Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

23 Nisan 2009 Perşembe

BİZİM KÖY

Bu gün size biraz bizim köyden yani Ordu dan resimler koydum ki gözünüz gönlünüz açılsın. En büyük şansımızın, Ordu'da kısa süren yaz mevsimi olduğunu düşürüz biz. Turizme yeterince açılmadı da buralar bize kaldı. Biraz bencilce ama ne yapalım ki gerçek bu. Ama yolunuzu temmuz ayında düşürürseniz Ordu ya ,denizinden de kumundan da alamuğundan da nasibinizi alırsınız. Alamuk sizi öyle bir tongaya bastırır ki, bu gün hava bulutlu dersiniz cayır cayır yanarsınz ruhunuz duymaz. Ancak gece anlarsınız:)). Ben Ordu'da doğmadım ama Ordululuk ruhu denen şey hep içimde. En az İstanbul kadar severim
Burası En büyük Teyzemin evinin olduğu yer. Denize Beyoğlu Ekibimle buradan gireriz. Ortalığı çın çınlatırz.Hemen bitişiğimizde , Belde Otel var. Dört yıldızlı bir otel. Biz nişanlıyken inşaatına başlanmıştı. Kocam da bitince kalalım burada dedi. Biz evlendikten tam 7 yıl sonra bitti. İki gece kaldık. Teyzemleri otele kahvaltıya davet ettik. Anneannem buna da gıcık oldu, onun evi , evinde ekmeği yokmu da otelde kalıyo dedi. Buranın gençleri denizden otelin havuzuna kaynak yapıp otel yönetimini çileden çıkarırlar. Biz denizdeyken diğer kuzenler tekneyle gelir , denizden çıkmadan atlarız tekneye doğru Yasun Burnu'na. Burada batık bir denizaltı var . Üzerinden geçmeye ona bakmaya bayılırım, hem de ürkerim.
Yason Burnu, burada bir de kilise vardır. Burnun üzerinde görünmekte

Yason Kilisesi



Burası kilise ama uzun yıllar hapishane olarak kullanıldı. Ön tarafı sahildir. Biz teyzeme giderken Annemden önce koşar yukarudan , bahçede top oynayan mahkumları seyrederdik.
Kilisenin sahilden görüşü. Şimdi müze ve bahçesinde yazın klasik müzik konserleri oluyor. Kapısı hep açık, içine girip oturulabiliyor.



Sahildeki ev yapılmadan önceki evimizin olduğu mahalle bu tür evlerle doluydu. Bu yanlış hatırlamıyorsan Melek Teyzelerin evi. AYŞEGÜL DAHA İYİ BİLİR O'NA SORACAĞIMM.
Ordu plajı. Metrelerce gidersin ancak dizine gelir, ondan sonra da birden derinleşir . Kıyısında sezonluk evler vardı. En küçük teyzem yani Sabahnur Teyzem yani Sebanur Teyzem yazları burada ev kiralardı.
Bizim evin önü. Burası yapılınca Anneannem çok sinir olmuştu, denizle arasına bu park girdiği için. Çünkü deniz doldurularak park yapıldı.

12 yorum:

  1. harikaaaa bir yer lale ablammmm çok şanslıısınızz maşallah cennet gibi bir yer.

    YanıtlaSil
  2. bu aradaa bloğumu açtımmm beklyorum sizleri desteğiniz için şimdiden çok çok saolun:)

    YanıtlaSil
  3. bayıldım harika gerçekten :) karadeniz bir başka güzel, birbaşka huzurlu :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yer
    Türkiye'nin bir çok yerine gittim
    Ama Karadenize gitmek kısmet olmadı bir türlü ama bu güzellikleri görmemek büyük kayıpmış
    En kısa zamanda gitmek istiyorum
    Teşekkürler bu kareleri paylaştığın için
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Karadeniz harika içim açıldı biraz yarı karadenizli olarak her yaz giderim ama bu yaz belli değil..Yeşili ve deniz birarada bana çok huzur verir.sevgiler
    asis

    YanıtlaSil
  6. pek bir hoşuma gidiyor senin tarihinde, seninle gezmek çok keyifli...
    çok güzel yerler, ama seninle gezmek o kadar güzel ki oralarada insanın seninle gidesigeliyor...

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yer ,gözüm gönlüm açıldı..çok muhteşem karadeniz,gitmek nasip olmasada giden arkadaşlardan bol bol fotoğraflar gördüm.yine uzun uğraşlar sonucu geldim sayfanıza,problem bizim bilgisayardan galiba..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Ordu ne kadar güzel yermiş diyeceğim...sizin fotolarla görmek başka zevklı oldu Lale abla.Aslında oraları görmeyı cok ıstıyorum karadenız turunu herkes cok methedıyor ama ben otobus yolculugu yapamıyorum yoksa cok merak edıyorum o yerlerı ...

    YanıtlaSil
  9. kankiii
    ne kadar güzel ordu resimleri hatıralar
    çok mutlu oldum
    o güzel yerleri gördüğüme
    bence de araya park girmesi denizle senin çok kötü
    bence anneanne haklı
    gelişeceğiz büyüyeceğiz derken
    doğalığı bozuyoruz değil mi?

    soğuk geri geldi kankiii,
    üşüyoruz ankarada hani yaz gelmişti :((

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel yerler çok beğendim.Fotoğrafları bile yetti gerçekten-ki birde orada yaşamak var- aaahh ahhh!:))
    Ne şanslısınız.turizme açılmaması da bence çok iyi olmuş bozulmamış en azından doğallığı...
    İyi hafta sonları size de Lale hn.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. harika bir köyünüz varmış Lale Abla'cım. Karadeniz e hiç gidemedim maalesef, doğal güzellğini ise herkesten dinliyorum. Fotoğraflara bayıldım.İnşallah yakında kısmet olur

    YanıtlaSil
  12. harika bizide alın gidelim.... 1 tur yapalım bende sizi safranboluya getireyim kuyu kebabı döner etli ekmek bükme..pide lokum daha neler varmısınız seneye baharda...iyi kandiller

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))