Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

11 Ocak 2008 Cuma

hafta sonuna doğruu

Hafta sonuna girerken bir hafta sonu yazısı çakayım dedim. Deliye her gün bayram misali, bana da her gün hafta sonu.
Bu gün çok güzel bir hava var İstanbul da. Pırıl pırıl. Ama soğuktur sanırım. Durun bir balkondan kafamı uzatayım. Hııı fena değil. Ne de olsa kış. Yarın da inşaah böyle olur. Çok özel bir programım var da. Pazartesi yazarım.

Dün akşam Zuz geldi. Önce yemekte ne var diye sordu tabii. Neler olduğunu dünkü yazımda yazmıştım. İlave olarak, bir kereviz, bir kaç tane havuç ve iki kabağı vıjıt çektim robotta. Tencereye koydum öylece birlikte. Kendi sularında piştiler. Sonra sarımsaklı yoğurda iki kaşık mayonez koydum. Karıştırdım. tabii soğuduktan sonra. Üstüne dövülmüş ceviz koydum. Biraz da sızma zeytinyağ gezdirdim. Bi de mor lahanalı karışımımı yaptım. . Dün tarifini verdiğim. Kocam masada onu salata sanmış , ağzına attı ve garip bir şekilde ben ne yiyorum şimdi, ağzımda ne var dedi. Hala gülüyorum.

Bu gün biraz hijyenik çalışmalar yaptım. Benim aslında ne çamaşırsuyu hikayelerim vardır ama bir dahaki sefere. Şimdi ben haftasonu moduna girmek istiyorum...
**************************************************************************************
Bundan böyle hafta sonları blogcuda yazdığım eski yazılarımdan koymak istiyorum. İşte ilk yazı. Bayaa ilgi görmüş .30 yorum almış. Yorumları okudum yeniden, yazıdan da güzel geldiler bana

20/3/2006 - DENİZLİ'NİN HOROZLARI.YADA PAMUKALE NİN TRAVERTENLERİ VE HATTA DENİZLİ DEKİ BÜTÜN HATIRALARIM
Duyduk ki Pamukkale de ki travertenler kararıyormuş,Karı koca dedik ki gidip yerinde tespit yapalım.Bir daha ki gidişimizde evet!! geçen sefer daha beyazdı deriz.
Kalktık gittik Pamukkale ye ,Turban Otel e yerleştik.Yerleştik yerleşmesinede.,otel tıklım tıklım.Denizli ahalisi masaları kurmuş.Kadınlar bir tarafta konken oynamakta erkekler bir tarafta okey.Ortada da bi sürü .,çeşitli yaş ve ebatlarda çocuk koşturmakta.Hafta sonu geçirmeye gelmişler.İyi de biz bir garip karı kocayız.Gündüz tespitlerimizi yapıcaz.Akşam romantik yemekler yicez.Kitap okuyacağız falan.Durum anlaşıldı bura bize dar gelir.Çıktık başka otel baktık.Biri Özel İl İdarenin tesisleri çok güzel,antik havuzu var dedi,Gittik oraya ,bize abartıyorsam sayfamı hacklesinler tam 6 kişilik bir daire verdiler.yayıldık.Havuz da muhteşem yaz kış 30 derece.Dibi antik sütunlarla ve heykellerle dolu .yüzerken ayaklarınız onlara değiyor.Aylardanda ocak.Ben havuzdan çıkmıyorum(havuz açık havada) yüzerken bi şey yok amaaaaaaaaaaaa çıkınca .dişlerimin takırtısı metrelerce uzaktan duyuluyor.Kocam üstüme battaniyeleri dolduruyor.Ben sadece bir daha asla girmem diyorum.Bu kaldığımız sürece her gün tekrarlandı.
Öğleden sonra Denizli ye iniyorduk.Bir gün başında turuncu renkteve işlemeli poşuya benzeyen bir şey sarmış bir adamın peşine düştüm.Nerden alabilirim bundan diyorum ,o bana ne yepacaksın diyor.Neyse sonunda söyledi .Gidip aldım.Şimdi antika bir sandığım var onu süslüyor.
Bir gün yine dolaşıyoruz bir caddeye geldik Çok geniş bir cadde ve sağlı sollu cadde boyunca doktor muayenehaneleri var. Doktorlar cad.olmuş dedim.Baktık ki tabelada doktorlar cad yazıyor.Yürürken tuvalete gitmem gerekti.Ne yapalım derkeen o cad üstün de baktıkki bir okul var .,daldım içeriyegirişte nöbetci öğrenci masası var.Arkamdan bağırdılar hocam imzalamadınız diye.En afilli imzamı çaktım.Meğer o gün orada stajyer öğretmenler varmış.Bilmem kimin yerine imzaladım
Başka bir gün de kocam ben traş olayım dedi.Bir erkek berberinden içeri ikimiz birlikte girdik.Ben berberin şaşkın bakışları altında bekleme koltuğuna oturdum.Kocam traş koltuğuna.Adam şaşkınlığı geçince bir koşu gitti bitişikteki pastaneden bana bir tabak tatlı aldı geldi.Şimdi adamla aramızdaki konuşmayı aynen naklediyorum
-Bu ne tatlısr
- gelin tatlısı
-aaaa ne ilginç,adı nerden geliyor acaba
-bilmem
-belki düğünlerde yapılıyordur
-bilmem
-belki kız istemeye gidildiğinde ikram ediliyordur
Adam bir koşu yine çıktı,bu sefer elinde dergi ve gazetelerle döndü..elime tutuşturdu.
Yani tatlını ye.gazeteni oku demek istedi.
Çok güzel bir tatil oldu birtek içimde kaldı akşamdan küçük kanala deney için koyduğum şarap şişesini kim yürüttü.Suyun içinde kalınca aynı travertenler gibi beyazlaşıyormuş
http://laleninbahcesi.blogcu.com/375654/




