Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Nisan 2011 Cuma

şaka değil

Bundan tam 32 yıl önce Babam eve gelip- Nişan yapılacak salonun yani Aksaray Orduevinin sadece; 1-Nisanda boş olduğunu ve okeylediğini söyleyince; şaka dedim bu tarih, şaka..
Ama her şakada bir gerçek payı varmış demek ki. Neyse ki davetliler , davetiyeleri ciddiye aldılar da; biz 1-Nisan-1979'da nişanlandık. Saçlarımı yapan kuaför ; teyzemin kulağına eğilip - ay bunlar kaçtılar mı? ya da akraba evliliği falan mı? niye bu kadar küçük evleniyorlar demiş. O tarihten tam 4 yıl sonra evlendik...
Nişan töreninden aklımda üç şey kalmış..biri annemi hüzünlü gören kayınvalidemin, anneme kız veriyorum diye üzülme,sen bana Lale'yi verme , Zeki senin oğlun olsun demesi...Sanki sünnet düğünüymüş gibi programa konulan palyaço gösterisi ve içkiyi kaçırıp dansözün karşısında kadın programını bitirene kadar oynayan kocamın arkadaşı:)) Gerisi çok eskiden görülmüş ve hala hatırlanan güzel bir rüya gibi...
Oki geleneksel 1-Nisan yazımı da yazmış bulunuyorum.

Dün gece okuma saatini o kadar uzun tutmuşum ki, her uyanmamda gözümde gözlük var hissi vardı. Tatil dönüşlerinde yaşadığım kafamda gözlük var hissi gibi:))

Bu sabahın filmi ;
Film sansürlenmiş ve yönetmeni tarafından 18 yaş altı çocuklar için uygun değil denmiş...Ben de uyarımı yapayım böylece...Filme eleştirmenler dört yıldız vermişler...

Van Reitman'ın yönettiği ve Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline ile Cary Elwes'in oynadığı “Bağlanmak Yok (No Strings Attached)” filminin konusu şöyle:

“14 yaşındaki Emma ve Adam'ın cinsellikle ilgili hiçbir bilgileri yoktur. Yıllar sonra, yolları tekrar kesişen Emma ve Adam kendilerini yatakta sevişirken bulurlar. Emma'nın ilişkilere karşı alerjisi vardır. Adam ise tüm ilişkilere tövbe etmiştir. Çünkü babası, Adam'ın eski kız arkadaşıyla çıkmaktadır. Emma ve Adam duygusal ilişkileri bırakıp, çıkar arkadaşlığı kurmaya karar verir.”

7 yorum:

  1. nice senelere:) peki siz filmi beğendiniz mi? ben çok merak ediyorum da.

    YanıtlaSil
  2. Mutlulukla, nice yıllara...

    YanıtlaSil
  3. nişanınız şaka gibi olmuş desene kankim :))
    aşkınız, sevginiz,huzurunuz, sağlığınız bir ömür sürsün

    YanıtlaSil
  4. Nice 1 Nisanlara...Mutlulukla...

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bir anı bu nişan tarihiniz ve gününüz :)
    ayrıca kayınvaliden de vicdanlıymış :)) filmi merak ettim bende ablacım sevgiler güzel hafta sonları :)

    YanıtlaSil
  6. nice senelere lale ablacım...aklında kalan uc sey de unutulacak gibi değil hakikaten...ozellikle kayınvalidenin ince zekasına bayıldım...palyaco ve dansozle oynayan damat beyefendi de öldürdü valla beni gülmekten:)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))