Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

30 Nisan 2010 Cuma

TEYZELER GÜNÜ


Tam 16 yıl geçti yani Gamsegamse 8 yaşındayken - Teyze neden , Anneler Günü, Babalar Günü var da neden Teyzeler Günü yok diye tutturup, bu günü yani 30 Nisanı Teyzeler Günü ilan etmesinin üzerinden. Tam 16 yıldır, şartlar ne olursa olsun, nerelerde olursak olalım hiç atlanmadan kutlandı.

Zuz, Naziş'in Anne Baba demeden ilk söylediği isim olan,Gamse'nin bir şey yapmadan önce tamam teyzeme sordum izin verdi deyip , beni fıtık ettiren... Kızları sana güveniyorum bak, sakın evden çıkmayın, gözümü arkada bırakmayın diye emanet ettiğim, O da onları alıp iki gün İstanbul'da hoptrinam attıran. Kızlar henüz küçükken biri ilkokul biri ortaokuldadır sanırım. Sevmediği kıyafetlerimi, kızlara telefon açıp, onu Anneniz görmeden atın diyen, tatile gidince - hadi gelin hadi gelin diye kafamı ütüleyip, biz gelince de tatile giden... Hiç bir yerde bana hesap ödetmeyen'en sevdiğim huyu)her eve gelişinde oooh misss gibi patates kızartması kokuyo diye giren-olsa da olmasa da- Annem hemen kızartırdı.Okumadığım kitabı alıp, beş sene - daha okumadım diye geri vermeyen, küçükken üşüdüm diyeceğine soğukladım diyen... Beni en eski tanıyan... En çok güldüğümde de , en çok ağladığımda da yanımda olan Canım Kardeşim,

Teyzeler Günün kutlu olsun

10 yorum:

  1. Madem bugün tarafınızdan Teyzeler Günü ilan edilmiş (ki bence emir telakki edilip hemen yönetmeliklere geçmeli) ben de hem Zuz'un hem de "büyük çocuğum" olarak kabul ettiğim kızkardeşimin gününü senin sayfan aracılığıyla kutlayım bari.
    İyi ki varlaaaaar...

    YanıtlaSil
  2. "Teyzeler Günü" bence de mutlaka kutlanmalı. Teyze kadar seven, teyze kadar emek veren insanların sayısı azdır çocuklar üstünde.

    Hem kendi kardeşlerimden biliyorum, hem de Ela Yağmur'umun teyzesi küçük kızımdan...

    Tüm teyzelerle birlikte Zuzu'yu da kutluyorum. Her türlü övgüyü hak ediyor teyzeler. İyi ki varlar.

    YanıtlaSil
  3. Yani dimi neden yok ama şimdi biliyorum ki var :)Kutlu olsun hem Zuzun hem tüm teyzelerin günü..eh ben de tam dört kere teyzeyim ;)nasibimi alayım...öpüyorum Lalecim.

    YanıtlaSil
  4. Ben de Zuz'un ve teyzelerimin teyzeler gününü en güzel temennilerle kutluyorum.teyzeler anne yarısıdır.Hepsini çoook seviyorum tabii sizi de:) çoook öpüyorum sizi.Gamsegamse ye çoook teşekkürler böyle güzel bir günü bize kazandırdığı için:)

    YanıtlaSil
  5. KANKİMMMM
    ZUZ'u senden dolayı tanıyor gibiyim
    Teyzeler günü kutlu olsun
    Allah herkese öyle teyze nasip etsin
    AMİNNNN

    YanıtlaSil
  6. ay ne güzel :) benim yeğenimde keşke teyzeler günümü kutlasa bugün :) çok özendim...

    YanıtlaSil
  7. Canım Ablam

    Beni sizler yarattınız:)))
    Seni çok seviyorum..

    Zuz

    YanıtlaSil
  8. Kutlu mutlu olsun iyi ki zuz var :):) okuyunca anladım ki ozlemisim sizi yaa en kısa zamanda diyorum bir kendime geleyim opuyorummm

    YanıtlaSil
  9. ayyyyy ne güzel...
    bu duygusal modumda gözlerim şırıldadı:)))
    sizde kızlar ne güzel...
    benimhayatımda erkekler...
    kız kardeşim olmadı onu eksikliğini çekerken bir kzıım olur dedim, oda babasından taraf:))) ama kıskanmadım allah nazarlardan saklasın, heppp böyel artarak çoğalsın sevginiz banada böyle duygusallığını yaşamak düşsün

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. hahahah ne hoş teyze dediğin Zuz gibi olur!!..dünya teyzeler günün kutlu olsun sevgili Zuz

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))