Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

21 Haziran 2013 Cuma

Bugünlerde ben

Biraz biraz sakinleşelim  ''at izi,it izine karışmasın'' diye düşünüyorum....Parklardaki oluşumu yürekten destekliyorum,çok yararlı olacağına bu işi konuşarak,tartışarak halldebileceğimize inanıyorum.



Bugünlerde her Üsküdar'a inişimizde bu ağacın altında soluklanıyoruz. Etrafı çayhanelerle dolu, insanlar bir çaylık molalar veriyor.Geçen simitçilerden simit alıp çayına katık ediyor,gazetesini okuyor. Bugün de böyle yaptık. Üsküdar'a yürüyerek indik. Burada çay molası verip,soluklandık. Daha sonra da alış verişimizi yapıp eve döndük.









Leylak Dalıcım ile tanıştığımızdan itibaren her yeni yıla ve her yeni yaşa birbirimizin seçtiği kitaplarla başladık. Bu yeni yaşımın ilk kitabı da ''Rüzgarın Gölgesi''oldu...Kitaplar üzerine yazılmış şahane bir roman... Hiç çekinmeden tavsiye ettiklerim arasına koyabilirsiniz.




 Bu güzellik de benim için özel tasarlandı, geldi kitaplığımın baş köşesine oturdu...Geliş hikayesi şurada...Bunu yapan elleri öpüyorum... Hem benim için  özel bir günü hem Haydar Paşa'ya veda ettiğimiz günü simgeleyecek ve bunu yapan Ecemm de hep bizim evde olacak,simgesel olarak bile olsa...


Bugün yazın ilk günü, en uzun gün umarım, güzel günlerin de habercisi olsun...Yaz, çok güzel olsun

8 yorum:

  1. Çok gururlandım..Sağol Lâle'm.Seni reklâm müdürü tayin ediyorum :)
    O çayhane güzelmiş gerçekten aklımızda bulunsun..

    Kavgasız-dövüşsüz,korkmadan-endişe duymadan-huzur içinde geçireceğimiz mevsimlerimizyıllarımız olsun

    YanıtlaSil
  2. Lale ablacım gecikmeli olarak doğum günün kutlu olsun:(
    Kitabı hemen listeme aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İyi yıllar. Günleriniz aydınlık mutlu ve huzurlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. canım kankim özledim yazılarını malesef ünyede bağlantım yoktu ankaradayım 2 hafta da gümüldüre yolcuyuz
    bakalım bağlantı kurabilirsem uğrarım
    iyi okumalar
    sevgiler öpücükler

    YanıtlaSil
  5. merhaba bloğunu okumak istiyorum fakat malum herkeste zaman sıkıntısı var dolayısıyla bir oturuşta bloğu bitiremeyeceğim arşivine baktım biraz karmaşık göründü her bir aya gitmek için tek tek tıklamam gerekiyor onun yerine arşivi önce yıllara sonrada aylara göre ayırsan daha kolay okunur öteki türlü hem sürekli tıklamalardan vakit kaybı olur hemde nerede kaldım neresi okunur karışıyor arşiv ayarlarını değiştirmeni istiyorum istiyorum senden.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili adsız okuyucum
    Öncelikle size teşekkür ediyorum,yazılarıma gösterdiğiniz ilgi için. İstediğiniz gibi oldu sanırım arşiv düzenlemesi.Umarım yazılarım sizin için keyifli bir okuma süreci oluşturur.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Lale Abla,

    Geri döndüm sonunda. Üniversiteye hazırlık yüzünden bir senedir yoktum. Hepinizi bilhassa seni çok özledim. Hemencecik açtım, baktım Ablacığım ne yazmış diye :) Bloguma mutlaka uğra, beni unutmadığını varsayıyorum.

    Kucak dolusu sevgiler...

    Kubilay

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))