Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Mart 2010 Salı

İstanbul ne renk



Üstteki resmi koru yürüyüşü sırasında sevgili Asis çekti. Pırıl pırıldı hava, bahar gelmişti İstanbul'a . Erguvanları anlatıyordum o sıra da onlara... Boğazın iki yakasını nasıl erguvani renklere boyadıklarını. Vapurla karşıya geçerken gözümü onlardan alamadığımı..

Sağ tarafta geçen yıl koruda kendi elcağızlarımla çektiğim bir erguvan görülmektedir. Henüz yeni açıyordu.


.

15 nisan- 15 mayıs arasındaki Erguvan Şenliği
yapılıyor. Erguvan zamanı koruda baştan aşağı erguvana boyanır. İşte o zaman gelin Fethi Paşa korusuna , erguvanlar arasında boğadaki erguvan şenliğini izleyin. Karşılıklı iki yakanın renklerini izlemeye doyamazsınız.




Ama bu gün kapkara , soğuk bir İstanbul var... Neyseki Cancan gelecek bu gün , Annesi toplantıya gidecek ama Zuz Teyze de olacak evde. Artık oynarız, koşarız , sulu boya çalışmaları yaparız. Geçen yaptığımız çalışmanın sonunda boyaların tadına da bakmak istedi ama olsun:)))

Dün hava birden bire sapsarı oldu, Sahra'dan gelen toz nedeniyleymiş. Dün akşam da Celal Şengör Hoca, Napoli'de Vezüv patlarsa ; İstanbul bir metre tüf altında kalır dedi. Vurun abalıya ...

Eğer şehirlerin bir rengi varsa ki vardır, İstanbul gökkuşağının tüm renklerini taşır.

Bu günkü Programı anladınız. Cancan , Zuz ,toplantıdan sonra Berfu'nun da katılımıyla çaylı , mercimek köfteli, börekli , çörekli, sazlı , sözlü:) bir gün bizi bekliyor

11 yorum:

  1. ne çok severim erguvan ağaçlarını sabah sabah içim açıldı izmirin yağışlı bulutlu havasından sonra paylaşımınız için teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kadının adı olmadığı gibi İstanbul'un da rengi yok, o gününe göre her renk bence. (Üffff ne laf ettim amma, kitap kimin:)))
    Kaç yıldır erguvan zamanı İstanbul'a gelmeyi düşlerim, bir türlü olmaz. Ölmeden yapmak istediğim 100 şey arasında bu da var:)
    Neyse ki Antalya'da da bol bulunur erguvan hazretlerinden de göz-gönül şenlenir.
    Size Cancan'la neşeli saatler dilemekteyim Lale Sultan...

    YanıtlaSil
  3. koruda kahvaltı planı yapalım erguan zamanı ama anneli kızlı bu sefer :):):)

    YanıtlaSil
  4. Bana da sözün var Lâle'm..Hani o sokağa çıkamadığım dönemde, imrendiğimi söylemiştim.Sen de, birgün birlikte gideriz demiştin.Erguvan zamanı yani..

    Hatırtatiim dediydim:))

    YanıtlaSil
  5. Asisin fotoğrafı çok güzelll
    söylemezsem ayıp etmiş olurum:))Bir erguvan zamanı gülüşmek ümidiyle....
    Balkahve

    YanıtlaSil
  6. Lalecim insallah bir erguvan zamanida gezeriz koruda,senin resimlerdeki renklere mest oldum.öpüyorummmm.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili lale senin istanbul resimlerini gördükçe ve anlatımlarını okudukça ben buralara sığamıyorun kendimi oralara atasım geliyor.Bahar benim mevsimimdir inşallah bir erguvan zamanı istanbulun tozunu attırırız ama söyleyeyim ben yorulmak bilmem ,gezerken acıkmam ,yeterki yanımda kafa bir dost olsun yeter.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Hem ismi, hem rengi, hem de görüntüsü güzel erguvanın.:) öperim tatlım.

    YanıtlaSil
  9. çok keyifli bir gün çook... yani cancan gelecek ve o gün başka türlü olacak olmaz tabii... :))
    veee hiç merak etme bizim burasıda sapsarı oldu. izmir de o sırada atıştıran havaya yakalanan kocaıcş o sapsarı çamurun izleri ile eve girdi:))))
    eguvanlar hakkında bir şey demedim o keyfe ne denirki? :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel görünüyor erguvanlar ve ben ne çok severim onları. BAhar geldi gelecek derken yağan kar ünv. de arkadaşımla bestelediğimiz "mart kapıdan batırır kazma kürek yaktırır" atasözünü hatırlattı :))),

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. bizim oğluş çok etkilendi haberlerde duyduğu zaman sarı gökyüzünden,gece uykusu kaçtı ben de toz zerrecikleri veya yağmur habericisi olabilir diyerek onun aklına yatacak bir cevap vermiştim neyseki tutturmuşum:)bana göre de herrenktir İstanbul, hele baharda :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))