Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Mart 2008 Perşembe

Bahardan, bizim evden , ordan burdan işte


http://atabek.blogspot.com/2007/03/bahar-dal.html

İstanbula bahar geldi galiba. Nalan bu gün mimozalar açtı mı? diye sormuştu. Mimozalar henüz açmadı, ama bahar dalları açtı. Baharda ilk açan çiçektir. Annem o kadar severdi ki, komşumuz açar açmaz hemen bir dal getiridi anneme.
Ben de bir keresinde albenisine dayanamayıp, dalmıştım komşunun bahçesine ama ne kadar saklanırsam saklanayım Munise Hanım teyze tanımıştı beni. O na Munise Teyze diyemezdiniz, ille de hanımnı da koymak gerekirdi araya. Geceleri ıslıkla haberleşmemize çok kızardı. Bu mahallenin genç kızlarına yakışmıyor derdi. Bembeyaz saçlarını hep topuz yapar ve öğle yemeklerini hep Turist Hotelin restoranında yerdi. Nur içinde yatsın Munise Hanım teyze.

Dün hep dışarlardaydık Gamsegamse ile. Kamusal alandaki işlerimizi hallettik. Muhtarlık, Nüsus Müdürlüğü gibi. Ama bir sağlık ocağı maceramız var ki. Benim sürekli kullandığım alerji ilaçlarım var. Hadi çıkmışken mahallenin sağlık ocağına uğrayalım dedim. Fazla kalabalık olmuyor. Nitekim gittik ki altıncı sıradayız. Her giren pıt pıt girip çıkıyor. Bizde girdik içeri. Buyrun dedi Dr Bey. O sırada semtteki emniyete hatırlı biri geliyormuş, bi gürültü bi gürültü anlatamam. Sürekli anonslar , bilmem şu plaka devam et, bilmem şu plaka oraya park etme gibi. Şimdi millet pıt pıt girdi çıktı ya. Bne de ilacımı söyleyeceğim yazacak çıkacağım diyorum. Ay hiç olurmu, bana hiç öyle olur mu. Doktorun derdini dökeceği tuttu. Polislere kızıyor. Görevmiş, insan göreve de kendi yorumunu katar, bana da kaymakam ne emirler veriyor. Uygulamıyorum. Yani sanırsınız ben psikoloğum derdini dinliyorum adamın. Sonra bizi odada bıraktı dışarı çıktı. Polislere bağırdı geldi. Gene anlattı anlattı. O rada bende diyorum ki, Dr bey benim kronik alerjim var. Arada bir böyle nükseder, şu şu ilaçları kullanıyorum. Uuuuu , Gamse gülüyo, adam bana başka bişe anlatıyo.İşler bu yüzden böyle gidiyor Lale Hanım, sağlık karnesinde adımı da gördü ye artık. Dışardaki hastalar sabırsızlanıyo. yani vesselam. yemeğe de gidecektik. Öldük açlıktan.

Sonra Üsküdara inip anne kız karnımız doyurduk. Alış-veriş yaptık. Balık pazarına girdik, sonra balıkla uğraşmaktan cayıp evin yolunu tuttuk.
Yeni favori TVkanalım TNT. Digitürk ün comedymax kanalı gibi. Bir tek yatak odasında çıktığı için , sabahları ev halkı gidince biraz yatak keyfi yapıyorum. Bu gün : Halle Berry nin düğün filmini izledim. Zenci bir ailenin yaşamından kesitler ama büyükanne bir beyaz. İki bölüm halinde veriyor yalnız. Devamını yarın izleyeceğim.

Bu gün Beyoğluna gidecektim ama, hatta dün de. Cumartesi gününe bıraktım. Kuzenin doğum günü var hem. Bu gün buralarda takılacağım.

not-yukardaki resim http://atabek.blogspot.com dan, blog sahibinin ticari olmayan amaçlar için, link kaydı vermek koşuluyla yayınına izni çerçevesinde , sayfaya konmuştur.

11 yorum:

  1. e tabi anlatacak adamcağız..
    ..
    nasıl şişmiş olsa gerek..

    haklı da..
    bulmuş senin gibi anlayışlıyı..
    anlatacak..

    bu erkenden uyuma hali bende de var bu aralar..

    huzur mu var baharda ne =P

    ataletin öper de gider..

