Kitabımı okudum,notlar aldım,arka masadaki yemek tariflerine kulak kabarttım...Çin Böreği tarifi verdi biri, bir diğeri makarna haşlama suyuna tavuk bulyon koyuyormuş.Çok lezzetli oluyor dedi...Diğerleri atladıhemen,ama sağlıklı değiiiil dediler...O da, sanki hergün tavuk bulyon yiyoruz,sanki yediğimiz herşey sağlıklı dedi:))
Koru iyi güzel de,geri dönüşte yokuş biraz,tıslaya tıslaya geldim...Bir dahakine alt kapıdan çıkıcam...
Eve gelirken kocam yolda beni ekti tabiki,anam benimkilerle oruç tutsan,bayram edemezsin:)) Ben haliyle ,iyi bir ayile kadını olarak,akşam yemeği olayına girmek için,eve döndüm:)... İşin kolayına kaçtım hemen, bir bütün tavuğu yıkadım,üstüne çentikler açtım...o çentiklerin kimine tane karabiber,kimine de sarımsak dişleri sokuşturdum.tuzladım,baharatladım. Hiç su koymadan tencereye oturttum... Ocağı önce en yüksek ayara aldım.Tencerenin kağaı ısınınca minumum sıcaklığa indirdim. Hiç kapağını açmadan 45 dk kadar pişirdim. Eğer tavuğu parçalayıp koyarsanız yarım saat kafi geliyor... Tencereyi açtığınızda,yarısına kadar enfes bir suyla dolmuş olduğunu göreceksiniz... Bu suyla pilav yapın,çorba yapın... İsterseniz, başlangıçta içine patets,havuç gibi sebzeler de koyabilirsiniz. O kadar su nereden geldi diye bana sormayın:)) He işte çorba,pilav,yanına tavuk... bi de cacık,oldu bu iş....
Eline sağlık Lalecim, tavuk favorimdir zaten ve de bu şekilde kendi halinde pişince inanılmaz bir lezzeti oluyor. Ben bazen tavuk parçalarının altına bütün patates ve havuçları koyuyorum. Tavuğun akan yağıyla suyuyla pişiyorlar mmmmmmmmm nefis :)
YanıtlaSilBen bir tane de soğan atıyorum. İyi hafta sonları!
YanıtlaSilNe güzelmiş böyle kendi kendine pişen tavuk. İlk fırsatta denenecek tabi.
YanıtlaSil