Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

8 Nisan 2010 Perşembe

Dünün notlarında...yağmur... görümceli okey partisi ve Görümcenin şahane pırasa dolması ... Babanın salatası var.

Akşam başlanılan yeni kitap var... Zadie Smith den İmza Toplayan Adam.İlk kitabı İnci Gibi Dişler'i çok severek okumuştum. Bazı pasajları hala aklımdadır. Selindrellayı Gamse kaptı. Dantel Falcısı ise Nazlı^nın elinde. Halbuki hemen başlarım diye almıştım:)

Bu gün evin dağılan yerleri bir araya getirilecek... parçaları yerine oturtayım, gelirim ara ara

cık anam cık, bu yoruma cevap işi sarmadı. Zuz insanların yorumları havada kalıyo gibi oluyo demişti. Bir keresinde de Peren- Lale Abla bir tek Adsızlara cevap yazıyorsun demişti. O yüzden denedim ama harbiden zor iş yav.

11 yorum:

  1. Ben de demiş idim ki Lale tarz değiştirdi, yorum cevaplamaya başladı. Anam biz alıştık sana, benden yana no proplem:)) Cevap yazsan da olur yazmasan da. Yok eğer içine sinmeyorsa bir toplu katliam pardon cevap yaparsın olur biter:))
    İnci Gibi Dişler'i ben de okumuş ve zorla bitirmiştim Lale be yav, valla tebrik ederim seni sevdiğin ve hala bazı paragrafları aklında tuttuğun için.
    İyi okumalar, güzel bir gün ve bol güneş diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili lale abla ,ev toparlamada kolaylıklar sana.Ben bu aralar parça parça kitap okuyorum ama böyle yarım yarım okumalar pek sarmıyor en kısa zamanda toparlanmalıyım kitap tavsiyelerine sevinirim .sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Insan bazen ozellikle cevap vermek istiyor, ama bazen de sirf ayip olmasin diye yanit yaziyor. Bir kisiye yanit yazarsan bu sefer digerlerini gormezden gelmissin gibi gorunmesin istiyorsun falan filan. Ama nasil olsa senin yoruma yanit vermedigini okuyucun biliyordur yahu. Yoksa bilmiyor mudur.

    YanıtlaSil
  4. Bi de.. pirasa dolmasi neymis?

    YanıtlaSil
  5. Hımm...O yorumlara cevap yazma kısmında ben de zorlanıyorum:(
    Daha doğrusu ben yazıncaya kadar zaman aşımına uğrayan cevaplar hükmünü kaybediyor:P

    Neyse;ben kendi adıma cevap beklemiyorum rahat olun:)

    Ve pırasa dolmasını rahmetli annem yapardı,kıymalı...Üzerine de terbiye yapardı hafif ekşili...
    Ama ben hiç yapmadım kaç yıldır:(

    YanıtlaSil
  6. Ay Lale Ablacım, ben siz zorunluluk hissedin diye dememiştim öyle , biliyorsunuz, değil mi? Öylesine,dikkatimi çektiği için söylemiş isim...sizin tarzınız bu...ben biliyorum ki siz okuyorsunuz ve zaten cevaplarınızı da yüksek sesle verirken duyuyorum sizi çoğu zaman..hem de kendi sesinizden:)öpücükler..

    YanıtlaSil
  7. ayol cancan nerde ????
    :)

    YanıtlaSil
  8. Pırasa dolmasının fotosu filan bir şeysi olmalı bence :)

    Canım istedi galiba. Soğan dolması yapardı annem onun gibi bir şey di mi?
    Bir dakika hemen annemi aramam gerek :P

    YanıtlaSil
  9. aaa ben de sevinmiştim lale yorum altı yazmış diye :)))ben de seviyorum ama gerçekten zaman alıyor neyse anacım biz alıştık sana ister yazzz ister yazmaaa sen bülürsün,çoook öptümmmm.

    YanıtlaSil
  10. özledmişim yahuu buraları hayırlı cumalar ablam:)

    YanıtlaSil
  11. bak şu snein kızların yaptığına diyecektim ama sonra düşündüm onlar snein kızların demi, ee o zaman kitaplar bir kaç güne eline düşer:)))))))
    sevgilerimle
    not: ilk fırsatta sana haber verilecektir:)) sana en çok kullandığım msn adresimi maille yollarım. oraya bakarsın olur mu?
    bakyoruma cevap iş arada işe yarıyor:)))

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))