18 yorum:

  1. Ya Lale abla girme kanima , kisir falan diye , galeyana gelir Kadokoy'den ararim 'gel beni al burdan' diye:))

    Zeki Bey'in su ' ne var benim agzimda ?' sorusuna cok guldum. Hala da guluyorum bak, ee cunku onun tadi nasil bir sey olmustur ki, tatli mi tuzlu m...Yazik bu adamlarin nedir cektigi elimizden yeni tatlar kesfetmek ugruna:)

    Haaaa, bu arada yeni dizimi buldum.yine Hayat Turkusu ile ayni saatte basliyor, konu yaklasik ayni, bu seferde orman koyunde geciyor.Radyo tiyatrosu dinler gibi segrediyorum valla:)

    YanıtlaSil
  2. Ya Lale abla, suralarda bir yerde otursan valla aninda kapinda biterdim.Bak yazima ek bile yaptim sikintidan...

    Bakalim sen filmi nasil bulacaksin, merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Hımm demek lahanalar özünden çok da uzaklaşmadan kendi görüntüsünü sunarak damakta ıspanaklı kekten daha fazla şaşkınlık yaratıyor!!! Anlaşıldı Nisan 1'de yapılacak yemeklerin başında mutlaka olmalı. Bayıldım bu şaşkın yemeğee((:
    Yaklaşık 2 yıl önce yazmış olduğunuz yazınıza da bayıldım:)) En çok da havuza hayran kaldım ağzım açık kaldı hayal ettiğimde. Bence de güzel bir yermiş; görüdüm de hayalimde;))
    Şu yarın ki plan için heyecan var galiba!! Hava güzel ortam güzel her şey gereğince olsun. İyi haftasonları size sevdiklerinizle... :))

    YanıtlaSil
  4. Ayy hala gülüyorum benim ağzımda ne var olayına. Harikasın :):)
    Yarın güneşli bir gün olsun inşallah :):)
    Sevgiler
    Çok yoğunum çooook

