Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Aralık 2009 Salı

Bayram bitti, herkes dağıldı ev yine bana kaldı. Küçük bir tost yaptım kendime, çayımıda aldım biraz buralarda bakınayım, sonra azcık ev düzene sokulacak. Akşam kızlar yemekte yok, yemeğimiz bize yeter.Benimse gün için şimdilik hiç bir programım yok. Sanki hiç keyfimde yok. Biraz buruşuğum çokca karışığım bu gün.

Bi gün Yengem dedi ki-Amcamın karısı olan- Lale ,cennette hep mutlu olacakmışız.--- eee Yenge dedim. İyide hep mutlu hep mutlu, deli gibi hep gülcekmiyiz. Ne kadar sıkıcı, ben sıkıntıdan patlarım dedi.Ha bu arada yengem de hacıdır ha.


Dün akşam O yengem aradı, daha doğrusu kuzenime aratmış.Lale'yi çok özledim, söyle gelsin, bir gece kalsın demiş. Kızlar da çok severler O'nu, çok da komik bulurlar, komiktir de. Çokca komik anımız vardır. Bir akşam aniden yemeğe misafirimiz oldu, ciğer kavuruyorum yemeğe takviye olarak, hangi ara bu geldiyse gelmiş, ciğerin tuzuna bakmış, tuzsuz bulmuş. Elbezileri kaynatmak için deterjan getirmiştim mutfağa, onu tuz san., bir avuç at içine. Bir baktım benim ciğer köpükler saçmakta. Sonra , boş ver bi sürü yemeğin varmış zaten dedi:)))). Onlar karı-koca bir alemdirler zaten. Bir keresinde, Amcam bizi kahvaltıya çağırdı, nasılda kar yağıyor, gelemeyiz falan dedikse de , yok ille geleceksiniz dedi. Gittiğimizde kahvaltıya mangal yakmıştı. Kocamın gözleri faltaşı gibi açılmıştı heheheheh. Program yaptık. Kızlar yarıyıl tatiline girince gideceğiz bir cumartesi gecede kalacağız. Bize özlediğimiz yemeklerinden yapacak.

Bunları hatırlayınca azcık keyiflendim mi ne:))



Şimdi biraz gidim ben sonra yine gelirim.

not: bazen yorumlarım görünmüyor burada, mesela şu anda bir yorum var ama hiç yok görünüyor. Mailimde görebiliyorum tıklayınca açılıyor ancak, sonrada kendiliğinden düzeliyor, var mı bilen nedenini:)))) ya da başına gelen.

düzenleme.1. Dün gece Rolkesen'i bitirdim. İlginçti, keşke sonu öyle bitmeseydi. Şimdi Haruki Murakami'nin İmkansızın Şarkısını bir elime, kahvemi de diğer elime aldım, salonun yolunu tuttum.

düzenleme- 2: Bu yorum işine uyuz oldum, şu anda 10 yorum var fakat yedi görünüyor. Mailim de görmesem açıp okumuyorum ya sinir oldum sinir..

15 yorum:

  1. Aman Lalem zaten benim keyfim yok, bi de seninki kaçarsa hepten kötü. Sen yengeni düşün dur bugün, keyfin yerine gelsin.Ben de sokağa çıkma orucumu bozup çıkayım gidip bakayım Ankara kitapçılarında ne var ne yok, azıcık keyiflenirim belki. Yarın doktora gidecem öncesinde moral olur, şu öksürüğü bir daha göstereyim bakalım bu ne diyecek.
    Öptüm ve kaçtım...

    YanıtlaSil
  2. Selamlar..ellerinizden öpmeye geldim.
    Ama fotolarda seni çıkaramadım.Çok da merak ettim vallahi çatlarım ben şimdi.Hadi bi deyiverde rahatlasın bu garip:))

    YanıtlaSil
  3. Yorum görünmemesi değil ama, blogların güncellenmesinde problem var uzun zamandır. Bakalım nereye varacak sonu?

