Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

12 Haziran 2012 Salı

Cihangir'in yolları taştan

Bugün çok sıcaktı ama sabah erken çıkıp, akşam serinliğinde eve dönünce; sıcağı fazla hissetmedim. Kuzenlerle bir Cihangir buluşması yaptık. Gülden yine beni gülmekten yerlere yatırdı. Falımda bu kez kurbağa çıktı. Neymi efendim hızlı hayvanmış, bir işim zıp zıp hemen olacakmış. Bazen de kaplumbağa çıkar, ay gördün mü? tembel hayvan, yavaş yavaş olacak bir işin der. Mesela kanguru çıkarsa kazanç demekmiş, hani keseli ya:))Kahvaltıdır, kahvedir, akşam yemeğidir beraberdik. Ordu'ya da birlikte gidiyoruz valla 4 temmuz yolcuları gardını alsın:)
Dönüşte motorda içeri girmedim, yukarı da çıkmadım. Güvertede demirlere yaslandım, aynen balkondan bakar gibi...deniz motorun hızından köpük köpük oldu, yüzüme sular sıçradı , nasıl hoşuma gitti.


Eve geldiğimde anladım nasıl yorgun olduğumu, ama Gamse, - Anne, hadi mahallede yürüyüş yapalım deyince de kıramadım.Bu resimlerin olduğu sokağı çok severim. Sokak dediysem hiç ev yoktur. Karşılıklı kilise duvarları arasından geçen bir sokak. Bitiminde bir sanat galerisi var. Bu sokakta ünlü ressamların resimlerini, ışıklı tablolar halinde sergilerler. Sürekli değişir.
Bu da Gamse ile klasik gölge oyunumuz:)

Siz yarın yani 13 Haziran sabahı bu yazıyı okurken, ben bir yaş daha almış olarak uyanmış olacağım. Bir daha geçmeyeceğim yollar var, bir daha semtine uğramayacağım yerler var, hayatımdan çıkarınca kazandığım, hayatıma girdikçe birlikte çoğaldığım, beni zenginleştiren insanlar var...Okuduğum kitaplar, okuduğumu unuttuğum kitaplar , okuyacağım kitaplar var. İyi ki izlemişim, ülen niye izledim ki bu filmi dediğim filmler var...Hayallerim var, gittiğim bir yol var, dandik dandik fikirlerim, abuk subuk huylarım var... Hiç vaz geçmediğim bir ideolojim var. Görmek için bayıldıklarım, görünce yolumu değiştirdiklerim var. Çok sevdiklerim var, hiç sevmediklerim var. Çok sevdiklerim çok çok daha çok.İki kızım, kocam, iki kardeşim, iki yeğenim, bi milyon tane kuzenim var. Can arkadaşlarım, can dostlarım var..
Bu dünyada bi de LALE var.
Daha ne olsun yav


Haydi gittim ben, bu laptop valla ısıttı beni:)

15 yorum:

  1. Ne kadar ilginçmiş o sokak ve tabloların sergilenmesi, sanki İstanbul değil gibi, Gamze bir daha yürüyüşe çıkarken bana da seslen yavrum :))

    YanıtlaSil
  2. İyi ki blogun kanalıyla tanıdıkların ve seni tanıyanlar da var. hepi börtdey olsun inşallah :))

    YanıtlaSil
  3. Nice uzun sağlıklı yıllara
    İyiki doğmuşsun iyiki seni tanımışız

    YanıtlaSil
  4. Nİce mutlu yıllara, iyi ki tanımışım seni: )

    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hergün seni okumaktan, hiç duymadığı okumadığı filmleri kitapları sayende öğrenmekten, hayattan keyif alacak ne çok şey olduğunu seninle görmekten mutlu olan insanlar var :)
    Yeni yaş sağlık mutluluk huzur getirsin, sevdiklerinle birlikte nice nice kutlayacağın yaşların olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Lale abla,yeni yasin yepyeni mutluluklarla dolu olsun.Esin,kizlar ve elbette sevdiklerin ve seni sevenlerle huzurlu ve cok neseli yillar dilerim:)

    YanıtlaSil
  7. Lale'cim,yeni yaşını kutluyorum.Hayatın tadını hep çıkarabilmen için sağlık diliyorum .Bi de kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Doğum günün kutlu olsun, nice yaşlara:))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Lale hanim,
    Iyi ki dogdunuz, iyi ki bu blogu yaziyorsunuz. Mutluuu,huzurluu, saglikliii- bütün sevdiklerinizle beraber- nice nice yillar dilerim.
    Viyana'dan sevgilerimle,
    ''Düzenli Sessiz'' okuyucularinizdan Jale

    YanıtlaSil
  10. Nice mutlu saglikli yaslara !

    Guzel ve mutlu yarinlariniz olmasi dilegiyle..Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  11. İyi ki doğmuşsun iyi ki tanışmışız,iyi ki varsın seni okumayı seviyorum :) neşen hiç bitmesin,tüm dileklerin gerçek olsun.Seni seviyorum kırmızı Lale ;) ve Şapur şupur öpsem nolurrrr...Asis

    YanıtlaSil
  12. Lale'ciğim doğum günün kutlu olsun,nice sağlıklı ve mutlu yıllar,sevgili ailen ve sevdiklerinle...Ben iyi ki seni tanımışım,iyi ki sevmişim diyenlerdenim.Selam ve sevgiler canım kardeşim.

    YanıtlaSil
  13. Bir daha geçmeyeceğim yollar var, bir daha semtine uğramayacağım yerler var, hayatımdan çıkarınca kazandığım, hayatıma girdikçe birlikte çoğaldığım, beni zenginleştiren insanlar var...Okuduğum kitaplar, okuduğumu unuttuğum kitaplar , okuyacağım kitaplar var. İyi ki izlemişim, ülen niye izledim ki bu filmi dediğim filmler var...Hayallerim var, gittiğim bir yol var, dandik dandik fikirlerim, abuk subuk huylarım var... Hiç vaz geçmediğim bir ideolojim var. Görmek için bayıldıklarım, görünce yolumu değiştirdiklerim var. Çok sevdiklerim var, hiç sevmediklerim var. Çok sevdiklerim çok çok daha çok.İki kızım, kocam, iki kardeşim, iki yeğenim, bi milyon tane kuzenim var. Can arkadaşlarım, can dostlarım var..
    Bu dünyada bi de LALE var.... ek yapıyorum en kırmızısından.. birlale.. ve tekrarlıyorum dileğimi.. özetle aklıma gelen gelmeyen tüm iyi ve güzel şeyler.. seninle olsun.. sevdiklerinlepaylaşonları çoğalt öylece lalem..

    bi de..
    lale.. beni özetle.. özetle beniiiiii....

    atalet..

    YanıtlaSil
  14. İyi ki doğmuşsunuz. Sizi okumak hep çok keyifli. Hep böyle sağlıklı ve neşeli günler diliyorum sevdiklerinizle birlikte.

    Not : Bu sokağı öğrenmezsem ölürüm, ilginç sokaklara bayılıyorum. Nakkaştepe'ye benzettim ama..??
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Lâlecim ben yorum yazdıktan sonra sen ek yapmışsın da yeni gördüm, doğum günün kutlu olsun, daha nice güzel yaşların yılların olsun.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))