Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Şubat 2010 Çarşamba

Bahar Bacağını Salladı:))

Hayat akıyor, patada kütede. Bu haftaya Naziş raporlu başladı, cumaya kadar evde. Biz de anne -kız keyifleri yaptık. Kek yaptık, mercimek köftesi yaptık, az yapmışım herkes eve gelene kadar bitirdik. Daha doğrusu Dr Ötker den denedik, aciil ihtiyaç da çok iyi ama arkadaş yedi sekiz köfte ya çıkıyor ya çıkmıyor. Sonracığıma film izleyemedik hehehe çünkü biz ne izleyeceğimize karar verene kadar canımız film izlemeyi ,istemez hale geldi.

Bu gün Naziş bir ara okula gitti, tiyatro oyunları için kostümlü prova varmış. Kızım kraliçe olacak , tahta oturacak:)) Ben de okey grubumla buluştum. Yemek yedik önce sonra oyuna oturduk. Derken oldu akşam .

Gamsegamse ile görüşemiyoruz, dün sabah beş dakika gördüm okula giderken akşamda geç geldi beş-10 dakika sonra yorgunluktan sızdı. Sabah -ben uyanamadım-Anne gidiyorum dedi , şimdide henüz gelmedi...

Asi ...Asi, bitti. Okurken yanı başımda Asi ırmağı çağladı sanki... içimde korkunç bir Antakya'ya gitme arzuzu var. Ayla Kutlu yazarken sanki Antakya tablosu çizmiş. O sokaklara birlikte girdik çıktık. Evlerin her odasına girdim, perdelere dokundum... tekrar teşekkürler Balkahvecim bu kitapla beni buluşturduğun için. Bu akşam bir dizim var sonrasında, Ece Temelkuran'ın ''Muz Sesleri'' ne başlıyorum.

İlk cemre düştü gözlerimiz aydın. Bahar bacağını salladı yani. Kocamın amcasının karısı; Bedriye Yenge kulakların çınlasın emi... O'nun lafı bu cemre düşünce, bahar bacağını salladı der. Nazlı gülmekten yerlere yatar bu söze.

üstteki resim sufi için. Taflan ağacı.

Yarını tamamiyle Cancan'a ayırdık. Bir haftadır görüşemedik, nasıl özledik nasıl anlatamam.

Eveeet bu günlük de bu kadar , keyifli bir akşam olsunnn...

14 yorum:

  1. Antakya'ya beraber gidek mi Lalem, benim de pek canımı istetti Ayla Kutlu:)) Şimdi sana önerim "Zaman da Eskir", anıları yani Ayla Kutlu'nun. Böyle bir anı okumamışsındır, Antakya'ya gitme isteğini asıl o zaman gör. Sana iyi seyirler, iyi okumalar. Öptümmmmmmmmm...

    YanıtlaSil
  2. :))))bak bu lafa bayıldım,nerden aklına gelir bulup çıkarırsın bu sözleri diyenin kulakları çınlamıştır.Antakyayı görmeyi çok istiyorum ben de tv de tanıtmışlardı bayılmıştım.İnşallah birgün yurdumun her yerini görmek kısmet olur.Az kaldı yaaa günler geçmek bilmiyor ;)bol cancanlı günler sana,öptümmmm.

    YanıtlaSil
  3. Lale Abla, umarım Nazlı'nın önemli bir şeyi yoktur...
    Asi Asi yi çok merak ettim, nasıl etkilendiniz siz...ben Muz Sesleri'be bir türlü başlayamıyorum ve bu yüzden sıkıntılı zamanlar geçiriyorum:)Annem çok sevdi, hemen oku dedi..3 akşamdır elime alıyorum, romanın içine giremiyorum, anlatamam size durumumu..günün yorgunluğu çökmüş oluyor üstüme ama bu bahane olmamalı, o kitap beni dinlendirmeli ama olamadı bir türlü:( belki de doğru zamanlama değil, bilemiyorum..hani kitapların zamanları olur ya...
    Her sene cemreleri takip edicem diyorum, sonra kaçırıyorum ve birisinden duyuyorum..bu sene de sizden duydum, ne güzel:)"Bahar bacağını salladı" ise evet ancak bu kadar iyi anlatılır, ben de çok güldüm...
    Bol Cancan'lı, bol keyifli bir Perşembe diliyorum. İyi geceler...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. aaaa nazlıa ne oldu geçmiş olsun.
    bir hafta evde olması güzel de dilerim ciddi bi rşey değildir. mercimek köftesi bende ne zamandır yapmadım, ellerinize sağlık, afiyet olsun...

