Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Ekim 2008 Çarşamba

CUMHURİYET BAYRAMI VE YASAKLAR

Eh bu yasak da kalkmış , sıradaki gelsin. Yasaklar delinmek içindir deldik çok şükür. Bakalım sırada ne var. Hakimlerimiz, sadece yasaklı siteyi kapatmayı öğrenecekler. İnternet kapatılamaz demiş. Acep Recep doğru mu??

Bu yasaklar süresince biz bir kaç kişi başka siteler kurup pek eğlendik.Dayadık döşedik, süsledik püsledik. O orada hazır nazır durmakda. Arkadaşlarımla iletişim kolaylığı açısından yazılarıma tabi burada da devam edeceğim.

Bu yasaklar boyunca düşündüm ; Biz ne yasaklar gördük, ne karartma geceleri gördük hey yavrum hey. Sokağa çıkma yasaklarını hatırlayın bir. Sonra olağanüstü durum hallerini. hani şu gece 12 den sonra başlayan sokağa çıkma yasaklarını. Anadoluda yaşayan için bir şey ifade etmez belki , ama İstanbul da , koş evine saati geçirmemek için. Bi keresinde kuzenime gittim. Hadi saçlarımıza kına yapalım dedik. Kına dedikse içine rastık mastık katıyos acip bişe oluyo. Gençlik işte yav. Gece kal dedi o yok gitcem dedimSardık sarmaladık kafamı bohça gibi, nasılsa arabayla gitcez.. Tam Cağaoğlu yokuşunu çıkıyoruz, saat de onikiye gelmekte.,durdurulduk, nerden nereye falan soruluyo. Benim kimlik de yokmu yanımda, neyse iyi niyetli biriydi de beni arabadan indirmedi. Yoksa o bohça kafamla karakolda sabahlayacaktım. Peki camlarımızı mavi kağıtlarla kapladığımız dönemleri hatırlayan var mı??. Bence hatırlamayalım o dönemleri de baksanuza durup durup hatırlatıyorlar.

Bu gün bayram. En büyük en kutlanası bayramımız kutlu olsun hepimize.

13 yorum:

  1. yas dolayisi ile hicbir doneme taniklik etmedim (bahsettigin)
    ama umarim bundan sonra tek yumruk olup baska alanlarda da basari gosterebiliriz

    YanıtlaSil
  2. O dönemlerde acı ama gerçek.Neden yaşandı tartışılır...

    YanıtlaSil
  3. 12 den sonra sokağa çıkma yasağı en DELİkanlı çağında 2 abi ve eve dönsünler artık diye 12'ye kadar saate gözünü diken annem. Ben çok iyi hatırlıyorum. Gittikleri yerde ya bahçe duvarı ya üst mahalle hehehe.
    Ne günler yaşadık Allah bir daha yaşatmasın
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. camların mavi kağıtla kaplandığı günlerde 5 yaşındaydım ve o kadar korku doluydum ki,masanın altından çıkmıyor masanın altına koyduğum minderde yatıp kalkıyordum,ciddiyim şaka değil :),hepsini dün gibi hatırlıyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Ohhhh
    her yerden bayram kutluyorum.
    Yazlık Kışlık maşallah her yerde bloğumuz var:))
    Konu Cumhuriyet olunca hepsine birden ekledim bende:))
    Camların kapanması dışındakileri hatırlıyorum
    berbattı.Bir daha o günlere dönmemek temennisinde bulunacağım ama artık camları değil kafaları örtmekten bahsederken bu temenninin
    anlamı kalırmı bilmiyorum?
    sevgi ve muhabbetle
    balkahve

    YanıtlaSil
  6. ben de serviste vizite bööle başladım..
    en büyük bayramımız kutlu olsun dedim..

    sevgiyle..

    mavi kaıdı hatırlamaz olur muyuz ??
    atalet

    YanıtlaSil
  7. ben o dönemleri bilmiyorum arada anlatılır durdurulma anıları bizimkilerinde. ama yaş itibari bile biz çok fazla anlayamıyoruz galiba o dönemleri.
    neyse sen gelmişsin abla sensiz olmaz bu camia dur bak bu evin geniş ferah ferah :))

    bayramını kutlarım nice mutlu senelere inşaallah...

    YanıtlaSil
  8. O dönemleri ben yaşamadım ama yaşayan insanlardan o kadar çok dinledim ki. Belki yorum yapmak bana düşmez yaşamış insanlar varken ama dinlediğim kadarıyla çok fena kullanıldığını düşünüyorum o dönemin gençlerinin, fena harcandıklarını. (Pek düşünülmeden yazılmış öyle içten gelen bir yorum işte.)

    YanıtlaSil
  9. Lalecim Cumhuriyetimizin 85. yılı hepimize kutlu olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. o donemlerı hatırlamıyorum ama anlatılalardan ne kadar kotu oldugunu tahmın edebılıyorum rabbım korusun bızı tekrar oylesıne lkotu gunlere donmekden bayramın kutlu olsun ablacıgım yenıden

    YanıtlaSil
  11. Daha aydınlık günlerin geleceğine inanıyorum ben. Geçmişe değil hep ileriye bakmak gerek. Geçmişten ders alarak tabii :)


    Ne güzel ki 85. yılda Cumhuriyet coşkusu tüm hızıyla devam etmekte.
    Herkese iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  12. cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Gece sokağa çıkma yasağına kınalı baş ile yakalanmak, senin yaşadıkların kitap olur Lale abla

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Lale,ben o yıllarda yurt dışına çıktım.Bu günlerde pek zamanım yok acele ziyaret edip kaçıyorum :) Cumhuriyeti içine sindirmiş herkese kutlu olsun ;)sevgilerimle

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))