Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Eylül 2009 Salı

SALI SALI

Günler kısaldı ama bizim için uzadı. Çünkü; gün artık bizim ev de , 05.45 de başlıyor. Malum okullar açıldı aslında nihayet açıldı demeliyim, Türk eğitim tarihi, böyle bir geç eğitime başlama tarih,i henüz görmedi. Neyse orası benim üzerime vazife değil, pek muhterem devlet büyüklerim varken, her bayram tatilinin kıçına iki üç gün daha yapıştırıp onu anlı şanlı tatile dönüştürenler varken. Laf aramızda çalıştığım dönemlerde pek hoşuma giderdi böylesi durumlar heheheheh. Şimdi işin ucu bana dokunmaya başlayınca böyle afra tafralar yapmaya başladım. E millet 10 gün ev de olup, üç öğün hizmet beklerse, mutfak 24 sat hizmet verirse olcağı bu :))).Karşıyım abi uzun tatillere karşıyım. Ben bu fırsattan istifade tatile gidersem olabilir :))).

Neyse işte! dediğim gibi, sabahın köründe pörtlüyoruz. Servislerin, trafik yüzünden erken yola çıkması sebeplerden bir tanesi. İkisinin de okulunda kahvaltı çıkıyor , kahvaltı merasimimiz yok ama, evde bir harket bir bereket sormayın gitsin. Bi de Anneee olmuş mu?? bu, bunla diye sormalar.Akşamdan hazırlanıyor giyinilecekler ama nedense bu soru hep sabah sorulur. Bir de hava soğuk mu?? acaba sorusu. Uzatın parmağınızı dışarıya bakın dimi.

Dün, Cancanla hasret giderdik. Biz O'na bol bol sarıldık O da bizi bol bol ısırdı. 12 gündür görüşemiyorduk. Tatilde, büyümüş, bronzlaşmış daha bi yakışıklı olmuş.Gelirken Kaş'ın çok sevdiğim kırık zeytininden ve kekiklerinden getirmeyi unutmamış. Geçen yıl Gamse ile son anda pazara dalmış, İstanbul'a gelince de niye az aldık diye hayıflanmıştık. Kırık zeytinler, tek tek elde kırıcıyla kırılıp, salamura yapılıyor. Üzerine de kekik serpin enfes olur. Cancanla birlikte kahvaltı yaptık. Naziş de Kipur nedeniyle evdeydi. Yabancı okullar da çalışmanın bir faydası da, bizim tatillere ek olarak bir de onların bayram tatillerinin olması. Naziş de hep yabancı okullarda çalıştığı için bu hakdan bol bol faydalanıyor. Geçen hafta da Roşaşana tatili vardı.

Dün akşam iki dizi başladı. Ezel ve Kapalıçarşı. Ezele bir baktım, senaryosunu yazdım. Kapalıçarşıyı da yazdım ama izlerim. Tüm zamanların en yakışılısı Nejat İşler ve ne kadar dram oynarsa oynasın benim için 7 Numaranın Sabiti olan, çok güzel Mihriban söyleyen Olgun Şimşek var. Erkan Can'ı da unutmayalım. Fırtınada ki İmam rolüyle kalbime taht kurmuştur.

Gece kabus görmüşüm, vik vik edince kocam uyandırdı. Sonrada ne gördün , ne oldu sorgulaması , sabah konuşuruz dedim. Garip bir suya düştüğümü hatırlıyorum, birinin parmağı kopmuş onu arıyormuşum. Suyun üstünde bir şeyler vardı onlara basarak yürüken cup diye düştüm. Su berraktı ama dibinde kalıntılara benzeyen bir şeyler vardı. Valla peşin peşin sölim, şuran açık kalmış, buran açık kalmış esprisi çok bayatladı. Ama yeni bir esprisi olan varsa çekinmesin yapsın.

Kalktım, yeşil çayımı içtim, tostumu yedim, sabah gazetelerini okudum, biraz nette gezindim, hadi bi yazı yazayım dedim , yazdım saat oldu 08.25. Gidip biraz şekerleme yapayım tv karşısında , sonra bir kahve ile kendime gelirim. Hadi bakalım gününüz aydın olsun, iyi bir gün olsun.

