Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Şubat 2009 Cuma

Nazlı Örtmenim sorumluluk nedir onu öğretiyor)))

Bu gün Naziş le öğrencilerinden söz etmek istiyorum. Çünkü burada bir anlamda da , bizim evin günlüğü , tarihi oluşmakta)))

Nazlı öğrencileriyle her hafta bir konu işliyor. Örneğin geçen haftanın konusu yalandı. Bu haftanın konusu sorumlulukmuş. Önce bir hikaye okumuş onlara. Hikayede küçük bir çocuk annesinde kendisine bir kardeş yapmasını istiyor. Anne - tamam ama önce bir şey yapmalısın diyor ve ona bir yumurta veriyor. Bu yumurtayı hiç kırmadan bir hafta nereye gidersen git yanında taşıyacaksın diyor. Eğer bir hafta sonunda yumurta kırılmazssa bir kardeşin olacak. Çocuk bu bir hafta bounca yumurtayı kırmamak için elinden geleni apıyor. Onu muhafazalara alıyor, yavaş yürüyor, sağına soluna dikkat ediyor. Sonunda bir kardeşi olmasını hak ediyor.

Hikaye çocukların çok hoşuna gitmiş, bizde yapalım öğretmenim demişler. Nazlı- sadece yapmaka isteyenler yapacak ama demiş. Ertesi gün, servisten bir indiler diyor, hepsinin elinde bi kutu ya da plastik bardak, peçetelere sarmışlar, annelerime dışına kılıf yaptıran bile olmuş. Kutulara, bardaklara koymuşlar, bantla sarmışlar. Bi de yavaş yürüyolar diyo. Müdürleri görmüş, Nazlı Hanım bunlar ne taşıyorlar böyle demiş. Yumurta kutularını dolaplarının en emniyetli yerine koymuşlar. Sonra sınıfta sürekli birbirlerini uyarmışlar, koşma , yanımdan hızlı geçtin yumurtam kırılacak. Ben gidip bakayım yumurtam nasıl.İlk gün hepsine küçük hediyeler dağıtmış. Katılmayan iki çocuk varmış onlarda özenmiş bizde yarın yapalım demişler. Nazlı olmaz dedim dedi. Ben de olsun, onlarda yarın başlasın , onlara da daha küçük hediye verirsin dedim. olmaz , hediye almak için yapınca olmaz , senin bildiğin gibi değil dedi.Şimdi ben bu kıza sorumluluğu öğretirken yumurtamı taşıttım he, benim dediğimi yapmıyo))). Bebek bekleyen bir veli de okula gelip , uygulamanın çok hoşuna gittiğini söylemiş.Şimdi ben de bekliyorum heyecanla sonunda kaç yumurta sağlam kalacak.
*************************************************************************
Dün bize torbadan Can bey çıktı yine babaanne hasta , annesininde ofiste çalışması gerekiyormuş. saat 11 de kapıdan verdiler gittiler. Biz de herzamanki gibi oynaştık. Artık kendini çok güzel oyalıyor, oyuncaklarıyla oynuyor. hatta ben yanına yatıp kitap bile okudum. En hoşuma giden ben onu uyuturken eee diyorum ya o da avaz avaz eeee diye bağırıyor.

Gece 11 de tumba yatak , can geldiği günler hiç bir iş, yemek bile yapmıyorum ama acaip yoruluyorum nedense. Gamse de öğleden sonra arkadaşlarıyla çıkıp sinemaya gitti, Nazlının da bir haftadır okul çıkıiı Milli Eğitimin semineri var o yüzden geç geliyor. Can Beyle yalnız kaldık anlayacağınız. Biraz da o yüzden yoruldum. Resmen sızdım gece.

Sabahları ev halkını yolcu ettikten sonra , kocamla çay içiyorum ama sonra kahve ya da yeşil çay alıp yeniden yatağa dönüyorum. Yabancı Damatı izliyorum, bazı dizilerin tekrarı bile keyif veriyor.

Bu gün için hiç bir planım yok, gamse uyansın belki bir fikri vardır::))).Belki yine hobi günü yaparız, belki dışarı çıkarız.

18 yorum:

  1. ay ne hoş,
    ben ne kadfar taşısdım acaba;?:))) hoş şimdiki aklım olsa hemen atarım elimden sorumluluk falan yeterrrrrrrr:))))))))))))))
    sizin evin halleri pek bir hoş bazen düşünüyorum. ileride torunların olunca aha sana annen, teyzem biz ve bizim evin hallerimi diyeceksin burayı göstererek diye:)))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel bir hikayeymis :)
    Nazli ortmen hakli bazi cocuklar odul icin yapamayacaklari sey yok :)

    ben de gecen izledim yabanci damati zevkliydi
    sevgiler ablacim

    YanıtlaSil
  3. kankiii
    valla çok güzel bir şey öğretiyor nazlı öğrencilerine
    ne şanslı çocuklar böyle akıllı bir öğretmene sahipler
    bravooo

    tabi onu yetiştiren anneye de duble bravooo şekerim

    öptüm seni çok

    YanıtlaSil
  4. Nazlı örtmen beni gülümsetti çok hoşuma gitti sorumluluğu küçük yaşlarda öğrenmeli çocuklar.Eee kimin kızı ;)yumurta taşıtmamışsın ama iyi öğretmişsin her nasıl öğrettiysen :)) sevgiler sana lalecim.
    asis

    YanıtlaSil
  5. hehe annem olasın istedim...
    böyle laf sokasın istedim..

