Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

25 Nisan 2010 Pazar

Dün akşam Gamsegamse'nin davetlisi olarak, Öğretmen Evi olarak hizmet veren, Adile Sultan Kasrındaydık. Adile Sultan yaşasaydı bundan memnun olurmuydu bize verirmiydi Kasr'ını bilinmez ama biz, pek memnunuz:))) Evimize yakınlığı nedeniyle örtmen evleri tercihimizde birinci sırayı alır. Her akşam canlı müzik vardır, geleni gideni bellidir, bahçesi büyüktür. Ve de ünlü Habababam Sınıfı filmlerinin burada çekilmiş olması nedeniyle nostaljiktir de. Yemek yerken aa bak Kel Mahmut bu merdivenin başında konuşma yapardı, Adile Naşit buradan zil çalardı, bak bu yolda tek sıra dizilmiş , tek ayak üstüne durma cezası almışlardı gibi hoş konuşmalar geçer aranızda:)) Hatta odalardan biri Hababm Sınıfı Müzesi olarak düzenlenmiştir. Benim iki yıl önceki doğum günümüde burada kutlamıştık . aç parantez , önceden doğum günü kutlaması olarak rezervasyon yapılıyor ki, pasta servisi falan da yapılsın diye. Benim pasta gelirken şarkıcı kadın beş kez anons edince , herkes de alkışlayıp happybirthday şarkısı söyleyince orkestrayla birlikte , pek mütehassıs olmuş, pek duygulanmış, kendimi ünlü biri sanmıştım:))) kapa parantez...

Havanın ısınması, tatil olması nedeniyle de çok kalabalıktı. Gamsegamse ile biz her sipariş sonrası, Kasrın bahçesindeki kermesi gezmeye giderek, siparişler gelince telefonumuzu çaldırırsınız diyerek Kocamla Naziş'i biraz fıtık etsek de hoş bir akşam oldu.

Bizim cumartesi akşamımız böyle geçti. Pazar sabahına da oldukça sakin başladık. Şimdi pusudayım, Babam çayı demlesin, hemen bir fincan çay kapıp gelicem. Havaların ısınmasıyla Babamda da gidiş hazırlıkları başladı, Mayıs15 gibi gidiyor...Klüp arkadaşları , havalar ısındı gel demeye başladılar. Artık briç turnuvaları da başlar... ben şimdi çayımı almaya gidiyorum , sonra biraz film keyfi yapacağım...

14 yorum:

  1. Aaa, çok şaşırdım öğretmen evlerinin böyle düzenli ve havalı hizmet vermesine. Şimdiye kadar pekçok öğretmen evinde öğrenci muamelesi gördüğümüz için. Sanırım sözkonusu öğretmen evi bir nevi saray olduğu için gelene saraylı gibi davranıyorlar.
    Fotoyu gördüm, süper. Ağzınızın tadı hiiiç bozulmasın...

    YanıtlaSil
  2. Leylak Dalıcım, Anadolu Hisarında hizmet veren öğretmen Evi de Sabancıların hediyesi, tarihi bir binadır ve hizmet aynı şekilde süperdir. Biz de her yerde böyle sanıyoruz değilmiii???

    YanıtlaSil
  3. Ne yazık ki değil Lalecim. Mesela Antalya öğretmenevinin binası neredeyse şehrin dışında abuk bir yerde, sıradan bir otel gibi. Bir de şehrin içinde lokal gibi hizmet veren tarihi küçük bir bina var, bahçesi akşama kadar herşeyden elini çekmiş emekli öğretmenlerle, içi de kendini oyun oynamaya adamış çalışan öğretmenlerle doludur. Köy kahvesi gibi biryer, görünce ruhum daralır. Ayrıca gittiğim hiçbir öğretmen evinde senin dediğin gibi hizmet alamadım. Kimbilir belki iyi olanları da vardır:))

    YanıtlaSil
  4. mütehassısı doğru yaan son kişilerden olduk ve yavrucum..
    geçen bi tartışma yazışmasında.. Atatürk muhassır medeniyet demiş diye yazan bi doç dr.. gördüm ki.. neyse ben tepelemeden biri tepeledi.. muasır o diye..

