Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Şubat 2011 Çarşamba

Sevdadandır

Muhteşem Yüzyılın başlamasını beklerken bir iki satır attırayım dedim. Türk Halkı Hürrem'i yeniden keşfede dursun ben Daye Hatun ile Sümbül Ağa^ya bayılıyorum... Survivor Merve'de role yakışmış neme lazım.Survivor da İzlediğimiz, o dayanıklı erkekleri al şağı eden acı kuvvetli Merve gitmiş, tarihi elbiseler içinde salınan dekolteli Merve gelmiş.Babamla izlemek de ayrı macera... durmadan şıunu da öldürtecek bunu da öldürtecek... Padişah yemek yiyecek Pargalıyla afiyet olsun deyip masadan kalkacak, Pargalı odasına gittiğinde O'nu cellat karşılayacak... Bazı yerleri kabul etmez , böyle değil der... Asıl filim biziz zaten.

Kızlar evde yok , Naziş'in genel kurul toplantısı var... Gamsegamse benim hayalimdeki şeyi yapıyor... Perküsyon kursuna gidiyor. İyice öğrensin düğünlerde birlikte def dümbelek çalacağız. Modern düğün isterseniz bongo neyin çalarız. Hayatda bir şeye yeteneğim var abi o da çok gürültülü bir şey, ne yaparsın.

Bu gün de evdeydim ey blogger halkı unutma bunu... Ispanaklı börek yaptım. Geçen günkü ıspanaklı yumurta versiyonundan sonra bu kez ıspanaklı börekle çıktım sahneye... Mönü yeni olabilir ama ıspanak aynı ıspanak... Yedirirmiyim hepsini, beş saat ıspanak yıkamışım, doğramışım... Etinden sütünden yumurtasından her şeyinden faydalanırım. Suyuyla da çiçekleri suladım, vitamin olsun diye:) Tamamdır bizim evde ıspanak meselesi bir daha ki seneye kadar açılmamak üzere kapanmıştır.Artık makarna haşla yanına iki şinitzel çiziktir, pilav yap yanına iki üç köfte attırıver ... arada ton balıklısını yap makarnanın:)

Size bir akşam müziği de yapıp öyle gideyim .. .Tüm zamanların en güzel şarkısı benim için... Kızlar hadi Anne , bi şarkı söyle çalalım deseler ya Mihriban derim ya da bunu. Ruhuma iyi gelir... yaram varsa iyileştirir...Yazı başlığını da açıklar böylece

7 yorum:

  1. o mervemiydii:) günaydın bana:)

    YanıtlaSil
  2. Merve' ye ben de çok şaşırdım.
    Şarkıyı ben de çok severim ama sanırım Ezginin Günlüğü' nün versiyonu sanki daha hoş.

    YanıtlaSil
  3. Lale, nazar mı değdi sana? 2 gündür evdesin, biz alışmışız senin gezintili yazılarına:))

    YanıtlaSil
  4. baban yanında Lalem,
    gözün aydın...

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım ıspanaklı böreğe, afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  6. kankimmm
    sevdadandır
    ben de çok severim feridun düzağaç parçalarını
    ıspanaklı bir hafta geçirdi senin ve bizim evdekiler desene :)))

    YanıtlaSil
  7. muhteşem yuzyılı izlemeye ben de cok hevesliydim hele ki danışmanı erhan afyoncu diye duyunca ama cok zayıf bir kadroyla ozensiz cekilmiş geliyor bana sülüman ı da hüyyem i de sevemedim gitti zaten hevesim de kursağımda kaldı boylce:)

    perkusyona valla ben de ozendim, cocukların beynine gireyim de biraz, istesinler babalarından:))çocuk durumundan ben de tıngırdatırım azcık:)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))