Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Şubat 2010 Çarşamba

dün dündü... bu gün de bitti...

Altta gördüğünüz resimdeki tencerede sıcak şarap var. Dün gece aklımıza düşünce Zeya ve Zuz o kara rağmen dışarı çıkıp şarap aldılar, Ebru ve Gamsegamse tarifi buldu. Sonra yine Zuz ve zeya imalata geçtiler. Ben mi? izledim ve içtim. Muhteşemdi . Anladığınız gibi dün gece biz yine toplanıp çok güzel saatler geçirdik. Zeya'dan Ankara notlarını aldık. Ankara seyehatinde Balkahve, Mavianne ve Gümüşay ile buluşmuştu. Balkahve, bana almayı , okumayı çok istediğim bi r kitabı; Ayla Kutlu'nun Asi...Asi..
ve çok zarif bir gümüş kolye göndermiş, o ucundaki lale şeklindeki mineyi görünce içim bir hoş oldu. Canım Balkahvecim sesini duyabildim sonunda, ama seni hiç görmedim, umarım bir gün o da gerçekleşir çok ama çok teşekkür ederim.Kolyeyi hemen dün gece taktım boynuma, tesadük ki Zuz'un Prag' dan getirdiği lale kolye de boynumdaydı. İki kızkardeşimden dedim...

Biz geceyi tamamlamadan Berfu aradı; Cancan'ın Annesi olur:))) eve dönmesinler, kar var , işe gitmeyelim:))) ne yaparsın işte böle bi işleri var:)))). Kahvaltıya gelin, güne bizde devam edelim dedi. Gece Zeya ve Ebru^yu yolcu ettikten sonra bizim yatmamız üçü geçti. Sabah Cancan'lar arayıp hadi hadi dediler. Kalktık giyindik çıktık, kar devam ediyordu, ağaçlar öyle güzel görünüyordu ki...Gittik çayımız demlenmiş bir güzel, kahvaltı masası hazırlanmış, sucuklar ızgara edilmişşş. Cancan bizi görünce havalara uçtu, hemen sevdiği müziği açtık Gamsegamse ile danslar etti, kendi evinde tüm hünerlerini döktü bize...

Alttaki resimde ise biz mutfağa geçmişiz, acıkmışız yeniden, börekler yaptık, fırında kabak mücveri yaptık. Cancan^da mutfakdan çıkmadı çok yardım etti bize çook...Resimler de Zuz yok , çünkü çeken O :)))

Akşam çayımızı içtikkkk çıktık, hep beraber, Cancan da tabi. Beni eve bırakıp Capitole gittiler. Ben geldim akşam yemeği masasını kurdum,bi çorba yaptım . Tam dinlenmeye çekileceğim hadii Gamse aradı gelin beraber dönelim. Nazişle yeniden giyindik çıktık. Capitolünde altı üstüne geldi bende de derman kalmadı gayrı. Yorgunluk çayımızıda içtik şimdi tumba yatak Asi... Asi... ye başlayacağım...





11 yorum:

  1. yorgunluk evet ama harika bir yorgunluk. oh yeninler, içilenler, kar keyfi veee sevilenlerle geçirilen zaman:))))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. valla okurken ben bile yoruldum abla:))

    YanıtlaSil
  3. Dolu dolu çok güzel gün ve gece geçirmişsiniz ne güzel .Keyfiniz bol olsun inşallah.Herkese sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ben de iki gündür sıcak şarap tarifi araştırıp duruyorum, tesadüfe bak, acaba tesadüf mü???
    Yoksa "kişi sevdiğiyle beraberdir" sözünün kanıtı mı ne dersin?
    Yine çok güzel günler geçirmişsin ablacım, bayılıyorum neşenize, sana ve tüüümmmm ailene sevgiler, Cancan'ı benim için öpsene ne şeker bir çocuk o öyle.

    YanıtlaSil
  5. hiç üşenme yok yalnız gecenin o vakti yollara düştük acaba demeden :):):)

    çok keyifli bir geceydi her zaman ki gibi.

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. tü tü tü tü cancan'a !!!

    YanıtlaSil
  7. maşalllah 41.5 her zaman böyle yazılar bekliyoruz lale ablam.çok tatlı çıkmışsınız hepiniz.kitabı güle güle okuyun ve kolyenizi de güle güle takın:) bana da ilham geldi bu sefer inanamadım.aman maşallah diyeyim:)bloğu bırakacağım filan derken ocak ayında tamı tamına 10 yazı yazmışım:) iki haneli sayıyı pek bulmuyor benim aylık yazı sayısı:) inşallah ilham perilerimiz hiç eksik olmasın tüm blog dostlarının.keyifle yazalım hep::)

    YanıtlaSil
  8. Lale Abla,
    Of çok eğleniyorsunuz, maşallah size:)))
    Zeya'yla yazıştık bugün onun yazısı üzerine..o da yazmış akşamınızı...buluşalım dedik...ben Alkım'da buluşup, kitaplar arasında kaybolup, sonra kahveye oturup, kikirdeşmeyi hayal ettiğimi söyledim:)
    Çok çok öpüyorum..güzel zamanlarınızdan bol bol olsun...

    YanıtlaSil
  9. Sıcak şarabı severim :)dışarıda karlar olacak kuracaksın bir bar masası meşale ateş filan :) elinde sıcak şarabın..öptümmm.

    YanıtlaSil
  10. Sefan olmuş Laleciim ama özlettin bu ara kendini haberin olsun:))

    YanıtlaSil
  11. Ancak bu kadar güzel teşekkür edilebilir.Çok mutluyum,kızkardeşim diyerek güzelleştirdiğin bu güzel dostluk için ben çok çok teşekkür ediyorum..Elbette sevgiler karşılıklı ve bir o kadar sade.
    İnşallah yüzyüze de karşılaşır
    kardeş gibi kucaklaşırız...
    neşeli geçmiş bu güzel günlerin tekrarı temennisiyle
    şarabınızdan hüüüp dedim..
    kocaman sevgimle

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))