Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Nisan 2009 Cumartesi

Bu gün ne güzel İstanbul. Ben evdeyim . Eğer biraz daha hastalıkla inatlaşırsam bunun burada kalmayacağı kafama en sonun da dün dank etti ve ettirildi:)). Ben de yarın yataktan çıkan namerttir dedim, sürünün.

Aynını yaptım , okuyorum izliyorum. TV rezalet kanallar arası uzlaşma var galiba aynı saatlerde aynı tür yayınlar var. Cumartesi sabahın köründe herkes magazin izlemeyi mi? tercih ediyor bu ülke de. Yatak odasında digitürk olmadığı için ulusal takıldık ama magazinden başka bir şey yoktu. Müjdeler olsun Gül Gölge ikinci kez hamile , Allahıma şükürler olsun Gülben Ergen de, ama sahneleri bırakmıyo.Evrenle Abdullah Gül'ün Köşkteki buluşmasına gözlerim doldu valla, benim için bir magazin haberi olduğu içi onu da ekleyeyim buraya. Hoca Efendi de sahalara döndü. Cezası kalkmış hasta diye ama , siyasete yeniden ısınıyo gibi , ne celalenmişti öyle Obama'ya şunu yaptılar bunu yaptılar diye.Obama'yı kıskandı zaar bu. Yeni doğan bebeklerine Hüseyin Baran Obama ismini veren aile hakkında ne düşünüyorsunuz peki. Ben bu geldiğimiz son noktadır diyorum bunun da üstüne çıkarsak vay geldi halimize .

Gamse'nin vizeleri başlıyor bir iki hafta içinde dokuz sınava girecek. Çalışmaya bu gün başladı. Bunun bizim ev için ne anlama geldiğini artık hepiniz biliyorsunuz. Evin her tarafı Gamsenin ders çalışma alanı. Onun tarzı da bu, kendi odası dışında her yerde ders çalışır , boncuk dizer, sürekli ne yiyeceğiz diye sorar(47 kg) . Bize sabır dileyin artık.

Nazlı da yaklaşan yıl sonu etkinlikleri için hazırlıkta ama Nisan ayı içinde bol bol bayramları olduğu için bu ay rahat. Bunun dışında fazlaca bi haber yok bizden. Eniştem yeniden hastahane de bu arada. Ama enfeksiyon görürebileceğim endişesiyle sadece telefonla kontak kurabiliyorum.

Yarına bomba gibi olacağım konusunda kocaman bir umudum var. Hadi bakalım yarın ola hayr ola,

16 yorum:

  1. lale ablacımm inşallah bir an önce iyileşirsiniz.bol bol kitap okuyun.ben ayrıca dergiler alıyorum:) herçeşit dergiyi seviyorum.kadın dergileri olsun,gençlik dergileri,coğrafya dergileri gönklüm hepsinden almak yanaa aama olmuyor.inşallah ilerde evime kocaman kütüphane yaptıracağım:):) bir de bahçesi olan olsa süper olur aynı zamanda hayvan besleyebileceğim:) annem bana sana çiftlik lazım der hep:) televizyonda hiçbirşey yok hakikaten ama canımız sıkılınca bakıyoruz mecburen.

    sevgili gamse'ye başarılar dilerim.Allah zihin açıklığı versin.ev halkına iyi hafta sonları dilerim.bir an önce iyieşmeniz dileğimle.

    YanıtlaSil
  2. Lalecim burda da hava öyle güzelki bir haftadır ama ben hastalıktan tadını çıkaramadım.Evet inatlaşma :)en az üç gün yatak dinlenme ilaç vs..sonra kendine geliyor insan.Ben bugün daha iyiyim temizlik yaptım canlandım ya ;)tüm magazin haberlerini ilettiğin için sağol..ben henüz tv açmadım izleyecek birşey yok çünkü sinir olmaktansa açmıyorum.ne diyeyim ağlanacak halimize gülüyoruz artık..eniştene şifalar diliyorum,ay uzattım yine sana da acil şifalar..sevgilerimle
    asis

    YanıtlaSil
  3. Hadi Lale ablacığım görelim seni yarın bomba gıbı ol gercekden :)
    Gamseyede kolaylıklar ...başarılar...

