Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

8 Aralık 2014 Pazartesi

Hafta sonundan

Hafta sonunuz nasıl geçti, benimki fena değildi...
Cumartesi eskimeyen dostlarla şahane bir sofranın etrafında toplandık. Öyle şahaneydi ki sohbet bana oraya giderken içinde kaldığım o korkunç trafiği unutturdu. Üsküdar'dan Ataşehir'e tam üç saatte gittim. Aysel Abla'nın misafiriydik... Valla döktürmüştü hele bir kuru kabak dolması vardı ki akıllara ziyan. Eminönüne gidip yöresel dükkanlara bakacağım ve hemen yapacağım.Ya da sırf onun için Gaziantep'e gideceğim artık :)Sohbet öyle güzeldi ki eve dönmeyi unuttum neredeyse   ama ne kadar geç ayrılırsam ayrılayım oradan yine o korkunç trafikten kurtulamadım. Şoförler bile bugün ne oldu, böylesini hiç görmedik diyorlardı.


Lezzet falan demişken, dün  de evde ilk kez ekmek yapmayı denedim ve patatesli Rus ekmeği yaptım. Bayıldılar bizimkiler koca ekmeği neredeyse bitirdik. 


Patatesli Rus ekmeği...
1 paket instant maya
1çorba kaşığı tereyağ
2 tane haşlanmış patates
İki tane kesme şeker
1 talı kaşığı tuz
Ekmeklik un
Yapılışı: mayayı bir su bardağı ılık suda şeker ile kabarmaya bırakın.O sırada haşlanan patatesleri püre haline getirin.Yarım kg unun ortasını havuz gibi açın.Ortasına mayayı ve tereyağı,ezilmiş patatesi koyun ve yoğurma işlemine başlayın.Ele biraz yapışacak kıvamda bir hamur olması için azar azar ılık su ekleyin.Elde ettiğiniz hamuru tahminen 20 cm çapında bir fırın kabına veya tepsiye,tepsiyi hafif yağlayıp unlafoktan sonta koyun.Tepsideki hamur iyice kabarınca üstüne bıçakla kesikler atın. Ve bir çorba kaşığı kadar unu da üstüne rleyin ve 200 dercelik ısıdaki fırında pişirin...


Kurutulmuş kabaktan yapılmış dolmanın tarifi ve görseli için bi zahmet Seferberlik Yemek Tariflerinin facebook sayfasına gideceksiniz :) Tarifini aldım ve oraya yazdım. Sayfanın sol tarafındaki aşcı şapkalı fotoğrafıma tıklayıp sayfaya ulaşabilirsiniz...

Gelelim kitaba; Dün gece ''Dublörün Dilemması/ Murat Menteş '' e başladım.  
Hafta sonu film izleyemedim ama Nurgül Yeşilçay'ın yeni başlayan dizisi ''Paramparça''nın tekrarına rastlayınca izledim ve beğendim bu akşam ikinci bölümünü izleyeceğim.
 Hadi şimdi gideyim ben keyifli olacağını sandığım bir etkinliğe gideceğim...




8 yorum:

  1. lalem bu ekmek nasıl bir şey böyle ellerine sağlık
    süper görünüyor
    keyifli bir hafta diliyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım ekmek gerçekten çok güzel oldu.Bİr anda bitirdiler....

      Sil
  2. Lale hanım ben de aynen sizin gibi zor bir trafikten sonra gezmeye gittim.Biz de emekli on arkadaş hiç kopmadık aynı şekilde bizim menüde de kuru dolma vardı artık yaşlar 50 civarı olunca pasta börek yerine yemek türüne döndük (birazcık) yarın da kurstan arkadaşlarla toplanacağız azcık size benzedim bu sıralar ekmekte harika gözüküyor afiyet olsun Türkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan hanım dostlarla birlikte olmak iyi geliyor insan ruhuna...Evet artık salatalar falan daha iyi bizim içim...
      Keyifli gezmeler olsun hepimize :)

      Sil
  3. Ayyy çok imrendim patatesli Rus Ekmeğine.
    Yapayım mı ki? Ya beğenmezlerse bana kalıyor hepsi o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de küçük bir ekmek yap özlemcim,malzemeleri yRıya indir...

      Sil
  4. Ellerine sağlık Lale Abla mutlaka çok lezzetlidir.Ben de deneyecem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruslar kimyon da koyuyorlarmış ama ben cesaret edemedim Gamzecim...

      Sil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))