11 yorum:

  1. Bence de tüm zamanların yakışıklısı Nejat İşler. :)

    YanıtlaSil
  2. Kapalıçarşı'yı ben de izledim, konuyu abuk bulsam da sizin hesap N.İşler, O.Şimşek ve asıl Erkan Can için izleyeceğim. Erkan Can'ı Takva'da izlediniz mi? Bu kadar mı güzel oynanır yahu? Bozayı sormuşsunuz, evet geceleri burada da "Booooooooooooozaaaaa" diye bağırarak satarlar ama ben rağnet etmem pek onlara. Ben hemen evin yakınındaki Akman'dan lüpletirim, oh pek de güzeldir.
    Kızlara da sana da kolay gelsin canım, zorlu maraton başlamış. Allah sağlık versin yeter ki gerisi kolay. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. yaa dizilere bakma fırsatım olmadı ama ikisinede bir bakıp seçim yapmak gerekiyor...
    erkan can gerçekten iyi bir oyuncu hakkını kat kat veriyor...

    ruyana gelince ablam hayırdır inşaallah be!

    YanıtlaSil
  4. kankiiiii,
    uzun tatil beni de çocukları da yordu sahiden
    ilk kez fahir anne okul açılsa da ders olmasa demişti ağustosta
    o kadar yani :)))

    hah hah hah
    hava soğuk mu sorusunu ben sorma gereği duymuyorum Ankara buzzz
    evde buz
    kombiyi yakmayalım daha eylül diyen de benim :)

    Nejat işler için söylediğine katılıyorum şekercim,
    Sırf onun için izledim laf aramızda
    ama senaryoyu yazmayı ben de yaptım

    Sabah niyetine kankiii,
    rüya tabiri işini iyi yapana bayılırım,
    ama bir de rüyamı hatırlasam,
    iyilere çıkarsın Allah
    ben beceremem tabir işini

    canı da çok öptüm o güzel yanık yanaklarından

    sana da güzel bir gün diliyorum
    muccckkk

    YanıtlaSil
  5. suyun altındaki batık şehir atlantis'in ucu olmasın?
    süper loto mu hangisi bilmiyorum(bu konuda zır cahilim) rekora gidiyormuş,bizim ofistekilerin yalancısıyım.
    demek ki kupon mupon doldurmak lazım, kimbilir belki de iyi bir ikramiyenin habercisidir bu :)

    YanıtlaSil
  6. bu arada uğur yücel ve yetkin dikinciler üzerine tanımam :)

    YanıtlaSil
  7. hava soğuk mu benim de en sevdiğim sorulardan biridir. her sabah okula gitmeden önce anneme sorardım, gıcık olurdu:))

    YanıtlaSil
  8. sabahları erken kalkınca ne kadar uzuyor günler değil mi? ama bir de gece erken yatak gerekiyor sabah kafayı toplu bulmnak için. Bu aralar hem geç yat hem erken kalk yordu beni.
    Rüyan Hayırdır inşallah Lale ablacım. Benim eşim sakın anlatma diye diye rüyalarımı kendime saklar oldum, ilk zamanlar bu huyunu bilmez anlatır dururdum o da dinlemez yorum yapmazdı daha bir sinit olurdum, meğersem sevmezmiş rüyaların anlatılmasını, rüyalara inandığından dolayı. artık anlatmıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Rüyanız hayır olsun :) tam adamıyım ya bunu diyecek!

    Şu Kipur olayından dolayı dün Memo'da evdeydi bense bolca kıskandım bu durumu.

    Size ve ev ahalisine kolay gelsin. Sabahları o saatte hava soğuk oluyor benden söylemesi :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Burda okul tatillerini yılın bütününe yayıyorlar daha iyi oluyor yazın beş hafta galiba en fazla..Kızlara kolay gelsin,Kaşa gittim ama pazara denk gelmedim tüh..Kapalı çarşıyı izlemek isterdim ama çok geç saatte yani benim için..üç vakte kadar çok güzel haberler alacaksın ve de eline yüklü bir para geçecek :) dermişimmm.ben gelene kadar akşam oldu hadi iyi akşamlar sana ;)öptüm ve kaçtım.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar;
    Öncelikle kaştan bahsettiğinizi görünce çok mutlu oldum.okul sezonu açılınca her evde aynı koşturmaca ve telaş yaşanıyor hepimize kolay gelsin.Vallahi dizilere yetişmek kolay değil,zaten uzayınca datadı kacıyor,artık yetiştiğimiz ve seçtiklerimize takılırız.Şimdiden iyi seğirler.Bizim tiyatro sezonumuz da başlıyor ayrıca çok mutluyum.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))