    YanıtlaSil
  4. Lale abla süpersin..Bayıldım sana..
    Senin kadar hayat dolu bi insanı tanımak inan beni çok mutlu etti.
    HAkkaten ablamışsın haa...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar , halsizlik bende de var zannedersem yoğun bir bayramın kalıntıları.Bende bugün herkesi gönderdim,cam kapı açtım azıcık ortalığı topladım dinleniyim derken sizlere takıldım.Neşeli ve eğlenceli insanları çok severim.Anladığım kadarıyla sizde bol var allah eksik etmesin sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Keyif bu aralar bana da pek uğramaz oldu. Tüm bünye maaile üflemede, oflamada, poflamadayız. Ama sıkılmanızda bile bir espri var sizin. Buram buram enerji geliyor bu sayfadan her daim:)

    Ah nasıl merak ettim şimdi İmkansızın Şarkısı'yla ilgili düşüncelerinizi... Muhakkak yazın, bekliyor olacağım.

    Ben de bu aralar Murakami okuyorum ve şu günlerdeki tek nefes alma aracım diyebilirim. Şu anda iş yerinde bile klavyenin yanında açık duruyor; arada sırada çaktırmadan bakıyorum zira hiiiiç canım çalışmak istemiyor:(

    YanıtlaSil
  7. kankiiii
    bayramınızı ailece kutluyorum
    seni çokkk öpüyorum
    güzel haftalar diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Lale Abla, sabahtan beri yazamadım...umarım keyfiniz yerine gelmiştir..ben yengeye çok güldüm:)

    Demek başladınız kitaba...ben 100 küsürlerdeyim..henüz ihtiyatlıyım, yavaş ilerliyorum, akşam mesafe katetmeyi düşünüyorum:)
    Bakalım ne hissedicez bitince?
    Keyifli bir akşam dilerim...

    YanıtlaSil
  9. Ay hep diyorum alem kadınsın,bloğun neşesisin tevekkeli değil ailede bol var neşeli insanlar anlaşıldığı üzere ;)keyfiniz bol olsun Lalecim,öptümmm.(maskeli öptüm yani ;) )

    YanıtlaSil
  10. "Şimdi İstanbul'da olmak vardı anasını satayım" diye bir şarkı vardı ya işte o dolandı dilime son cümleyi okuyunca.
    Ahh ahh ben de işim yok elime alayım şu kitabı diyebilecek miyim?
    Sen canını sıkma yengeni amcanı düşün keyiflen, sabah mangalında sucuk vardı dimi:))))))
    Kitap bitince yorumlarını bekliyorum, öptüm.

    YanıtlaSil
  11. ne hoşmuş sizin yenge:))))))))) benim cigere karbonat yerine toz şeker koymam bunun yanında masum kalmış:)))
    keyiflen keyiflen... sağlığın yerindeyse keyiflen:)

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. her ne ise nasıl olsa hiç yaşanmamış gibi olmayacak mı?
    Bayramın ardından bir hüzün kaplar içimi bir şeyler eksiktir hep.
    Yeni gelenler onun yerini doldurmaz
    doluya koyarsın almaz,boşa koyarsın dolmaz...Devran dönüyor.
    ...........................
    Amcanın mangal yapma yaratıcılığıdır işte onu farklı kılan sevdim ben,Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Gece gece neşem oldu yengeniz, köpüren ciğere zaten yemek varmış demesiyle. Siz kalın yakın zamanda güzel terapi olur böyle şen yakınlar. Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. İlişkilerin nasıl böyle iyi samimi uzun süreli olabiliyor?BEnde güler yüzlüyüm ama bu enayi yerine konulmak kullanılmak ve sonundada uzaklaşmaktan başka bie sonuç getirmiyor.

    YanıtlaSil
  15. Komik anılar ve aileler bizim ki gibi, bizden...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))