Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Ocak 2008 Pazartesi

YAŞAMIN KIYISINDAN, DENİZ ATINDAN, BİZİM EVDEN.......

Yeni bir haftaya başlarken , önce bi arkadaşlarıma uğrayayım dedim. Çoğu henüz haftasonu rehavetinden çıkmamıştı.Zeya ve Nalan hala cumartesi yazısında, ebrucuk haliyle cumartesi yazısında. Angel kardeşini ziyaretten dönmüş yazısını akşamdan yazmış.Mavianne de dillere destan bir ziyafet masası var. Ama Nurdancım da üzücü bir haber vardı. Yeğenleri tarfik kazası geçirmiş. Acil şifalar diliyorum ona buradan da.Trafik kazaları demiyorum ben artık ona , trafik terörü. Kaza bilmeden istemeden, planlamadan yapılan şeydir. Ama ehliyetsiz, alkollü tarfiğe çıkmak ; başkalarının canına , malına kasttır.

Cuma gününden başlayalım, cuma günü ben evdeydim , yalnızdım, Nalan da Dubai de evdeydi. Hicri yılbaşı dolayısıyla tatildi. Yaşamın kıyısından ı izlemiş. Ben de izlememiştim. Hadi aklıma gelmişken izleyeyim dedim. Film hakkında seninle aynı görüşteyim Nalan. Nurgül Yeşilçay bu filmin neresinden fırtlayacak derken yarıya doğru ancak çıktı. Bi de çok küfür içeren filmleri sevmiyorum. Şimdi uluslar arası arenalarda bu kadar bol ödüllü bir filmi eleştirmek haddime değil tabii. Ama beklenti yüksek olunca böyle oluyor demek. Hiç adı sanı duyulmadan , üstünde hiç konuşulmadan izlemek gerek bu tür filmleri dedim ben ve bu konuyu bitirdim.

Şimdi hafta sonuna gelelim. Ebrucuk , İzmirden İstanbula gelince . biz de yeniden toplanmak için gün doğdu. Nalannn sensiz içimize hiç sinmedi. Her konuşmamızın bir yerinden konuya seni dahil ettik. İşte Ebru ben geldim deyince, zeya , nurdanacar, ebrucuk ve ebruy Kadıköyde buluştuk bu sefer. Beşiktaş İskelesi üstünde denizatı cafe-Resteurant var. Oraya gittik. Ha bu arada sizler içinde yeni yerler keşfetmiş oluyoruz. Deniz manzaralı, geceleri fasıl , canlı müzik ve tango yapılan şık bir yer. Manzara da güzel. Gerçi biz sohbetten manzaraya falan bakmadık ama....

Saatler nasıl geçti anlamadık bile. Ebruy benim ilk arkadaşlarımdan hope&faith miş meğer. O daha sonra kaptmıştı bloğunu , şimdi blogspotta yeniden yazıyor. Bi sürü plan yaptık. Mademki birbirimizle vakit geçirmekten hoşlanıyor ve çok eğleniyoruz beraberken. Tabii bizim Zuz da dahil bunlara. Zaten ben şöyle yapacağız böyle yapacağız derken , o ne zaman yapıyoruz diyor.

Pazar günü bildik pazar günleri gibi geçti . Bol bol yeme içme , oraya buraya yayılmaca şeklinde. Hepimize iyi bir hafta olsun dedim ve gittim.

15 yorum:

  1. Lale ablaaaa, ben terazi burcuyum yani karar verene kadar ordan oraya savrulum ama karari verdim mi tamamdir, kipirdamam:)

    Hani bir dizi vardi,'cocuklarim olmadan asla 'diyorsaniz segredin denilen bir diziydi(adi neydi yaaa?) , kadin bir turlu bosanamadi kocansindan , her dizide 'bosan kurtul' diye tempo tuttu halk ama isin icinde olunca gercekten oyle kestrip atilmiyormus.Babam da arayip 'biz daha olmedik , don gel' dedi, karar vermeme super yardimci oldu:))

    Herne ise, guzin abla kosesi gibi oldu bu yorum.

    Filmde ayni fikirde oldugumaza sevindim, dedim ben mi anlayamadim konuyu:)

    Bulusma harika gecmis anlasilan, yazin Denizaltinda kahvaltiya gitmistim , kahvaltisi da guzel,hem de denize sifir:)

    Planlara ucundan kulagindan bende katilmaya calisacagim, evdeki herkese selamlar:)

    YanıtlaSil
  2. slm..güzel bir hafta geçirmen dileğimle ablacığım..lilyum52..