    çocuğum küçük olsun istedim..
    öğretmeni nazlı olsun..
    yumurta taşıtsın..
    evde öğretmenin annesi kızına fikir versin..
    öğretmeni işini o kadar sevsin istedim..

    eğer nazlı bu işi böyle canla başla yapıyorsa..
    senin sayende biliyosun değil mi..
    ondan bu gevrek yazı..

    severim seni lalem..
    iyi geçsin haftanın sonu..

    atalet..

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ederim çok güzel bir şey yaptığı. İşini seven emek veren öğretmenler bu ülkenin aydınlık yüzünü yansıtıyor.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. yine döktürmüşsünüz,zevkle okudum.
    "Şimdi ben bu kıza sorumluluğu öğretirken yumurtamı taşıttım he"lafınıza çok güldüm.
    yumurta taşıtmamışsınız ama belliki çok iyi yetiştirip öğretmen olmasına vesile olmuşsunuz,ne güzel bize de nasip olur inşaallah.sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ne guzeldı tebrıkler nazlı ogretmene bence cok etkılı

    YanıtlaSil
  9. vallahi hayran kaldim bende ögretmenin bu fikrine:) ne güzel ama yaa cok hosuma gitti,ve bol seyirler canim yorma sakin kendini öptum..

    YanıtlaSil
  10. LALELİ

    Lalelim
    Lalelide oturur
    Laleli, lale kokar lalelimden

    Laleliden geçilir
    Lalelimden geçilmez.

    (O. M. Arıburnu)

    Nazlı öğretmenime de sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Vallahi ne kadar şişinsen yeridir ha!
    HELAL OLSUN NAZLI.HELÂL OLSUN GAMZE..Size her şey helâl olsun.

    Bana ne oluyorsa,gözlerim doluyor inan.Umut var bu gençlerde,bizi de çok umutlandıran.

    Bu kadar çok sevdikleri bu meslekte lâyık oldukları değeri de görsünler inşallah.

    Ben hepinizi çok öpüyorum.Çokk

    YanıtlaSil
  12. lale ablacım çok iyi yetiştirmişsiniz kızlarınzıı 41 kere maaaşalllah umarım herzamn böyle istedikleri yolda emin adımlarla mutlu olurlar.Can'ı öpüyorumm kocamn.aile halkına sevgi ve saygılarımı iletiyorum.muhabbetle kalın.

    YanıtlaSil
  13. Lale abla bak bu yumurta taşıma olayının bir çizgi filmi vardı. Anlatayım sana. Bir aile var. Bu aile anne-baba ve iki çocuktan oluşuyor. Annenin hamile olmasından sonra çocuklar arasında kardeşime en iyi ben bakarım diye bir sürtüşme çıkıyor. Bunun üzerine anne onlara birer tane yumurta veriyor. Bu yumurtaları 1 hafta süresince her yerde yanlarında bulundurmalarını, gözetip kollanmalarını istiyor. Kim 1 hafta kırmadan yumurtaya sahip olabilirse onun sorumluluk sahibi olduğu ortaya çıkacak ve onun kardeşine daha iyi bakabileceği anlaşılacak. Neyse çocukların her ikiside ilk günlerde gözleri gibi bakıyorlar yumurtalara. Bir gün küçük olan çocuk yumurtayı yanlışlıkla düşürüp kırıyor. Bunu gören abi duruma üzülüyor. O sırada içeri anne giriyor. Anne kırılan yumurta kimin ki diye soruyor. Büyük olan çocuk kardeşine kendisinde ki sağlam yumurtayı veriyor ve annesine o düşen benimkiydi diyor. Oysa anne kimin yumurtasının kırıldığını biliyor ve büyük oğlunu kenara çekip sen gerçek bir sorumluluk sahibisin ve koruyucu kollayıcısın diyor işte böyle sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Naziş gibi bir öğretmenim olsa şimdi kimbilir nerelerde ne başarılara imza atıyor olurdum. Keşke Zeytin'in de Naziş gibi akıllı ve iyi bir öğretmeni olsa. Didaktik ve otorite manyağı öğretmenler yüzünden çocuklar düşünmeden,denemeden, herşeyi ezberleyerek, okumaktan ve öğrenmekten nefret ederek büyüyorlar. Kutluarım Naziş'i, öperim yanaklarından. Gerçi şunu da düşündüm bir an; Zeytin o yumurtayı kırmadan 1 hafta taşırsa yandığımızın resmidir :) Öptüm kocaman Lale Abla'cım.

    YanıtlaSil
  15. Nazlı'nın sorumluluk projesine bayıldım ben. Ne güzel ...

    bir de şu 2. kahve ve çayla tv karşısına kıvrılmana çok özeniyorum. istifa mı etsem?

    YanıtlaSil
  16. pekii yumurtaları bir hafta sonunda kırmayanlar kardeş beklerse?
    nolacak?
    :):):)

    YanıtlaSil
  17. nazlı hocamı tebrik ediyorum ne hoş bir uygulama olmuş..cocukların o yavas yavas yururken ki halleri gözümün önün egeldi adeta...yumurtaların akibetini merak ederiz şimdi biz bunu bir yazı dizisi yapmalısın lale abla

    YanıtlaSil
  18. Hikaye güzelmiş.İlk başta, çocuğun yumurtayı kıracağını ve annenin çocuğa bu sayede Anneliğin ne kadar zor bir iş olduğunu anlatacağını düşünmüştüm ama böyle sonuçlanmasıda güzel bir ders olmuş... :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))