Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Kasım 2016 Çarşamba

Trampa trampa

Olmaz denen oldu ve Trump ABD  Başkanı oldu ve bugün sosyal medya bu haberle gününü gün etti deyim yerindeyse...Trump dünyayı ne kadar trampalayacak hep birlikte göreceğiz. Yalnız seçimden sonraki ilk konuşması ne kadar tanıdıktı.
Neyse gökten düşen üç elmanın üçü de ABD'nin başına düşşsün inşallah. Bizden ırak olsun cehenneme direk olsun :)Bana ne faydası var mesela omzum ağrıyo Trump'ın umrunda mı? :) :)

Pastırma yazı da kazık attı bize, hani nerede o sarı,kızıl sonbahar güneşi. Lodoslu,isli,puslu bi hava var. sıcak desen değil,soğuk desen değil bildiğin şu an ki memleket havası.
Dün sanki hava güzel gibi gelince karı koca koruda yürüyüş yaptık, Yürüyüş yolu tartan pist olduğu için aşağı inerken rahat rahat yumşak yumşak indim.  Paşa Kapısı çıkışında ki Beyaz Köşkte çay içip bir şeyler yedik.Ay ama  geri çıkarken az kala koru yollarında telef olacaktım :) O yokuş ben gitmeyeli daha mı dikleşmiş ne :)



Yalnız,dün akşam koro çalışmasından çıkınca karşılaştığım ilik hava ve Boğazın ışıltısı şahaneydi. Galata Kulesi'nin ve Boğaz Köprüsünün kırmızı ışıklandırması çok hoşuma gidiyor.Eve şarkılar söylemiş,İstanbul'un ışıltısını içine çekmiş ve mutlu bir halde döndüm.


 Ammaaa kendime en çok nazarı değdiren yine kendim olduğu için omuzumun ağrısından uyuyamadım. Radyo Tiyatrosu dinledim yok arkadaş. Sonunda kalktım, bir güzel kantoran yağıyla ovdum namussuzu üzerine de havlu koydum. Çalma listemi de  Musa Eroğlu'ndan üst üste yedi sekiz kez  Mihriban çalsın diye ayarladım bi baktım  sabah olmuş, Trump başkan olmuş, euro tavan yapmış,lodos  da lodos lodos esmekte...


Hadi azcık ta filmdir kitaptır,dizidir konuşalım. Kitap; Celile/Osman Balcıgil, .Bende ki 60.baskı. Bunu görünce bi ıslık çaldım ama sonra baktım iki bin iki bin basılıyor. Yani 150.000 baskıyla çıkan yazarlarımız var Allah'ıma şükürler olsun ki. Neticede güzel kitap, Nazım Hikmet'in Annesi, Osmanlının ilk nü kadın ressamı ve Yahya Kemal'in ela gözlü pars diye şiir yazıp, sonra da terkettiği kadın.Ama helal olsun o yıllarda bile başına buyruk yaşamayı başarmış bir kadın. Kitap kulübümüzün kasım ayı kitabıydı aynı zamanda.


TV dizilerinde Vatanım Sensin ve No: 309 izliyoruz. Sumru Yavrucuk şahane yine. Vatanım Sensin'de bu gece 10 Kasım  dolayısıyla Atatürk'e bir selam bölümü var. Fragmanını gördüm çok da hoş olmuş.Böyle şık ve anlamlı davranışları takdir ediyorum.
Kendi özel dizim ise The Tudors... Benim gibi dönem dizilerini sevenler için öneririm.

Bir de benim gibi ajanda kullanmayı seviyorsanız Miaplanner ajandaları tam size göre. Zamanını kendinizin ayarlayabileceğiniz, hatta kapağını istediğiniz renkelrde boyayabileceğiniz, okuma listeleri, alışveriş listeleri,günlük haftalık, aylık planlar yapabileceğiniz bir ajanda. Bana Naziş'in hediyesi. Nezih Kitapevinde veya instagram sayfasında online satışta.






E hadi gideyim.













8 yorum:

  1. Omzuna dikkat et Lale 'cim.
    Trump 'ı izleyelim görelim.
    Ali Ağaoğlu 'nun ABD versiyonu ☺

    YanıtlaSil
  2. Omuzdan ne çektim ne çektim. Bıkıp usanmadan egzersizlerimi yaptım. Şükür iyi şimdi. Ama bir seneden fazla sürdü. Aman dikkat. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun Lalem,omuz bilek bende de var gelip gidiyorlar arada :) artık ne halleri varsa görsünler diyorum...çok öpüyorum
    Asis

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun Lale Abla, acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Her ne kadar diğer sosyal mecralardan da takip ediyor olsam da bloğunu okumak her zaman ayrı bir keyif Lale abla.
    Trump konusundaki görüşlerine katılıyor, Vatanım Sensin'in yeni bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum çok ama çok beğendim çünkü.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Lale hanım ABD ye kolay gelsin artık.Koro işi de çok zevkli oluyor bende yeni başladım sevgiler Türkan

    YanıtlaSil
  7. KANKİM BENİM YİNE HER ZAMANKİ GİBİ RENGARENK dopldoludur benim kankim
    Tramp gelse omzunu ovsa fena mı kız :)))
    obama ya hayır demezdim de tramp ta pek itici canım
    ama karısı tam süper model
    bize neyse obama ve ailesini beğenirdim
    kitaplar filmler bu sefer yemek tarifi eksik kalmış ama bak gözümden kaçmadı
    hah hah hah
    hadi ben kaçtım

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))