    YanıtlaSil
  2. kankiiii,
    yine içimi açan bir yazı,
    gülerek okudum,
    doktor senin ne kadar geniş kalpli olduğunu görmüş demek ki,
    :)))
    ne oldu senin alerji?
    ne verdi?
    benim de başlar yakında, polenler bir uçuşsun
    beyoğlu baharda ne güzel olur
    düğün felan yoğunsun anlaşılan
    sana güzel günler
    ben de sni seviyorum

    YanıtlaSil
  3. Doktorun içi şişmiş anlaşılan, dinleyen birini de bulunca koyvermiş kendini adamcağız. Ne yalan söyliyim en çok bugün yatakta TNT seyretme olayı cezbetti beni. Bu arada, ben de evde olmak istiyorum diye inleye inleye kendimi şirketten emekli edicem bu gidişle :)

    YanıtlaSil
  4. sayfanızın bu görüntüyle açılması içimi baharla doldurdu

    YanıtlaSil
  5. SEN EPEYDİR VUKUATSIZ GEZİYORDUN YA EH BARİ UCUZ ATLATTIN DİYEYİM Mİ BEN ŞİMDİ SANA:))))))))
    BALIK BU GÜNLERDE BANA ZOR GELİYOR UĞRAŞMASI...
    SENİN BEY OĞLUNU GEÇENLERDE BEYOĞLU BELGESELİ SEYREDERKEN EPEY DÜŞÜNDÜM. SENİN BEYOĞLULARINA KARŞILIK BENDE SANA BİR BEYOĞLU YAZISI İTHAF EDEYİM BARİ MESELA İLK GİDİŞİMİ:)))))))))))))))

    YAZDIKLARIN İÇİN SAĞ OLASIN VAR OLASIN.SEN DEDİKLERİNDE ÇOK HAKLISIN DR UMDA BANA HEMEN YENİ BİR HAMİLELİK İÇİN TARİH KONUŞMAYA BAŞLADI. BU RASTGELE OLASIKTI İHTİMALLER ARASINDA DEĞİLDİ ŞİMDİ YENİSİNİ KONUŞALIM DİYOR BENDE HELE BEN ŞUNU BİR KONUŞAYIM TÜKETEYİMDE DİYORUM AMA BENİ TAKAN KİM...

    SEVGİLEİRMLE

    YanıtlaSil
  6. Lale ablacım hani doktora gidene denir ya ; (hani başı ağrır, karnı ağrır, midesi bulanır, kronik bin türlü problem yaşanır...) "çook GEÇMİŞ OLSUN" :)) Allah beterinden korusun kalıcı bir etki bırakmasın ne de olsa psikolojik rahatsızlıklarda fazla irtibatta karşı tarafa ciddi zararlar verebiliyor:)) Hehehe alem adammış doktor bey amca, düşman başına.
    TNT'nin tanıtıcı reklamlarını izledim geçen gün hatta Lost gibi pek çok güzel diziyi görünce dikkatimi çekmişti benim. Keyifle izlemenizi dilerim yeni dizinizi.
    Havalar çok güzel eminim orada da öyledir;)) Güzel haftasonları size, bol bol gezmeli. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ne kadar güzel bi çiçektir o öyle...

    bahar geldi artık etrafta görmeye başlarız rengarenk çiçekleri...

    sevgiyle kal

    BibiS

    YanıtlaSil
  8. su yatak keyfine bayıldım walla ablacım... hani ben de bayılırım öyle yatakta tv izlemeye. bir de kimse yoksa ohhh yada birileri olabilir aslında :))


    dünya kadınlar günün kutlu olsun...öpüyorum ablacım...

    YanıtlaSil
  9. Burada (Dubai) mevsim yaklasik hep ayni oldugu icin hani kis mi yaz mi bahar mi anlayamiyor insan, biraz sicak biraz daha sicak gibi gecisler oluyor:)

    Eskiden rutinlerim olurdu Istanbul'da ve Ankara'da ilk mimozayi gorunce dilek tutmak, ilk lale cikinca hemen kosup lale almak, ilk kardelen cikinca hemen kardelen almak gibi...

    Ben de bu ara televizyonda , Istanbul sokaklarini yakalamaya calisiyorum, roportajlarda falan , hani bir sey degisti mi acaba diye ama oz hic degismiyor galiba, beyoglunda yapilan bir roportajda 'enflasyon cok yuksek cikti?' diyor haberci, kadinlar 'naapalim, hayirlisi olsun!' diyor.Iste benim memleketim:)

    Ay ben de doktoru aratmadim, konustum da konustum:)Eskiden bana taksilerde olurdu, tum gun trafikte sikilan taksici, lastiklerini gecen ay degistirmesinden , evde bilgisayar ile ugrasmaktan cok zevk almasina kadar her muhabbeti dinlerdim...:)

    YanıtlaSil
  10. İnşallah bu kez yorum bırakmayı başaracağım.
    Gününüzü kutlayayım şimdilik, ilk fırsattada okumaya geleyim olurmu ablam?
    Sağlık, mutluluk diliyorum.
    asivemavi36

    YanıtlaSil
  11. sayfadaki şu çiçeklere gelip baktıkça bekledim sabrettim onları bugün dünya kadınlar gününde sana hediye ediyorum

    hep özgür hep umutlu hep kırmızı kal
    sevgimle temel

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))