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. merhabalar güzel yazılarınızı devamlı okuyorum ama bu gün bir konuyu sizinle paylaşmak için yazıyorum taflan ağacını ilk kez sizden duydum bende sizinle bir bilgi paylaşmak istiyorum kuru bamya bademcikleri iyileştiriyor kuru bamyayı havan da dövüp toz haline getiriyorsunuz günde 2 yemek kaşığı suyla içiyorsunuz ben oğlumu ameliyattan böyle kurtardım geçen yılda kızımla ilgili bir konu çıktı lenfoma denen illet ameliyat günü alındı ama biz bu arada devamlı kuru bamya içirdik doktorları bile şaşırdı tamamen iyileşmişti ameliyata gerek kalmadı tamamamen yok oldu sevgi ve dostlukla

    YanıtlaSil
  6. kankiiii
    muz sesleri ne ve paul auster'ın görünmez'e aynı anda başladım
    bende de bu maymun iştahı var işte
    bakalım ne zamana bitireceğim
    kareliçeye selamlar :)))

    YanıtlaSil
  7. ayağınımı salladı Allah ömrünüzü hayırlısıyla yaşatsın emiiiiii

    taflanı sevmem ben yaa agzımı buruş buruş yapar....

    YanıtlaSil
  8. selam canım,
    baharı ben buralarda yaşamaya başladım iki gündür deniz kenarında yürüyorum hava çok güzel
    çiçeklerpatlamaya hazır heran,kızımıza geçmiş olsun,
    sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  9. Şu bahar bacağını sallamaya devam eder dimi hafta sonu da.

    YanıtlaSil
  10. Ne mutlu bana ki zeya tam vaktinde geldi ve o an almayı planladığın bu güzel kitabı sevgimle ulaştırdım sana.Ne mutlu bana ki gerçek bir okura armağan ettim kitabı..Antakya benim gezip gördüğüm beğendiğim ama illaki o yörenin insanlarıyla arkadaşlık ederek dahada tadına varılacağına inandığım bir il.Bahar bacağını ile kolunuda sallarsa süper olacak..
    Kraliçelik çok yakışmıştır eminim kimin kızı...
    çok öptüm sevgiyle........

    YanıtlaSil
  11. lale abla
    sen kitapları sıraladıkça burada benim de başucumda birikiyorlar.

    çook okumam lazım çoook !!

    Bahar bacağını salladı hatta bugün iyicene salladı :):)

    Hafta sonu çook güzel geçsin. Öpüyorum :):)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili lale antakya dolaylarını gezmek benimde planlarım arasında.Güzel ülkemde görmediğim tek bölge inşallah güzel bir turda birlikte oluruz.
    bizde de benzer durumlar vardı ,kızım üç gün evde çalıştı, dün okey günü bendeydi,muz seslerini okuyorum ama ilkkez bir kitabı bitirmek için okuyorum beni pek sarmadı ama senin gibi bir kitap kurdunun yorumunu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. Nazlı ya geçmiş olsun. Mercimek köftesi çekti canım eb sevdiğim tatlardandır.
    Antakya bizim de ailecek görmek istediğimiz yerlerden ama her nedense burnumuzun dibindeyken de (adanadayken) bir türlü gidemedik, bakalım ne zaman kısmet olacak.

    YanıtlaSil
  14. Lalecim ya...çok özlemişim ben seni.:)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))