Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Ocak 2008 Salı

ben gezerem yane yane



Şimdi sinemadan geldim taze taze film kritiği yapacağız :)). Son günlerin en konuşulan filmine gitmemek olmazdı dimii. ULAK tan söz ediyorum. Çağan Irmak'ın son filmi. Kendisini ilk Çemberimde Gül Oya da keşfetmiş olmanın acısını yaşamaktayım. Anlatacak bir hikayem var demiş, dizi oyuncularına. Anlatacağım bitecek. Ona göre. Çok da güzel anlatmıştı, hatırlarsanız ve bitmesi gereken yerde de bitirmişti. Şimdi ki dizilere baksanıza , bazen ölene kadar oynayacaklar sanıyorum. Zaten Yaprak Dökümünü Rahmetli Reşat Nuri ahiretten yazıp yazıp gönderiyo hala.

Filmi beğendim, mistik film sevenler için inanılmaz güzel. Filmin mesajı da süper bence anlayana. Suçu işleyen kadar; görüpte, görmezden gelen de suçlu diyor. Kim katılmaz bu görüşe
.
Sinemadan çıktığımızda çok güzel kar yağıyordu. Eve kadar yürüyebilirdik ama, akşam başka bir programımız vardı. Gamsegamse biraz daha takıldı arkadaşıyla orada. Ha Kavak Yellerinin oyuncusu Deniz de sinemadaydı, hatta yanımızda. O diziyi de pek severim.

Sinemaya gitmek için tam evden çıkarken kocamın yeğeninin, eşi Nilüfer aradı.-Yenge akşam evdemisiniz? dedi. Evdeyiz gelin dedim, yok biz sizi davet ediyoruz dedi. Ha o da olur dedim:)). Eve geldim hemen bir tatlı yaptım , akşam Mehmet ve Nilüfere götürmek için. Bakın bunun tarifini yazayım. Çünkü biraz uydurdum süsleme işini. 1 kg süt. 1 bardak şeker, bir bardak irmik(su bardağı). , bir kaşık margarin, bir paket vanilya ile bir puding pişirdim. Sonra , geçen yıldan kalma böğürtlern reçelim vardı. Onu biraz sulandırdım ve iki kaşık nişasta ile pişirdim.Bir borcamı ıslattım. Önce bu karışımı koydum tabana sonra da irmikli muhallebiyi, üstüne döktüm. Onun üstüne de , dövülmüş ceviz döktüm. Soğuyunca ters çevirdim.Görüntü çok güzel oldu.

Akşam sekiz gibi gittik , gezmemize karıkoca karıkoca. Naziş teyzesine konuşlandı yine, yani Zuz a. Gamsegamse evde kalmayı tercih ettiğini söyledi. Ama biz oraya gittikten sonra baktık msn de habire sulanıyo bize. Gelimi? gelimi? diye. Baktı bizde muhabbet gırla, ziyafet o biçim. Bir saat sonra atladığı gibi arabaya soluğu yanımızda aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde konu tiyatroya gelince , hemen oracıkta iki oyuna birden rezervasyon yaptırdık. Yani ayın altısında ve yirmisinde yokum ona göre:)). Geç saatte eve geldik, Gamse'yi zor razı ettim valla , yazımı ekliyeyim , sen sonra geç bilgisayara diye. Hadi ben şimdi biraz kitap okuyayım. ARAF'a devam. Gözlüklere alıştım biraz biraz . Onlar da bana. >

17 yorum:

  1. YOK YOK BEN ZİSİN AŞLEYE BAYILDIM
    HEPİNİZDE SÜLALECEK SANKİ BİR SUKUNET HUZUR VAR...
    HEPİNİZ KÜLTÜRLÜ, SOSYALSİNİZ...
    BENİDE ALIN, BENİDE ALIN:)))))))))

    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  2. kankiii!
    ben de bu hafta gitmek istiyorum ULAK'a
    oyuncular süper,
    yönetmen süper
    yoğunluğuna yetişemiyorum
    yine iki arada bir derede güzel bir tatlı da çıkarmışsın
    evdeki öğretmenlere selamlar :)

    YanıtlaSil
  3. Biz evde film izlemeye o kadar alıştık ki korkuyorum sinemada Vedat durdur kahve yapıp geleceğim diye bağırmaktan :):):)Bunun tuvalet, telefon, meyve gibi versiyonları da var tabii.
    Şu yaprak dökümü yorumuna bayıldım. Ayy ağlak suratlı insanlar sürekli ağlıyor herkes içim bayılıyor benim.
    Dİzi izleyemez oldum ben bu yüzden problemleri beni kasıyor problemsiz dizi de yok :(:(
    Tİyatrolar hangileri??
    Sevgileeer

    YanıtlaSil
  4. yaprak dökümü olayına çok güldüm :)) Ulak filmine ben de sırf çağan ırmak filmi olduğu için merak ediyorum ben de:)ve sinemaya gitmeyeli ne kadar oldu ben de unuttum ...
    Çok güzel uydurma şeyler yapıyorsun yaw ben bayılıyorum senin şunu uydurdum bunu uydurdum demene :)
    Ya nasıl öyle hemen yer buldunuz tiyatroya biz tayzemle haftalardır istediğimiz hiçbir oyuna adam gibi yer bulamadık ....Hangi oyunlar ??

