Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

21 Eylül 2008 Pazar

DAVET DAVET ÜSTÜNE

Dünkü yazımın sonucundan hareketle benden bu gün Beyoğlu yazısı bekleyenler i yanıltacağım. Çünkü kıramayacağımız bir iftar daveti nedeniyle yalan oldu)),

Sabah kalkışımda bir meymenet yoktu benim, üstümde bi ağırlık bi miskinlik . Kendini o kanepeden bu kanepeye atmalar. Üst üste saçma salak filmler izleyip , daha Beyoğlu moduna girememeler derken kocam aradı. - Lale , Fatih aradı , yemeğe bekliyorlar bizi dedi. Ben tekrar geri Fatihi arayıp ya zahmet etmeyin ayakları falan yaparken , - olmaz dedi, Meral , bayramda da burada olamayacağız, görüşemeyeceğiz, ille gelsinler dedi dedi . İkisi de bizim için çok özel insanlardır. Kocamın yeğeni olur Fatih. Hemen hemen aynı yıllara gelen evliklerimiz nedeniyle çocuklarımız arasındaki yaş farkı da bir ya da ikidir. Yani yemek davetine gittik. Ayıptır sölemesi Meral döktürmüştü tabi. Yemekten sonra onlar dayı yeğen hemen maçın karşısına kuruldular. Biz de çaylarımız , tatlılarımız eşliğin de okey masası kurduk yine. Ama bizim kızlar Cansu ve Gamze gıcır gıcır etti, üf sıkıldık bi de 30 dan mı düşürdünüz falan derken hadi dedik yarım bırakıp sohbet ettik tv izledik.

Gece gelirken de o saatte bile FB maçı nedeniyle trafik vardı. Gelince biraz İKEA nın her kapı önüne bıraktığı katalogu inceledim. Bir kaç dolap içi düzenleyici işaretledim.

Kitap mitap okumak hak getire gördüğünüz gibi , ama izlediğim bir filmden söz etmek istiyodum. Ama filmin ismini hatırlayamadım iyi mi??.Googleye mektup bile yazdım billa, misss.... devrimi diye ama bulamadım, hatırlarsam yazarım. Kominist rejimi benimseyen bir ABD li ailenin kendi istekleriyle Doğu Almanya ya yerleşmelerini ve sonra da ordan kaçmaya çalışma çabalarının anlatıldığı bir film di.

Bir de aklıma gelmişken gazete okuyormusunuz, RTE dedi ya gazete okumayın gerek yok, boşa israf, ben size anlatırım olanları her akşam.

Yarın akşam da Zuz da yemekteyiz, Kuzen Oya ve kocası Kadir ile birlikte. Yani yarın akşam da yemek pişirme işi yok, akşama kadar yayılayım yine , Zuz her işi bitirsin yemekleri falan yapsın öle giderim:)) Nazlı nasılsa dün akşamdan beri O'nda. Hem Ona bu gün Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesini de aldım, bayram tatilinde okusun diye. Bayram da yolcu , bu kez Olimposa. Biz buradayız, bayram ertesi Gamsegamsenin kayıt işleri var. Artık balayı dönemimiz bitti onunla , artık herkes kendi yoluna.

Şu anda saat gecenin 01:33 ü, yatma zamanıdır diyorum , iyi geceler diyorum ve de iyi pazarlar diyorum...

15 yorum:

  1. Lale abla sanada iyi pazarlar, Ramazan iyi geciyor gibi okuduguma göre ohh ne güzel.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sana da iyi pazarlar :)
    Gidememissin Beyoglu`na ee gelecek sefere insallah .Gazete okumaniza gerek yok lafini senden duydum ilk kez cosmus gene

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Otur Lâle'm..Yayıl azıcık.Enerji topla Beyoğlu için. Yağmurlu havalar insanı sıcak battaniye altında kitap okumaya çağırıyor.
    Sevgiyle öpüyorum seni ve hepinizi..

