Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Ocak 2010 Cuma

her an yeniden düzenlenebilen yazı:)))

Bu gün gökten tatil yağacak:))). Kızlar 15 gün öğle saatlerine kadar uyuyacaklarını bildirdiler.

Dün gece kitabıma yani Küçük Arı'ya başladım. Küçük Arı ; Nijerya'lı bir kız. İngiltereye gelmiş, mülteci kampında iki yıl kalmış ve orada kraliyet ingilizcesi öğrenmiş. Yani ingilizceyi , halkın kullandığı gibi değilde sarayda , protokolde konuşulduğu gibi konuşuyor. Bu bana bir anımı hatırlattı. Haydaa sabahın yedisinde anılardan girdik olaya paldır küldür:)))Kitap beni ta başından sardı, biraz daha ilerlesin üzerinde konuşuruz...

Neyse gelelim anıya. Benim lise yılların akşamlarıda Türkiyede yeni yeni tanınmaya çalışan, labaratuvarda İngilizce kursuna gidiyorum. Bu şöle oluyo, sınıflarda tek kişilik kabinler var, öğretmen karşında onunla kulaklı ve mikrofon aracılığıyla iletişim kutuyorsun, böylece ay yanlış söylerimde sınıf bana şimdi güler kompleksise yok heheheh. Sonra diyelim bankada konuşma öğrenilecek banka satndı kuruluyor, pazar kuruluyor falan. Adı da Bilimsel Öğretim Merkezimiydi neydi. Hocalarımızda yabancı tabi. Dayımda o yıllrda İngilterede hem master yapıyor hemde dil okuluna gidiyor. Okulda bizim kitapları okuyorlarmış. Geldi , görünce afiften afiften bi şok geçirdi:))) Sonra karşılıklı konuşma yapıyoruz bunla biz, bana dedi ki- sen İngiltere'ye gelip konuşsan seni kimse anlamaz, sana gülerler, çünkü bu ingilizce Lordlar Kamarasında konuşuluyor. Hey yavrum hey, boşuna dememişti bana dersini dinlemediğini görünce ing öğretmenim Deli Nebile, dinleme dinleme , sana Buckhingam Sarayından hocalar gelecek , ondan öğrenirsin ingilizceyi diye hehehehehehehe.

Saat sabahın 07.30 u herkesler gitti. Ben de bu günümü kendime keyif günü ilan etmiş bulumuyorum. Dün temizlik ve bilumum yemek işleri halledildi. Kızlarda karneleri dağıtığ gelecekler. Onlar gelene kadar yatmaca yuvarlanmaca, okuma, tv izleme, çay , kahve içme etkinlikleri yapacağım. Mesela yazım bitince tekrar yatağa gidip bir Türk filmi bulup izleyeceğim. Dün sabah Ayşecikli,Ayhan Işık'lı Ahmet Tarık Tekçe^'li fi tarihinden kalma bir siyah beyaz film izledim.

Sabah yayınım burada sona erdi. Belki küçük küçük düzenlemelerle yeniden gelirim. Cancan için karne de hazırlayacağız daha:)))

fonda çalan şarkım Cihat Aşkın'dan Şehnaz Longa. Bana Ordu'yu hatırlatır şehnaz longa, bir 45 likten dinlediğim günleri...Sabahın bu saatlerine de ancak keman sesi yakışırdı...

Not: İstanbul'u zorlu bir hafta sonu bekliyormuş. Tek korkum elektriklerinkesilmesi. Geri kalanı
Film... eğlenceli kitaplar... çay, kahve ,... tarçınlı kurabiye...kıymalı poğaça...Ispanaklı börek... mürver şurubu...dağ kızılcığı şurubu...pizza ...kısır...mercimek köftesi...tarhana çorbası,..fesleğen soslu makarna... patates , köfte...perdeleri açıp kar izleme...Fırtına olursa , markete gitme kızlarla tabii, kocam hayatta gelmez:))

düzenleme-1: Naziş karnelerini dağıtmış geldi, Gamsegamse henüz gelmedi. O bi Kadıköy ne bilim bi Capitol ya da ne bilim bi Üsküdar yapmadan gelmez:)))

Hava ufaktan sertleşmeye başladı. Biz Naziş'le cipslerimizi aldık tv karşısına kurulduk bile. Bir de Aşk Her Yerde başlayacak saat üç buçukda MGM de onu işaretledik, sinemada seyretmemiştim.
Angelina Jolie oynuyor.

