Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Haziran 2009 Cuma

FELİCİTA:))

Başlık çalıntı zeya'dan)))). Çünkü ben de sabah O'nunla aynı duygular içinde uyandım. Dün akşam hiç ummadık bir anda keyifli bir gece geçirdik. Ben Zuz'daydım. Ebru namı diğer yıldızlı fırça ile Zeya da Caddede buluşmuşlar. Zuz'u aradılar, bir Cadde sakini olarak. Biz de hadi gelin hadi gelin deyince gece birden seyrini değiştirdi, ev de ne nevale varsa çıkardık ve süper bir gece geçirdik.

Gecenin sonunda her zamanki gibi Zeya ve ben önce Ebru'yu eve bıraktık. Bu kez kaybolmadan yolumuzu bulduk:))). Medeniyet medeniyet diye bağırmadan direk medeniyete daldık bu sefer, meğer biz sola dönmemiz gerekirken dümdüz gidip şantiyelerin içine dalış yapıyomuşuz. Ben kapıdan girerken saat ikiye yirmi vardı, hemen cupladım yatağa.

Bu günü ev de bir o yana bir buyana devrile devrile, tv izleyerek, kitap okuyarak geçirmek istiyorum. Kırmızı Pelerinli Kent'e başlayacakken, Aşk'ı okumaya başladım. Çünkü okuyan herkes çok beğendiğini söylüyor daha fazla bekletemedim. Ama o beni bekleyen kitaplar yok mu? onlar hazinem benim.

14 yorum:

  1. Lale hanım eminim aşk unutulmazların arasına girecektir

    YanıtlaSil
  2. :)))aklıma neler getirdin. anlatmazsam çatlarım çat diye.:)
    ev ahalisi olarak, annem ve rahmetli bbam da dahil İstanbul'a giriş yaptık bir seferinde. Şoför eşim, babam sağ ön koltukta. bir düğüne gidiyoruz ve yerini tam olarak çıkaramıyoruz. istikamet öncelikle köprüyü bulmak. Babam da Ahmet de İstanbulu iyi biliyorlar ama öyle bir yerdeyiz ki hafiften kaybolduk.:) Ahmet ısrarla yolu biliyorum deyince babam sustu, önceliği ona verdi.:) sonra bir baktık...bir tarladayız...evvet tarla.Babam dedi ki:"Köprü nerde Ahmet?" Ahmet dedi ki:"İşte baba." ve üstümüzden geçen köprüyü gösterdi.:)))Meğer köprü ayağını bulmuşuz.
    Babamın bu noktada Ahmete cevaben hoş bir küfür ettiğini de eklmem lazım.
    Öptüm tatlım.:)))

    YanıtlaSil
  3. blogtan alakasız bir yorum olacak. Başucu kitaplarınızdaki Her Gece Josephine dikkatimi çekti. Annemin kitaplığında vardı, kapağı da aynısıydı. Okuduğumda ortaokuldaydım ve çok keyif almıştım. Aynı zamanda köpeklerle ilgili de çok şey öğrenmiştim o kitaptan. Ama en komiği kitabın adını gören bir sınıf arkadaşımın " Her Gece Josephine mi, ne bu porno mu ?" diye sormasıydı :)

    Yüzyıllık Yalnızlık ise başka bir yolculuktur..Elimden bırakamadan soluksuz okuduğum geceler gelir hep aklıma

    :)

    YanıtlaSil
  4. İstanbul'un güzel hanımları caddeleri alt üst etmiş, iyi olmuş sefanız olsun dostlar...

    YanıtlaSil
  5. lale abla dün akşam çok keyifliydi :)

    kitap önerileri süperdi !! ben eve gidip hiç durmadan kitap okumak istiyorum. Ayy iyi ki hafta sonu geldi :):):)

    YanıtlaSil
  6. sizin bu güzel buluşmaların enerjisi buralara kadar geliyor. Aşk hakkında ben de hep iyi şeyler duydum, almalı bu haftasonu bekleyen kitapların önüne geçecek aynı şekilde sanırım.
    Bu arada uctemmuzun anısına bayıldım

    YanıtlaSil
  7. İNŞALLAH DÜN AKŞAMIN KEYFİ DEVAM EDER BU GÜN KEYİFLİ KEYİFLİ KİTAPLARINI OKURSUN, SONRAKİ GÜNLERDE YİNE KEYİFLİ BİR BİR ŞEYLER YAPARSIN.
    KISACA KEYFİN HEP BÖYLE YERİNDE OLSUN, SÜRPRİZLERİNDE BÖYLESİNDEN HATTA NEDEN BÖYLESİNDEN OLSUN DAHA DAHA GÜZELİNDEN OLSUN...
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  8. harikaaa Lale ablacımmm Allah içinize sindirsin.Ne güzell keyif alacağımız şeyleri yapmak.bol bol bol vakit diliyorum en sevdiğiniz keyifleri yapmak için saağlıkla.keyifli günler.

    YanıtlaSil
  9. "aşk" SÜPER GİDİYOR, HİÇ KESİLMESİN, ARA VERMESİN oturayım bitireyim ve kalkayım istiyorum ama nerdee :/

    YanıtlaSil
  10. Lâle'm, sen şu okuduğun kitapları bana bi özet yapsan diyorum. Okuyamıyorum ben.Çok tembelleştim bu konuda.
    Haaa..bi de nisbet yapma bi daha.Ne o ööle buluşmalar filan?
    Dur ama bi öpmeden gitmem..

    YanıtlaSil
  11. Ben de çok merak ediyorum Aşk'ı. Okunacaklar listesinde beni bekliyor. :)

    YanıtlaSil
  12. Ben de başlığı görünce tekrar zeyanın sayfaya gittim sandım :))
    Sanırım bu geceler sonunda sabaha kavuşur vaziyete gelecek ve biz kahvaltı üzerine sabah kahvesi içip öyle evlere döneceğiz :))

    YanıtlaSil
  13. bu arada yorum sayfamı değiştirdim:)

    YanıtlaSil
  14. Cilgin bayanlar sizi :)
    Lale abla bende sizler gibi olmak istiyorum her okudugumda ama böyle candan görüstügüm cok arkadasim yok, sadece bir tane var samimi oldugum..
    Kitap okumanada hayranim, nasil bir okuma aski bu sendeki, maasallah :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))