Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Aralık 2011 Perşembe

dönersen ıslık çal

Bu gün Zuz'un evi toplandı, eşyaları yüklendi...Akşam da artık Ayvalıklı -Cundalı olmak üzere yola çıkıyor...Herkes soruyor, üzgünmüsün diye... Şimdilik onun için , hayallerine doğru gittiği için o kadar seviniyorum ki, bunu düşünmeye fırsat olmadı...Artık yazları biz orada kışları o burada yaşarız... Daha büyük bir eve geçmemizi istedi zaten, ben karda kışta buraya gelirim dedi... O yüzden nisan , mayıs gibi daha büyük bir eve geçeceğiz... Ben bu semtte doğdum,Kocam ve kızılar , da ilkokuldan beri buradalar o yüzden yine bu semt merkezli olan şöle geniiiş, ferah, manzaralı, en fazla ikinci kat olan bir ev gören , duyan olursa ıslık çalsın:)

Bu gün ev toplamaya yardıma Cancan'ın kardeşi Uras'da geldi... Pusetinde uyurken, adamlar onu da eşya sanıp atmasınlar kamyona dedim...Annesiyle yiyecek bir şeyler almaya çıktık, Annesi yemek işini hallederken biz de Cancan görmeden arabada oynaştık:)

Zuz'dan biraz ganimet alırım sanmıştım ama benim beğendiğim şeyler ben gidene kadar kaldırılmıştı:))

Biz birlikte çok şey yaşadık, zaman zaman ayrı şehirlerde zaman zaman aynı şehirlerde... Benim arkadaşlarımla daha sonra benden daha iyi arkadaş hatta kanka olmak gibi bir özelliği vardır:)En çok sevdiğim, en çok didiştiğim, en çok güldüğüm, en çok kızdığım, kızdırdığım kişi olma özelliklerini de üstünde barındırma gibi bir meziyeti vardır...

Güle güle kardişim, yolun, şansın açık olsun... Odan hep hazır, odamı da hep hazır tut...Annemin hepimize verdiği kuş tüyü yastığı ben geldiğimde benim yatağıma koymayı unutma... Yeşil çayımı , kahvemi tedarikle...Baş ucuma okuma lambası koy... Evin bahçesine lale soğanlarını gider gitmez dik, soğan dikme mevsimi geldi bile:)

21 yorum:

  1. Offf Lele ağlattın beni, Zuz'un yolu açık olsun, sevgiler hepinize ...

    YanıtlaSil
  2. LALE ABLACIĞIM UMARIM ZUZ VE SİZLER İÇİN HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR..CUNDA'YI HEP MERAK ETMİŞİMDİR;KİMBİLİR BELKİ DE ORADA BULUŞURUZ NEDERSİN? :))

    YanıtlaSil
  3. Lale facebooktan mesaj yolladım bir bakıver canım olur mu? Allah kavuştursun, güle güle tadını çıkara çıkara otursun.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Zuz'un yolu açık olsun.Güzel bir seçim yapmış.Yeni evinde sağlıkla,sevgiyle huzurla yaşasın.Ablamlar da 5-6 yıldan beri Ayvalık'a yerleşti.Ağabeyim yazları Ayvalık'daki yazlık evlerine gidiyor.Ayrılık çok zor.Kalpler bir olduktan sonra mesafeler kapanıyor,insan alışıyor.Bakarsınız bir gün sizinle Ayvalık'da Cunda'da buluşuruz İstanbul'dan önce.Size yazdığım karta bir gün buluşalım mı dedim.Allah kavuştursun demek için istediğiniz zaman buluşuruz.Telefonumu yazdım size.

    YanıtlaSil
  5. Selma Hanım, yılbaşından sonra birlikte bir kahve içelim . Ben de çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  6. Bu yazi gozlerimi doldurdu. Yolu acik olsun. Allah kavustursun lalecim. Cundaya mutlaka ugrayacagim. Cok opuyorum. Evde degilim acele yazdim:)

    YanıtlaSil
  7. Asis ben yani usteki yorum :)

    YanıtlaSil
  8. güle güle gitsin yolu açık olsun

    YanıtlaSil
  9. Kızkardeşin hep istediğim şeyi yapmış. Duyguların satırlarında hissediliyor. Bir miktarını ben de paylaşıyorum. Hep böyle hayırlı ayrılıklarınız olsun ve Allah kavuştursun Sevgili Lale...

    YanıtlaSil
  10. Yolu açık olsun Allah kavuştursun..

    YanıtlaSil
  11. Allah kavuştursun. Çok uzaklara gitmiyor neyse ki, yeni bir başlangıç, sevindim onun için.

    YanıtlaSil
  12. allah kavuştursun ... bu ayrılıklar çok zor oluyor :(

    YanıtlaSil
  13. Lale abla, çok duygulandım ama ben bu yazıyı okurken. Bir o kadar da kardeşimi, kuzucuğumu özledim bir kat daha. Olmadı yani akşam akşam..Yolu açık, kalpleriniz hep bir olsun...Sevgiler...ayşegül

    YanıtlaSil
  14. Laleeee ağladım vallahi yahu Allah kavuştursun bahar gelsin ordayız hep beraber :)

    YanıtlaSil
  15. Lâle'mm..
    Anlıyorum.
    Yetiiniz gari dedirtene kadar taciz ederiz O'nu:))

    Biz de size yakın bir ev arıyoruz.Bulursan ıslık çal:)))
    Ece

    YanıtlaSil
  16. gitmeler gelmelere gebedir, yani umuda ... umut olmalı... hep olmalı... yolu açık olsun.. içinin ışığı yolunu aydınlatsın...

    YanıtlaSil
  17. Lale Hnm.cım,
    Çok güzel bir seçim yapmış zaten..Bence çok mutlu olacak orada da..Bizim de Cunda'da kalacağımız yer belli oldu böylece..:)

    YanıtlaSil
  18. Son paragrafın öyle içten ki, ayrılıklarınız kısa olsun, birbirinizi bol bol ziyaret etmeniz dileğimle ...

    YanıtlaSil
  19. Dünyanın en güzel yerlerinden birine giden Sevgili Zuz için de, yazları sen de orada olmayı planladığın için de çok sevindim.
    Her ayrılık biraz üzücüdür de tabi ama ya kavuşmaların mutluluğunu nasıl yaşardık onlar olmasa? Sonuç; yine de sevinmek lazım.
    sevgilerimle, gidenin de kalanın da; yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
  20. KANKİM AYRILIK ZOR AMA SNEİNLE AYNI FİKİRDEYİM. AYRILIK, GÜZEL BİR ŞEY İÇİNSE ÜZÜLMÜYOR İNSAN,ONUN ADINA MUTLU OLUYOR,
    Umarım Zuz çok mutlu olur, tüm beklentileri gerçekleşir
    ben bile heyecanlandım
    yeni başlangışlar çok güzel
    her zaman için
    gidecek sımsıcak, bahçesinde laleler olan bir evimizin olması da ayrıca güzel bir duygu :)))
    güle güle zuz
    Allah kavuştursun Lale!!!

    YanıtlaSil
  21. Yolu açık olsun. Gidilecek yerler yine çoğaldı desene Lale abla :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))