14 yorum:

  1. ya bu tatilde kızları alıp bende mi gelsem size öyle güzel anlatmışsınki çok özendim

    YanıtlaSil
  2. Valla bende aynı şeyi düşünüyordum..Bir insan bu kadar mı güzel anlatır, evde neler yapacağını.Gel de kıskanma şimdi..

    YanıtlaSil
  3. Valla bende aynı şeyi düşünüyordum..Bir insan bu kadar mı güzel anlatır, evde neler yapacağını.Gel de kıskanma şimdi..

    YanıtlaSil
  4. Yaa ben de gelim mi, tek basina zevkli olmuyor kar magduriyeti :(

    YanıtlaSil
  5. cancan karne alırken resmini mutlaka burada yayınlayın.
    görmek lazım :)
    bu arada kızları kıskandığımı da itiraf edeyim, sürüne sürüne kalkıyorum sabahları :)

    YanıtlaSil
  6. Pöf, sabah yataktan kalkmadan emekli olmadan önceki günleri düşündüm. Tam bugün yorgunluğun doruğunda olurduk. Notları tamamla, fişleri doldur, zayıf verdiklerine vicdan yap, sözlü yap, tekrar yazılı yap, bilgisayar kuyruğu bekle, karnesini almaya tenezzül etmeyenleri akşama kadar okulda esir olup bekle, kargaşa, gürültü. Üstelik beni evde pasta börekle bekleyen annem de yoktu.
    Hayatta yaptığım en iyi şey emekli olmaktı galiba. Kızlara çok selam, iyi ve keyifli tatiller..

    YanıtlaSil
  7. hepinize şimdiden iyi tatiller.
    iyi dinlenmeler, iyi gezmeler, iyi eğlenceler...
    ohh senin evde tatile hazırlanmış...

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Olmuyor ama Lale abla ya. Haftasonu için bunca güzel şey sayılır mı? Evde kalınca, sürekli "ne yapsak, ne yesek" diyerek dolanıyor insan, ister istemez. Karpuz kabuğu düşürme aklıma :)
    Güzel ve sorunsuz bir haftasonu olsun umarım.

    YanıtlaSil
  9. Neyse ki haftasonu şükür bitirdik haftayı aslında ömür gidiyor ben hep haftasonunu çekiyorum iple...yaaa lale kıskanmıyorum ha ama valla canım çekiyor sen böyle yazdıkça ;)ne diyeyim keyfin bol olsun bana da sıra gelir elbet bak o zaman nasıl yazıyorum :) çok öptümmm.nihayet kar geliyormu ?

    YanıtlaSil
  10. Lale Abla'cım ben geldimmmmmm!
    Sizi çok özledim, şöyle keyifli keyifli uzatarak okumayı yazdıklarınızı, sonra yorumlarımı yazmayı... yani sizinle olmayı...şimdi akşam oldu, herkes dönmüştür eve,kimbilir ne buldunuz birlikte izleyecek, çaylar kahveler içildi mi?
    İnsanın, bu satırları okuyunca çat kapı gelip o sıcak evin ortasına Cancan gibi kurulası geliyor...sevgilerimle çok çok...

    YanıtlaSil
  11. karne veremediler ki..
    e okula giremedikleri için..
    neyse..

    pozitif bakalım ve yazalım..

    teve karşısında keyif yapmak süper..
    o arılı kitabı daha önce.. şu hani bana P yi gönderen kadın var ya amerikalı onun blounda okumuştum..
    o kadar vakit geçti mi oldum birden okuyunca..
    hemen ben de gidip alayım..

    bi de seviyorum senin ev hallerini lale..

    bi de seni de..

    atalet..

    YanıtlaSil
  12. Bize de geldi tatil, hem de en güzelinden...
    Sendeki yemeklerin bazıları da benim listemde vardı ama sen beni geçtin be ablacım, hatta şimdi kalkıp buralardan yanına gelmik istedim.
    Sen anlattıkça İstanbul'u merak eder, sever oldum, bakarsın emeklilikten önce bir İstanbul yaparız:))
    Bol bol dinlen, bol bol eğlen, ama unutma burayı, seni çok seviyorum, tüm ailene en içten sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Laleciğim korktuğumuz başımıza geldi.Sabah saat 8 de elektrikler kesild ev buzzzzz.Öğlene doğru geldi.Ev hala ısınamadı.Dışarıda lapa lapa kar.

    YanıtlaSil
  14. Çok şükür evlerimizde kar keyif oldu bizim için.
    ingilizce anınız çok güzelmiş, saraylı ingilizcesi öğretiyorlar.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))