Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

22 Haziran 2010 Salı

bu günlerde

Boş durmuyorum , bir şeyler yapıyorum, bir gün İlmiyemleydik akşamın geç saatlerine kadar. Okey grubumla buluştum... Bir akşam Naziş'in arkadaşı Neslihan'ın ailesiyle birlikte çok hoş saatler geçirdik Adile Sultan'da... Bir Beyoğlu yaptım... Eniştem yine hastanedeydi ve çok kötüydü... hatta bitkisel hayata girdi dedi drlar ama akciğerlerinde oluşan enfeksiyon iyileştirilince bilinci yine açıldı ama o kadar... Bir geceyi onlarla geçirdim ama hastaneden taburcu edilince dün akşam üzeri döndüm eve..

Kızlar karneleri verdiler... bu hafta sonu da O'nlar tatile giriyor... tatil programımız henüz yok... O'nların var da bizim yok-karı-koca yani- Aslında kafamda bir yer var... geçen gün tv de izlerken görüp aşık oldum hatta ev de bile değildim telefon açıp izleyin dedim... TRT1 de yayınlanan Köşebucak programında gördüğüm Amasra'ya bayıldım... Hiç olmazsa bir hafta gitmek istiyorum ama ne yapılır nerede kalınır konusunda İlknur'dan yardım istiyeceğim... Yaşasın blog dünyası ya, nereye gitmek istesem orada danışacağım ve canı gönülden yardım alacağıma inandığım arkadaşım var...



''Serçe Kuşun Sonbaharı'' nı okuyorum... Nazım Hikmet ve Hilmi Yavuzdan sonra bu kez Yılmaz Karakoyunlu isyancı değil aşık Bedrettin'i anlatıyor... Kimse birilerini fakirleştirmeden zengin olamaz sözünü düşünüp duruyorum günlerdir...mutasavvıf filozof ve kazasker Bedrettin... Özellikle 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu Fetret Devri sırasında desteklediği Musa Çelebiye verdiği destek ve modern sosyalizm uygulamalarını çağrıştıran Bedrettin... Bir başka biçimde , isyancı değil aşık bir erkek olarak karşımız da...İki kızkardeş Cazibe Ve Mariye ile isyanlarıyla ... Kitap da Yıldırım Bayezıd ve Timur'da Ankara savaşının bir başka yönüyle karşımızdalar... 436 sayfalık kitap da sonlara gelmek üzereyim... Size tavsiyem , eğer kitabı okumak isterseniz önce Ankara Savaşını ve Bedrettin'in bilerek okuyun... Kitap o zaman daha keyifli ve daha anlaşılır olacaktır...

Bunları yaparken hep ağzımda kekremsi bir tat...ülke gündemi yine çok ağır... yine bir sınavdan geçmekteyiz..

kalemini kılıç gibi kullanan İlhan Selçuk'da gitti...

8 yorum:

  1. Bayılıyorum enerjine. (m a a ş a l l a h)

    YanıtlaSil
  2. Lale Hanım merhaba,
    Tatil için Amasra düşüncenizi okuyunca 2008 Nisan ayında gittiğim Safranbolu-Amasra gezisi aklıma geldi.Amasra'da tepede "Ağlayan Ağaç" dedikleri bir ağaç var.Buna sebep ise sisli ve nemli havalarda ağacın yaprakları terleme yapıp su akıtmasıymış.Ağacın olduğu yerde bir çay bahçesi var.Amasra'yı tepeden izleyebiliyorsunuz.
    Sahilde ise balık lokantaları mevcut.Etrafında tekne gezisi yapabilirsiniz.Aslında çok güzel bir yer, insana huzur veriyor ama bana göre orada bir hafta geçirmek biraz sıkıcı olurdu.Eğer görmediyseniz hemen yakındaki Safranbolu'yu görmenizi isterim.Safranbolu'da gezilip görülecek yer çok.Dünya mirası listesindeki köylerini gezebilir, bu arada tepeye merdivenlerden tırmanmaya gözünüz korkmazsa Mencilis Mağarasını ve mağaranın yakınındaki İncekaya Su Kemerini görebilirsiniz.Alta faydalanabileceğiniz iki link ekledim.
    AMASRA İÇİN
    http://www.amasra.net/
    SAFRANBOLU İÇİN
    http://www.kucukvebutikoteller.com/results.aspx

    http://www.safranbolu.gov.tr/sayfa.asp?sayfaID=47

    YanıtlaSil
  3. Amasra'yı yağmur altında görmüştüm ben. deli yağmurdan hiç birşey yapamamıştık.
    ama doğası süperdi bir de sahildeki balıkçılarda ki kocaman salataları

    şimdi deniz mevsimi de açılmıştır. Çok çok güzeldir.


    Öpüyorumm

    YanıtlaSil
  4. amasra muhteşem bir yer ben çok sevmiştim :) bence sende çok seveceksin büyülü gibi :))

    YanıtlaSil
  5. 1) gorali nedir? nasil yapilir veya anadolu yakasinda nerde yenir?

    2) anadolu yakasinin en iyi dondurmacisi nerdedir?

    YanıtlaSil
  6. Adsız tam yerine geldin bu sorular için ama Anadolu yakasında Goralıyı istediğin yerde ye çünkü gerçek goralı olamaz... Gerçek Goralı yemek için Fındıkzade - Kızılelma caddesindeki Goralıya gideceksin... Bulgaristan2ın Goralı köyünden gelen Mehmet Goralı'nın yeridir... Şimdi oğulları ve torunları işletiyor... İçindeki sos özeldir kendi buluşudur ve sırrı sadece onlardadır... Oranın dışında yediğiniz her Goralı adı altındaki şey Amerikan salatalı sosisli sandviçtir.

    Anadolu yakasındaki en iyi dondurmacı... Moda'daki Ali'dir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  7. Çok doğru bir karar almışsınız :)Fatih Sultan MEhmet'in çeşm-i cihan olarak nitlendirdiği yerdir Amasra, inanılmaz doğası kendine hayran bırakır her gideni...biz ailecek hemen her sene Amasra'da balık yemeden yapamayız:) balık restaurantlarının salataları da çok meşhurdur her biri şu an sayısını hatırlayamadım ama çok çeşitli malzemeden yapılır ve yemeye doyamazsınız...Ah Amasra ben de bir an önce gormek istiyorum...AmasraYı görünce Çakraz ve Gideros u da görmeden olmaz ...

    YanıtlaSil
  8. Amasra cidden cennet gibi bir yer. Üstelik ben bir de Akkonak köyüne gitmiştim. Sanki Karayiplerde bir kumsal gibiydi. Şimdi ise o nefis yere bir liman yapmak için canına okudular maalesef!

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))