Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Mayıs 2010 Perşembe

Sabah seansı

Ne kadar sıcak bir geceydi...E hani bu yaz serin geçecek palavrasını savuran kimlerdi... yok İzlanda'da da ki o tuhaf isimli yanardağ patlayınca mevsimlerin dengesi bozulmuş da... Onun patlayacağı bi kere isminden belliymiş...Eyjafjoll... patlamaya her an hazır bir ad bence...Dün Koru bile çok sıcaktı, bir saat falan ancak durabildik, koşa koşa eve geldik.

Zemberek Kuşu dünyayı kurdu yeniden... Her sabah kurduğu gibi...kiiii kiiii diyerek...dün gecede kitabım elimde sızmışım... E Cancan vardı bizde, boru mu? . Yorulmuşuz...Oynadı zıpladı... evi darma duman etti gitti. Olsun, uykudan uyanınca; içiii içiii diye beni çağırıyor ya yeter( bilmeyenler için not. canımın içi demek istiyor Can'ım bana)... helal olsun O^na dağılan evler, çorbalı duvarlar...

Akşam Natilius Carrefoura , alış- verişe gittik... Geldiğimiz de Canım Ailem , yarı olmuştu. Şöyle bir onu izledim sonra yatakta çay ,kitap faslı yaptım. Bir film izlemeye çalıştım öncesinde- Aşkın İngilizcesi- ama sonra yarısında sıkıldım , bıraktım. Demek ki bu filmle buluşma zamanım henüz gelmemiş hehehehehe bu sözü Elif Şafak 'dan çaldım.

Dün Dilaram , Beyaz Gelinciğimle telefon görüşmesi yaptık. Ne güzel oldu. Hiç görüşmedik ama bir kaç kez konuştuk... Bloğun bu tatlarını seviyorum.

Jakarta'dan gelip arşivimi bile okuyan arkadaş, e bi de selam çaksaydın... Ne güzel olurdu... İnsan merak ediyor yav.

Sabah seansını kapatıyorum... Öğleden sonra görüşürüz.

not: Bu yıl Bursasporluyum. Hadi yürü be Bursa kim tutar seni. Timsah Yürüyüşü yapalım hep birlikte. Zeya Vedat'a söyleme bu yazdıklarımı... yolu yine Amsterdam'a düşebilir... laleleri görünce aklına yine ben gelebilirim :)))

düzenleme: Dağın adı konusunda Ataletim uyardı beni... doğrusu...
Eyafyallayöküll

düzenleme:2. Cacık yapmak için soyduğum salatalıkları çıtır çıtır yedim valla:)Bulgur pilavının yanına yoğurdu sek alıcaz artık:(((

düzenleme:3. Mahallenin en bela teyzesi, sen Arzu'nun annesimisin? dedi , yok dedim Gamze'nin- haa Gamzu'nun dedi... hastalanmış, oğlu pencereden girmiş... herkesle kavgalı , kimse farketmemiş yokluğunu ama Gamse 'yi bi sever,ona hiç kıyamadığı çiçeklerini saksılarla verir.- Alma kıs , diyorum, geri isteyeceği tutar, çiçek solar molar neme lazım:)))


8 yorum:

  1. Günaydın abla (yazını okudum ses vereyim dedim:))

    YanıtlaSil
  2. Bir ses de benden... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Günaydınnnn,bu saatte burdaysam burası bugün tatil ondandır :) valla bu yanardağın adı bile tuhaf ben eyvaheyvah koydum adını :)burası tam senlik serin serin :)he he ben de cancan yok ama evin altı üstünde nerden başlasam diye düşünürken uğradım,öptümmmm.

    YanıtlaSil
  4. bugün daha da sıcak..
    bi de o dağın adı..
    eyvahvallakül.. hiç itiraz eden olmadı.. ingilizlere söyledim onlar da anladı kimden bahsettiğimi. heheh..
    sanki okuyabilen var mı doğrusunu.. izlandalılardan başka..
    bari anlamı olsun ..

    atalet..

    YanıtlaSil
  5. yok ya uyarmadım..
    aklımda tutamıyorum ki..
    ben eyvah valla kül diyorum sadece..

    hehe zaten biri eyvah dese.. küllü olan mı diyeceğim nerdeyse.. =D..

    ama yakınmış benim yakıştırma isim de.. =)..

    brida uyar.. her yere uyar..
    gerçi irlanda da geçiyor..
    ama kadınlar kızkardeş ruhlar.. ve cadılarla ilgili..

    eh safranbolu da eskiden bizansmış.. vardır bi bağlantısı kesin.. =D...

    atalet..

    YanıtlaSil
  6. :)))))))
    ben kitap okumalara hasret mikalacam. senden canım çeke çeke...
    geçen akşam kocacış dedi hadi bırakma sen yine her gece 10dk olsada oku:))) bırakma dedi:))) ama şimdilik senin yazdıklarınla sevindirik olacam yinede:)))))
    yani sen kitap yorumlarını bırakma en azındna benim için.

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. haa sıcakmı dedin.
    sen bird ebizim buraları düşün, birde üstüne bizim evi bir düşün istersen:))))))))))))

    YanıtlaSil
  8. bu yıl biz de Bursaspor luyduk, üstelik eşim fenerbahçeli olduğu halde, anadolu takımının şampiyaonluğunu istedik, mutluyuz.
    bugün yağmurla biraz serinledi hava ama geçen hafta başıma güneş geçti resmen parkta, park saatleri erkene ayarlandı hemen sonrasında.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))