Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Mayıs 2013 Cuma

Kız Kulesi Aşıkları

Bu sıralarda ki yoğunluktan çoktandır yürüyüşlerimi ihmal etmiştik.  Kız Kulesi yollarımı gözler,e kolay mı doğduğum günden bu yana meftunuz birbirimize,canım koru: sırf onun yüzünden bu  mahalleyi bırakamadık hiçbir zaman...Bir nefes İstanbul bizim için...İşte bu nedenlerden ötürü,kahvaltı sonrası önce Kız Kulesi^'ne doğru yürüdük...Üsküdar çarşıda biraz işimiz vardı onu hallettik...Artık karnımız acıkma sinyalleri vermeye başlayınca,hayde  koru dedik... Yürü babam yürü bir acıkmışız  Allah ne verdiyse yedik içtik...Hafta içi olduğu için bizim maalle vardı tabi:)) rahat rahat oturduk...

Kitabımı okudum,notlar aldım,arka masadaki yemek tariflerine kulak kabarttım...Çin Böreği tarifi verdi biri, bir diğeri makarna haşlama suyuna tavuk bulyon koyuyormuş.Çok lezzetli oluyor dedi...Diğerleri atladıhemen,ama  sağlıklı değiiiil dediler...O da,  sanki hergün tavuk bulyon yiyoruz,sanki yediğimiz herşey sağlıklı dedi:))






Koru iyi güzel de,geri dönüşte yokuş biraz,tıslaya tıslaya geldim...Bir dahakine alt kapıdan çıkıcam...


Eve gelirken kocam yolda beni ekti tabiki,anam benimkilerle oruç tutsan,bayram edemezsin:)) Ben  haliyle ,iyi bir ayile kadını olarak,akşam yemeği olayına girmek için,eve döndüm:)... İşin kolayına kaçtım hemen, bir bütün tavuğu yıkadım,üstüne çentikler açtım...o çentiklerin kimine  tane karabiber,kimine de sarımsak dişleri  sokuşturdum.tuzladım,baharatladım. Hiç su koymadan tencereye oturttum... Ocağı önce en yüksek  ayara aldım.Tencerenin kağaı ısınınca minumum sıcaklığa indirdim. Hiç kapağını açmadan  45 dk kadar pişirdim. Eğer tavuğu parçalayıp koyarsanız yarım saat kafi geliyor... Tencereyi açtığınızda,yarısına kadar enfes bir suyla dolmuş olduğunu göreceksiniz... Bu suyla pilav yapın,çorba yapın... İsterseniz, başlangıçta içine patets,havuç gibi sebzeler de koyabilirsiniz. O kadar su nereden geldi diye bana sormayın:)) He işte çorba,pilav,yanına tavuk... bi de cacık,oldu bu iş....

3 yorum:

  1. Eline sağlık Lalecim, tavuk favorimdir zaten ve de bu şekilde kendi halinde pişince inanılmaz bir lezzeti oluyor. Ben bazen tavuk parçalarının altına bütün patates ve havuçları koyuyorum. Tavuğun akan yağıyla suyuyla pişiyorlar mmmmmmmmm nefis :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bir tane de soğan atıyorum. İyi hafta sonları!

    YanıtlaSil
  3. Ne güzelmiş böyle kendi kendine pişen tavuk. İlk fırsatta denenecek tabi.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))