    YanıtlaSil
  5. süpersiniz valalhii..Ulak filmini merak ediyordum güzel yorumunuzdan sonra ilk fırsatta gidicem...tatlıda okurken gözümde canlandı vallahi..ellerinize sağlık...sevgielr bizden

    YanıtlaSil
  6. ulağı merak ediyorum,
    tiyatro hangi oyunlar...
    :))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bizim evde dizi denince Avrupa Yakası:))
    Çağan Irmak bence,Asmalı Konakla kendini ıspatlamıştı aynı çizgiden hiç bozmadan gidiyo ya aferin Ona:))

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Haftasonu "ulak" ile ilgili konuşuluyordu televizyonda. Görülmesi gereken bir film diye. Hatta "korkunç değil ürkütücü sahneleri var ama çocuklar dahi izlemeli" diye bahsediliyordu.
    İzmir hala yıkılıyor karın soğuğu burada bizi vuruyor. Bizim yerimize bari doyun o bembeyazlığa;)
    Elif Şafak'ın "Araf"ını okumadım henüz ama eminim güzeldir. Kelima anlamı cennet cehennem arası, negatif ile pozitif arası manasındaymış. Size keyifli okumalar bize de sonrası güzel yorumlar inşallah:)) Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Haftasonu bizde baktık fragmanına iyide eleştiriler vardı hakkında american ganster a gittik ama biraz sıkıcıydı, bekeldiğim gibi değildi. Bende merak ediyorum filmi, güzel türk filmleri yapmaya başladılar. iyi günler..

    YanıtlaSil
  10. Ah Cemberimde gul oya , yine bulsam yine segrederim...Hatta itiraf ediyorum, annemleri cok ozledigimde 'babam ve oglum' filmini segredip agliyorum:)Gercekten hos bir yonetmen, ben kabuslar evini de sevmistim.Ulak filmini de cok merak ediyorum.Bir daha ki gelisime kismet insallah:)

    YanıtlaSil
  11. merhabalar, yorum yazabilmek için kaç takla attım bu sefer olacak galiba :)))
    ulak tatil sonrası gidilecekler listesinde
    çağan ırmak da ülkemizin küsleri listesine girmez ise tam gaz gidiyor bakalım..
    bol bol görüşmek üzre...
    öpüldünüz
    BALKAHVE

    YanıtlaSil
  12. Anıra anıra ağlamamla irlikte salonda herkes ağladı hele son sahne Çetin üstadın elini ağzına götürdüğü o sahne de Babam ve Oğlum'daki acı ile ağladım. Mükemmel kelimesini tam anlamı ile hakediyor bu film Lale ablacım. Keyifli geçen bir gece afiyetle ağzınızın tadı da bozulmasın.Sevgiler öğretmenlerime de :)

    YanıtlaSil
  13. ben daha yeni "mutluluk" filmini seyrettim, seviyorum ozgu namal'i ben .. cok iyi oyuncu, cok sahici agliyor :) ulak'i da listeme koydum ilk firsatta ins :)

    YanıtlaSil
  14. lale abla sen benim annemden de kizirsin ha:)
    evet suçu işleyende seyeredende aynı kefede olmalı
    fakat hala biz göremedik

    tatlı konusundada çok hızlısın
    benim tatlı ne zaman geliyor:)
    açıktım ben:)

    mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  15. çağan ırmak
    ben de seviyorum onun yaptığı filmleri
    hele Çemberimde Gül Oya dizisinde
    öğretmenin okulda çocuklara kitap dağıtma sahnesinde ,
    yönetmenin
    çocukluk sahnesi vardı,
    ben kitabımı sakladım ,ya da okudum diyordu yanılmıyorsam...
    bayılmıştım o sahneye...
    tatlı güzelmiş be Lale'cim...
    sosyalleşmek de güzel...sinema ,tiyatro derken....
    sevgiler herkese...

    YanıtlaSil
  16. Çemberimde Gül Oya bir bölümünü bile kaçırmadan izlediğim tek dizi. Çağan Irmak ise idolüm, onla çalışmadan ölürsem gözüm açık gideceğim valla:) Ulak filmine daha gidemedim, ama bu hafta sonu gitme niyetindeyim. Kocaman öptüm seni şeker.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))