    YanıtlaSil
  4. kankiiii,
    eniştene çok geçmiş olsun,

    sana da tabiii
    inşallah bir an önce düzelir ve istanbul'a bırakırsın kendini,

    okan bayülgenin kızı olacakmış ve adı da İstanbul olacakmış,
    bunları duymadın mı şekerim magazin de :)))

    öpücükler sana

    YanıtlaSil
  5. Enişten ve senin için geçmiş olsun dileklerim, Gamze için kolaylık dileklerim var.

    Benim hayatım magazin diyecem, ayıp olacak şimdi..Ben dikiş dikerken,TV hep açık duruyor.Birinden kaçsan,diğerine yakalanıyorsun.Haberlerin de magazinden aşağı kalır yanı kalmadı nasıl olsa, yuvarlanıp gidiyoruz. Hocayı öpüyorum burdan:)) yasak kalkınca nasıl dikiliverdi birden?:)))

    YanıtlaSil
  6. Benim burda bir arkadaşım var eski iş yerinden onunda böyle bahar allerjisi vardı geçen yıl bahardan önce bir iğne tedavisine başlamıştı yeniymiş bilmiyorum Türkiye de var mı gerçi uzun zaman oldu görüşmedim iyi geldimi bilmiyorum.Öyle aklıma geldi işte geçmiş olsun daha iyileşmemişsin.bol şifalar,sevgiler.
    asis

    YanıtlaSil
  7. kankiiii
    kırmızı puantiye de yakışmıştır sana

    işin şakası şu yana da acil şifalar diliyorum sana

    benim alerji içten kaşıntı ile oluyor kulak göz burun

    seninki döküntülü daha da fenaymış
    umarım bir an önce düzelirsin

    aman ilaçlarını ihmal etme

    çokkkk geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  8. yarın bomba gibi ol inşallah
    ben tv izlemiyorum o yüzden çk uzağım bu haberlere

    YanıtlaSil
  9. Hemencik iyiles icine dogan gercek olsun insallah

    Gamse`ye basarilar

    YanıtlaSil
  10. lale
    obama falan diyorsun ama,
    80Li yıllarda,
    yurdum insanı,
    sueelen,boby falan da
    koymak için çocuklarına
    nufüs müdürlüklerinde
    az cebelleşmemişti...
    o çocukları filminde,
    mehtap rolundeki ipek tuzcuoğlunun
    kızına suelin ismini vermek için,
    nüfustaki memura,
    kaç kez gittiği ile ispatlamış...
    tv toplumu olduğumuzun kanıtı.
    hay böyle topluma,
    ne diyeyim ben...

    YanıtlaSil
  11. dinlenmezsen önemsemezsen hastaliği hiç geçmiyor bir ay oldu oksurugum geçmedi..o inat- ben inat ilaç da içmiyorum bekliyorum bakalim...enistene geçmiş olsun gamze ve nazlıya selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Hadi inşallah bir an önce iyileşin, güzel gezi yazılarınızı bekliyoruz biz. Dinlenmeden geçmiyor bu grip malesef. bende kaç gündür o kanepeden bu kanepeye atıyorum kendimi.

    YanıtlaSil
  13. N'ooldu yaa..Hastahanelik olmuşsun? :((

    YanıtlaSil
  14. ctesi pazar pazartesi..olmuş..
    nerde lale..

    iyi mi??..
    merak ettim...

    YanıtlaSil
  15. bu olumsuz magazin programlarını gelişen günlük olayları o kadar hoş bir dille yazmışsınki gülümseyerek okudum...

    ağzına sağlık....

    gamzeye başarılar....

    YanıtlaSil
  16. ben bu yazıyı okumuştum ama yorum yazmamışım ....Acelemdendir :)
    o magazinleri ben de gördüm çiftleşme mevsimi başlamış yine ünlü dünyasında:) Yalnız çocuğuna Obama adını koyan dingiller bitirdi beni :)

    ööptüüümmmmmmmmm.........

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))