Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

4 Mart 2008 Salı

bit pazarı gibi yazı

Hafta sonundan beri halleşemedik. Umarım herkes iyidir. İlk satırlardan da anlayacağınız gibi, ne yazacağımı bilmeden klavye başına geçtiğim bir yazı bu.
Yazamadığım günlerde ne yaptığımı hatırlayamadığımı bi hatırlasam döküleceğim de... Hadi hayırlısı.

Haaa Cumartesi günü hastanede İlmiyeme eşlik ettim. Kontrolleri vardı. Emar falan çekilecekti. Sabah dokuzda Acıbadem- Hospital deydik. İlmiyemin kontrolleri yapılırken ben ne kadar gazete varsa hatmettim. Bir daha ki sefere kesin kitap götürücem. Neyseki bütün gazeteler , bekleme koltuklarının yanındaki sehpalara konuyor. tam artık biraz da bulmaca çözeyim bari deme aşamasına gelmiştim ki, adım anons edildi, noluyoruz yahu derken bi de baktım bir görevli de ayrıca beni aramakta . Annaaaa dedim ama neyse korkulacak bir şey yokmuş. İlmiyem emar çekilirken beni yanına istemiş. İşimiz bittiğinde saat bire geliyordu. ilmiyeme gittik. Bir masa kurduk kendimize breh breh. Saat üçe geliyordu ki iki arkadaşımız daha aradı , onlar da geldi ve gün uzadı gitti.

Pazar evde pinekledik. Ama akşam ben yine bir arakadaş buluşması yaptım. Çok eski bir iş arkadaşıma , yani Hülya ya arkadaşlar gelmiş. Çağırdılar bir iki saatliğine kaçtım.

Pazartesi pazarımız vardı. Tam çıktım, önce Nazlı , sonra Gamze aradı neredesin diye. Önce heveslenip yanıma geldiler , sonra arka arkaya kaçtılar eve. Pazar tezgahlarında artık , bahar sebzeleri yerini almaya başladı. İlk baklamızı pişirdim bu gün. Yanına da fesleğenli makarna yaptım. Sütlaç da var dünden. Ana yemek se sulu köfte.Gamze sütlaçı, Nazlı da sulu köfteyi ağzına koymaz. Artık onlar yemekler arasından bir kombinasyon yaparlar kendilerine. Küçükken anneme , inatla neden sevmediğimiz yemekleri yapıyorsun derdim. Demek ki kazın ayağı öyle değilmiş. Yemek bir kişiye göre pişmiyor. Ortak noktalarda buluşmak gerek.

Kitabıma devam ediyorum. Tanrının Doğum Günü' ne yani. Biraz yavaş gidiyorum farkındayım ama bana bir haller oldu. Uyuyamadığım gecelere nazira yaparcasına , daha yatağa girer girermez . başım yastığa düşmeden uyuyorum sanki. Bahardanmıdır nedir.

Pazar akşamı ailece GEORGİA YASASInı izledik. Tabi tv de Büyükanne kuralları diye uydurma bir isimle oynadı. Neden orjinal isimlerini bozarlar bilmem. O yüzden çok eskiden , yani çocukken izlediğim filmleri orjinal isimlerini bilemediğim için bulamıyorum.

Bu arada Nisan da yapacağımız Van gezisinin heyecanını taşıyorum. Yani inşallah bir aksilik çıkmaz. Doğuyu hiç görmedim , çok farklı bir deneyim olacak, eğer gidebilirsem.

Şimdi diyorum ki bu yazı burada bitsin.