    YanıtlaSil
  4. selam canım,davetlerdesin bakıyorum
    iyi de yapıyorsun,masumuyet müzesi romanını bizde aldık oğlum okudu yeni bitirdi bende artık ramazandan sonra başlarım,keyfi olmuyor insanın oruç oruç,şöyle güzel aromalı kahve yapacaksın yanında cikolatayla yudum yudum içerken dalacaksın romanın içine,değmeyin keyfime:)
    Bayram da ben kayınvalidedeyim Samsun'a yolculuk daha sonra Ankara da biraz kalmak istiyorum arkadaşlarımı ve büyük şehirde yaşamayı özledim,trafik korna sesi ve insan kalabalığı,
    haydi kal sağlıcakla öptüm ben.

    YanıtlaSil
  5. benmasumiyet müzesini garip bir şekilde protesto ediyorum elim bir türlü gitmiyor almaya nedense :)

    Zuz'a selam söyleyin. Öpüyorum :):)

    YanıtlaSil
  6. Ben bu yazıyı okurken belkide siz Zuz un tavuğundan yemiştiniz bile :)) Zuz öptüm seni :)

    ahh beyoğlunu çok özledim ahh...Bazı günler bulduğum gazeteyi alırdım şimdi özellikle o gazeteyi ve diğer anti gazeteleri illaki hergün alıyorum :)
    Masumiyet Müzesini nedense benimde hiç okuyasım yok bende de garip bir tepki var...dağ dağa küsmüş hesabı biraz belki de ama öyle işte :))

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir gün olmuş.
    Gazete olayında tuhaf bir noktadayım ben: Okunacak gazete mi var sanki ve de kim ne karışır benim okuyacağım şeye diye düşünüyorum.
    Hadi bakalım...iyi haftabaşları...:)

    YanıtlaSil
  8. Lale Abla'cım, iyi gezmeler :) Masumiyet Müzesi ile ilgili yorumlarını bekliyorum dört gözle, çünkü ben de bu kitaba karşı önyargılıyım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. kankiiii!!!!!!
    gez gez sefan olsun
    davetler pek güzel oluyor
    ramazanın en çok bu yanını seviyorum :))
    bayram tatili de yakın
    bu hafta çabucak geçer umarım
    beyoğluna selam söyle şekerim benden
    öptüm seni kocaman

    YanıtlaSil
  10. Gazete alıyorum.Hem de Cumhuriyet alıyorum.Masumiyet Müzesi'ne şu an elim gitmiyor.. Bu ne kadar süre alır bilmiyorum?Şu an üç kitabı birden okumaya çalışıyorum Allahın kızlarını anlamak için epeyce çabalıyorum:))Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Beyoğlu olmasa da güzel hafta sonu geçmiş görünüyor, davetler sohbetler...
    Gazete okuyoruz .

    YanıtlaSil
  12. umarım pazar günkü davette güzel geçmiştir.birde masa resimleride varsa ohh süper olur:))

    bende bayram tataili bitmeden bir antalya-bodrum yapıcam inş:)) dinlemek gibisi yok..

    biolog77

    YanıtlaSil
  13. Ben de ilk iftar yemegimi dun verdim burada.Yahu ne zor ismis , siz bloglarda sunu yaptim bunu yaptim diye yaziyorsunuz, ben nohut bi pilav yapana kadar oldum:)Ama sonrasinda Catan oynadik, beni de Catan manyaa ettiler , TR'a gelince hemen alacagim ve cevremdeki herkesi Catan manyaaa yapcam:)

    Zuz ne yapcakmis aksama , pilavi super olmustu ona gittigimizde , cok selam soyle bu arada:)

    YanıtlaSil
  14. afiyetler olsun lale,
    gez bakalım davetlerde...
    masumiyetine inanamadığım
    için,
    sahte geliyor bana
    yoksa herşeyi okurum...
    zuzun yemekleri ve meşhur tavuğunun methini duymuştum canım...

    YanıtlaSil
  15. Gazete okumaya hafta içi fırsatı olmayan biri olarak, cumartesi ve pazar keyifle okuyorum Cumhuriyet gazetesini. Bu "Masumiyet Müzesi" çılgınlığı gerekli mi, gereksiz mi ben de bilmiyorum. Yorum bekleyenlerdenim :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))