    YanıtlaSil
  5. şarabı suya koymuşlar
    yine de neyzen neyzen demiş

    t.kurt(sevgiyle)

    YanıtlaSil
  6. lale ablaaaa...yarın bende geliyorum eveettt :)
    svg,
    nurdan

    YanıtlaSil
  7. mutlu hafta sonları, mutlu planlar.
    Denizli'ye 2 kez günübirlik uğradık, 1. sinde balayı dönüşü oda arkadaşımın düğünü için aile kalabalıktı, biz düğün hazırlığından uzak durup salonda buluşalım akşam deyip kaçtık pamukkaleye. İyi ki de gitmişiz bak 7 sene oldu gidemedik kontrole kararmaları

    YanıtlaSil
  8. okulda imza attırmaları amma komik olmuş ya,
    ama ben kendi okulumda şahidim öğrenciler dersine girmeyen öğretmenlerini tanımıyor,şu öğretmeni çağır çocuğum diyorsun ,tanımıyorum örtmenim ya diyorlar..
    belki de işlerine gelmiyor:))

    YanıtlaSil
  9. selam canım
    bugün ne güzel hava İstanbul'da
    nazarım değmesin.bizim ev uyuyor ben de kaptım bilgi sayarı bana fırsat yok bu ev de ahh!evim ahh!
    evet ben de buluşup görüşmek isterim artık zaman nasıl geçer bilemem.kereviz aldım salatadan bizimkilere yapacağım ama beğenirlermi bilemem bizimkiler değişik tatlara çok zor alışırlar.
    Hafta içi görüşürüz umarım kal sağlıcakla.tel:0212 2256983

    YanıtlaSil
  10. walla guzelmis yazin..:) bak ben bilmiyorum..okumamisim....yada yetisememisim...we ben keyifle okudum...afii imza cakisina...berberle karsilikli konusmana...ki pek karsilikli sayilmaz...:)))gzuelmis be...iyiki yayinlamisin lalecikk.....optummm we kactimmmm...badkitty

    YanıtlaSil
  11. ne yani iyi geceler demeye gelmeyeceğimi mi sandın? buradayım işte. sevgiler ve iyi geceler. biz birada donuyoz sizde kış ne alemde?
    solist

    YanıtlaSil
  12. Lale Ablaaaa, sabahtan beri blogtan bloga bakiyorum ve heyecanla dun toplantida naaptiniz merak ediyorum.Ne projeler konustunuz, hadi hepsini yazin:)

    YanıtlaSil
  13. Yaaaa Van mi? iki hez gittim ama uce asla hayir demem.Simdi bi de trenle gidersiniz ki , ben burda tirnaklarimi yerim.

    Kareokelerde cok eglenmiyom ama sizinle olmak bile yeter.

    hadi heyecanla fotograflari ve yazilari bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  14. Ayagımın tozuyla yemege geldim:))
    Aslııııııı Lale yiiiii seviyooooo:)

    YanıtlaSil
  15. kankiii,
    sabah sabah güldürdün beni,
    çok güzelmiş doktorlar cadde olmuş,
    tabii diğerleri de,
    harikasın ne diyeyim,
    seninle birlikte olanlar hiç sıkılmaz :)
    iyi haftalar canım

    YanıtlaSil
  16. mutlu huzurlu saglıklı bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  17. İyi haftalar dilekleriyle..selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. ben bu eski yazıları yayınlama işinide çok sevdim...
    ne kadarda arşivi okumaya çalışsak bir yandan günlük yazılarada yetişirken pek mümkün olamıyordu bu sayede kaçırdıklarımızı yakalama şansımız oluyor...
    pamukkale a-ha-da şuracıkda çok da gitmişliğimiz var ama ne bu oteli nede şarap şişesini bilirim. ama son gidişlerimden birinde kızıl şifalı suda yıkandıydım unutmam:)))))))))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))