17 yorum:

  1. Canım umarım İlmiyemin önemli bir şeyi yoktur,geçmiş olsun.Yemek konusu beni delirtmekte,evde herkes başka bir şeyi seviyor,resmen işkence valla.Bende bir gün hiç bir şey yapmayacağım,akılları başlarına gelsin diye:)))

    YanıtlaSil
  2. Lale merak ettim valla nerelerdesin diye. Blogunu RSS ile takip ediyorum, her gün girip bakıyorum bugün ne yazmış diye. Hastane işleri zordur, geçmiş olsun. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu rüzgar kim ola ki dersin diye URL ile bir küçük yorum :)

    YanıtlaSil
  4. Yukarıdaki hiç olmadı; beceremedim bi doğru düzgün yorum bırakmayı :( Resmen yorum kirliliği yarattım. Özür. gimmemamalove.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. yemek konusunda çok haklısın kime göre yemek yapacağımı ben de şaşırıyorum artık.. kitabının yorumunu merakla bekliyoruz...hala bitmedi yazdığını okuyunca keşke hastaneye götürseymiş diye geçirdim içimden ve böyle düşünmememe de öldüm gülmekten :))))

    YanıtlaSil
  6. Lalemmm bayılıyorum senın bu biraz evden,eşten dosttan ortaya karışık
    yazılarına:))
    Van herkesin ölmeden görülecekler listesinde olmalı bence,kalesi,tatvan,2 renk mavi&yeşil gölü...
    Bende haftaya Doğubeyazıttayım:)
    gel önce bi Ağrı yapalım sona Van,Urfa devam ederiz:))
    öptümmm

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun inşallah önemli bir rahatsızlık değildir ama takdir ettim seni Lale abla ne güzel arkadaşını yalnız bırakmaman.
    Çok şükür bizim evde yemek ayrımı yapılmıyor,henüz:)inşallah ilerde de olmaz.Uzun bir ara verdim şimdi diğer yazılarını okumaya gidiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ,azarın işe yaradı dün ofiste fırsat bulduğum kadarı ile yazdım zira evde oğlandan bana kalmıyor bilgisayar....Yemek sorunu biz de sadece balık oğlan yemiyor onuda oluruna bıraktım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Lale ablacım sizde de bahar sarsıntıları başlamış anladığım kadarıyla. Uyku halleriyle kendini göstermesinden belli;) Bende ise hem uyku hem de sonsuz bir enerji hatta cesaret halleri gösteriyor ya da ben ne bulursam "bahar yaptıı!!" diyerek sıyrılıyorum:))
    Büyükannenin çılgın torunlu filmine babamın maç aralı teneffüs izinli aralarında baktım ve beğendim ben de;)
    Sütlacı bu sene, baklayı geçen sene beğenip onay verdi damak tadım. Şimdi patlıcan ve kerevizde mi sıra bilemiyorum ama büyük konuşmuyorum bu hususta. Bence zaman tanıyın ve annem gibi sizde ileride şaşırın kızlarınızda ki bu değişime;))
    Arkadaşınıza da geçmiş olsun diyerek size keyifli günler geçirmenizi diliyorum. Çok öpüyorum, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Vallahi merak ediyordum İlmiye hanımı
    ayıp olacak diye soramıyordum..demek rahatsızmış.Çok geçmiş olsun..
    dostları olmalı insanın her an yanıbaşında olan.şöyle bir ortalık rahatlasa da ülkemin en doğusunu doya doya bizlerde gezsek ama dimi.
    Van benimde merak ettiğim bir il
    hatta geçenlerde dostlarla bir akşam yemeğinde konuştuk Van hakkında gölün kenarlarını ve Van'nın en güzel yerlerini yabancılar tıpkı antalya gibi bir güzel satın almışlar....gerisi malum kaygılarımız var yani..gidince aklınızda bulunsun
    anlatırsınız bize de..öptüm sevgiyle Balkahve

    YanıtlaSil
  11. kankiiii
    yazını aslında sabah okudum ama, yazamdım,
    Toplantıların kadını olarak yine oralarda harap oldum,
    seni özlemiştim iyiki,
    geldin,
    seni çok seviyorum,
    sana yazınca içimi bir mutluluk kaplıyor,
    ilmiyeye geçmiş olsun umarım önemli bir şeyi yoktur,
    van gezini kıskanmadım desem yalan olur
    ben de kaçıp biryerlere gitsem
    4-5 haziran gibi istanbul seyahatim olabilir
    seni muhakkak görmek isterim
    bakalım kısmet
    öptüm canım