    öpiim kaçiim..
    =)
    neler aldın kermesten..
    atalet..

    ps.. önceki tüm yazıları da okudum ama malum ben bi dalgalanıp bi duruluyorum..
    sonra bi cümle gçiyo ay ben bundan dolayı mı üzülüp duruyorum diyorum..
    ama dile kolay yaşamaya zor zamanlar.. haklar jaksızlıklar derken..
    yazmaya.. yorumlamaya geliyor ya halel..
    ona da üzülüyorum..
    =)..
    kızların okul arkadaşı olmasına sevindim.. birlikten kuvvet doğar..
    =)
    babaya iyi yolculuklra şimdiden..
    ve keyifli pazarlar dilerim =)

    atalet..

    YanıtlaSil
  5. Lalecim sefanız boool olsun canım.Bu Kasra şimdi sadece öğretmenler ve ailelerimi girebiliyor diye bir soru sorsam :) bilmiyorum çünkü..görmek isterim bir yolum düşünce..Babana iyi yolculuklar.Bugün de harika hava burda ben birazdan kaçıcam :) öpüyorummm iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  6. Asiscim eskiden girişlerde sorun yaşanıyordu ama şimdi herkes giriyor sanıyorum yalnız, ücretler farklı ödeniyor...Sen gel birlikte gideriz zaten, bize çok yakın...

    YanıtlaSil
  7. Böyle bir Öğretmenevi olduğunu bilmiyordum.Bayıldım doğrusu.Keyfiniz hiç bozulmasın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili lale beni bir kez daha şaşırttın.Geçen sene istanbula geldiğimde fenerbahçede kalmıştım.Ankaradan bir arkadaşım da istanbula taşınmıştı,tesadüfen ben ordayken beni aramıştı ve orada olduğumu duyunca mutlaka bana gelmeden gitmeyeceksin dedi ve ısrarla evine davet etti ve ne tesadüf ki evi senin yazında anlattığın Adile sultan kasrına çok yakındı ve yemek sonrası bizi oralara dolaşmaya götürdü ve o gün kasr da düğün vardı bahçesini dolaşarak döndük.Senin de oralarda oturduğunu öğrenmek beni daha da heyecanlandırdı ve bir kez daha hiç bir şey tesadüf değil dedirtti.

    YanıtlaSil
  9. Gittiğin gördüğün yerlere bizleri de götürmen ne büyük incelik Lalecim.Hele Adile Naşit'i anmak inceliklerin en büyüğü.Allah içinize sindirsin, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. bahar geldi herşey ne güzel,
    sen güzel başladın umarım daha güzelliklerle devam eder.
    Canım fırsat buldukca sana uğruyorum ama her seferinde yorum bırakamıyorum,sanmaki unutdum her zaman seninleyim seni çokkkk öpüyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. harika...
    ne keyfili bir akşam olmuştur kimbilir? ortam şık, keyifler yerinde en önemliside insanlar.. sizle rolunca öyle özel olunca o akşam keifli olmazmı mi? :)

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. benim annem öğretmen olduğu için bugüne kadar gördüğüm öğretmen evleri daha vasat sıradan yerlerdi hep, boyle bir yerin öğretmen evi olarak hizmete açılmasından gurur duydum, özellikle hababam sınıfı filmleri de burada çekilmiş olduğu için çok görmek isterim

    YanıtlaSil
  13. benim annem öğretmen olduğu için bugüne kadar gördüğüm öğretmen evleri daha vasat sıradan yerlerdi hep, boyle bir yerin öğretmen evi olarak hizmete açılmasından gurur duydum, özellikle hababam sınıfı filmleri de burada çekilmiş olduğu için çok görmek isterim

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))