcı yazı yazabilir. dünyanın 4 tarafından 4 bebek merakımı, Çerkesce kursu kıskançlığımı, hamsili pilav iştahımı kabarttı. ne diyeyim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))