    YanıtlaSil
  12. Merhaba. Öncelikle arkadaşınıza geçmiş olsun. Umarım kızlar, eşiniz ve siz iyisinizdir. Doğuyu görmenizde yarar var çünkü çok güzel yerler ve ilginç geleneklerle karşılaşacaksınız. Herkese selam ve sevgiler. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  13. selam Lalecim
    evet Van çok güzel görmeni isterim.
    Van canavarı sen oradayken ortaya çıkmaz umarım.ben Van gölünde dsi misafirhanesinde kalmıştım kız kıza pekde eğlenmiştik,kumaşları çok güzel mutlaka almalısın.Kürt Türk türkü söylüyor ve birlikte halay çekiliyor insan mozaiği devlet büyükleri görsün isterim kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar ve bizi gezdiren hanım karı koca kürtdü ama senden ve bizden daha milliyetci Atatürkcü
    insan bu gibilerini görünce gurur duyuyor ve kürt türk el ele halay çekiyor.
    Canım kızıma iş arıyoruz dua et bildiğin tanıdığın varsa tavsiye et öptüm iyi geceler.

    YanıtlaSil
  14. Lale'cikkk..

    Artık gecenin içinde pek fazla yer alamıyorum valla..Ben sanırım yaşlanıyorum..:)

    Yeni işyerimde sorumluluklarım daha fazla ve bu nedenle PC başına geçmeye halim kalmıyor .. Beyin yorgunluğu işte..
    Eve gelince kendimi bir kanepeye atıyorum ve çocuklarla bile, telepati yoluyla anlaşmaya çalışıyorum..:)Yani anlayacağın konuşmaya bile mecal yok.. Eh boşa mı dedik yaşlanıyoruz diye..:)

    Gerçi kızım diyor ki ; "Anne sen bizi ikiye katlarsın"
    gaz veriyo galiba..:)
    Şimdilik durumlar böyle.

    Bu arada ; Kolay ve özel yemek tariflerin yoktu bak bu kez. Senin "portakallı kereviz" bizim aile efradında tavan yaptı valla..:)

    Van gezisi varmış.. Çok sevindim sizin adınıza .. Artık dönüşte bir yazı dizisi hazırlarsın dimii..Sayende gezmiş kadar oluruz artık..

    Sevgiler bıraktım buralarda
    Kocaman da öptüm canımcım..

    YanıtlaSil
  15. hastaneyi ben de hic sevmem ... Allah dusurmesin ...

    demek bahar geldi oralara , neguzel :)) ben de bahari cok severim :)

    geyikler cidden cok guzel hayvanlar :)) oyle tatli bakislari var ki :) geldiler mi hem laf hem yiyecek bisiler atiyorum, epey bi muddet oyalaniyorlar benim evin onunde :)) bakisiyoruz karsilikli :) cok sirinler cok :))

    YanıtlaSil
  16. Benim de yemedigim yemekler vardir ve baklada bunlardan biridir ama baklayi soyle seerim ki, bakla pistiyse bahar geldi demektir, bi de uzerinde taze dere otu dogranir ki ne guzel gozukur:)

    Ben bu ara uyuyamadigim gecelerde Naside Gokbudak kitaplarina takiliyorum, cekirdek citlemek gibi , anlamsiz ama birakilamayan:)

    YanıtlaSil
  17. Benim kız da her yemeği yemez,ayrı yemek yaparım onun yiyebileceği...
    Yemek konusunda annelerimiz ne kadar haklıymış,evdeki cadılarla uğraşınca anladık...
    İlmiyeye geçmiş olsun...
    film eğlenceliydi,hele de ağızlarına sabun cezası...
    bizimkiler biber sürerdi...
    amerikan tarzı...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))