    YanıtlaSil
  3. =)..
    keyifli haftan olsun lalem
    ataletin

    YanıtlaSil
  4. slm ben geldim.
    iade-i ziyaret.çok güzel bir hafta geçirmen dileğiyle.bu gün sadece bende mi pazartesi sendromu var bilmiyorum dökülüyorum.umarım hafta benim içinde güzel geçer.

    YanıtlaSil
  5. ama ya bak artık biz kıskanmaya başlıyoruz.
    yooo sizin gezmenizi eğlenmenizi manzaranızı değil
    sadece görüşebiliyor olmanızı...

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. merhaba ablacığım ne güzel bir pazar geçirmişsiniz.hep böyle geçmesini temenni ediyorum.evet flimlerde küfür gerçekten bozuyor filimi.

    buluşmalarda tam gaz gidiyor:)
    bizimkine ne zaman geleceksin ablacığım:)

    yakında 6 cıyı düzenleyeceğiz istanbulda. iyi haftalar

    YanıtlaSil
  7. Kankiiii!!!
    tatlı talı anlatıyorsun buluşmalarınızı,
    Ohh ne güzel, keyifli dakikalar geçirmek dostlarla,
    Elmalı paydan kalanları da dün ofise getirdim,
    arkadaşlarıma ikram ettim,
    sana da göndereyim bir parça isterdim ama, o kadar yola dayanamaz sanırım :)
    Kızlar umarım iyi olmuşlardır ,
    bizim evin 3 erkeği de hasta :(

    YanıtlaSil
  8. Anlaşıldıı demek sürpriz plan buyduu((: Cidden güzel bi program çünkü ben de yaşayınca gördüm ki en özel buluşmalar blogcu buluşmalarıymış. O heyecan ve o güzel arkadaşlıklar yanyana bile kazanılmıyor çok zaman. Güzel bir haftasonuymuş sizin adınıza sevindim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. selam Lale'cim
    ne güzel geziler beni de alın yaaa
    evet daha önce de yazdığım gibi ist dayım.eşim gel diyor hayır Lale'yle buluşmadan gelmem diyorum.Şaka bir yana geldim bir işe giriştim İst henüz göremedim arkadaşlarım ne güzel geziyorsundur diyorlar tabii halimi görseler eve hizmetçi gelmiş vaziyetleri.Dün karşı komşu beni gördü tanımıyor arada geldiğimde selamlaşırdık dün halimden temizlikçi sandı,çöplari kapıda bırakmayın giderken atın dedi AAA! ben şok oldum kapıyı kapatınca aynaya baktım ee'haklı kadın dedim kızım kendine çeki düzen ver.Aşure yaptım gel yiyelim,bu soğuk gün de sana sıcacık oturmalar kızlarına selamlar filiz paşaoğlu

    YanıtlaSil
  10. Eh Lalecim,geldim Malatya'dan ,oturdum BS.başına gezip duruyorum...neler olmuş neler ben yokken.Çorbaları deneyeceğim de ,mor lahanalı süpriz nasıl olacak bilemiyorum,ne dersin deneyeyim mi?O filmi henüz izlemedim,ne vakit yetiyor,ne sıra geliyor doğrusu...yemin törenini anlatacağım blogumda...kocaman öpüyorum seni ve kızlarını...

    YanıtlaSil
  11. Lale ablacım bu sefer oldu. Biliyor musun ben teknoloji özürlülerdenim o sorunu hallettiğimi düşünüyordum :)
    Ne güzel sana imreniyorum çok güzel gezip eğleniyorsun.
    Kendine iyi bak,öpüldün

    YanıtlaSil
  12. heh heee ben rehavetten ancak sıyrılıyorum ....cumartesi geçirdim bol sohbetli keyifli bir zuzumuz eksikti ....denizatına da bayıldım al kkitabını git otur cam kenarına söyle çayını biraz oku az biraz vapurlara dal iç bir kaç yudumdünyayı unut...Tabii trafikten oaraya varabilirsen :))
    öptümmm...

    YanıtlaSil
  13. Hani diyorum,sen-ben bide Kızkulesi;)süper!!
    Kayahan ın çoook eski bi şarkısı vardı,
    İstanbul da bir güzel İstanbul kadar güzel diye...bak aklıma geldi şimdi...
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. Lale ablaaaa, nerdesin? Acaba Beyoglu'nun kabasini mi aliyorsun?:)

    YanıtlaSil
  15. Eğlencenin ,bol dostla olanı:Hani diyorum;Yayılmalı:bir vürüs gibi yayılmalı...
    Nice dostluklara efendim.
    Değiğin gibi,İnsan hoşlanıyorsa birliktelikten,tadını çıkarmalı,dadını.
    Saygılar size

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))