Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Ekim 2007 Cuma

BEYOĞLUNA GİDERKENE- GELİRKENE

Şu yazıyı yazmaya başlamak için bile, bayağı düşündüm biliyormusunuz.
Biraz keyifsiz kalktım yataktan.
Dünden kalmayım galiba. Havanın güzelliğine aldanıp, motordaşarıya oturdum. Yukarı çıkmaya da üşendiğim için yan tarafta oturmuştum aldım şifayı galiba. Bir mide bulantısı ile uyandım.
Dün anladığınız gibi Beyoğluna gittim. Hava da çok güzeldi, misler gibi. Daha evden çıkar çıkmaz ayağımı burktum. Kocam geri dönmedin mi? diyor. Tövbeeee estağfurullah. Küçücük bir ayak burkulması beni yolumdan alıkoyabilir mi?.Finüküler Pakistanlılarla doluydu. Ne vardı anlamadım.
Daha yoldayken Fato aradı geç kaldın diye. Ama üç kağıtçı meğer kendi de yoldaymış daha. Kahvaltı demiştik ama kahvaltıda Kazak usulu mantar bile vardı. Acep o mu dokundu bana. Güllü çevredeki herkese, Lalenin yanında mantarların Kazakistandan geldiğini söylemeyin demiş. Ama çok güzeldi.
Şimdi size dün yolda gözüme çarpanları yazıyorum. Tam Sıra Selvilerde karşımdan gelen saçını örüp renk renk bez parçalarıyla bağladığı yetmiyormuş gibi bir de kafasına taç takan delikanlı. Kucağındaki at kadar köpeği tam önümderaktı , köpekle göz göze geldik.
Taksimin göbeğinde üç keçi ile dolaşan çocuk.Taksim İlkokulunun tam karşısın da rastladım. Bunlarla ne yapacaksın dedim, besleyip keseceklermiş.Yani köyden göçte köy de onlarla göçmüş anladık ta. Keçilerle Taksim de niye dolaşıyordu onu anlamadım. Resim de gitti üste yerleşti , ayol onun buraya gelmesi lazımdı.
Kızılkayaların hamburgeri. Nasıl da severim. Ama adı leş hamburger ya. Böööö o yüzden hiç yemem. Bambinin ıslak hamburgeri mutlaka yiyin. Beyoğlu parça çikolatası mutlaka ama mutlaka yiyin. Zaten artık bir yerde.Profitolü asıl yerinden İnci den yiyin. Hehe şimdi var ya birinci, birbirinci falan diye yutturmacılar. Eskiden Vitali Hakkoyu mutlaka Vakkonun önünde falan görürdünüz şimdi zaten Vakko da kapandı.
Dönüşte hem kel hem fodulum ya, yineşarı oturdum.
Öğleden sonra İlmiyem çağırdı. Kendimi daha iyi hissedersem ona gideceğim. Eskiden kayınvalidem hastayım hastayım dermiş, gezmeye çağrılınca da , gidim bakim belki ılırım ırım dermiş. Eeee gelin kaynana toprağından derdi anneannem. Doğru bir laf galiba.
Haftaya perşembe günü İlmiyemle bir seyehate çıkıyoruz. Denizi olmayan yere , eğri çatılı eve doğru gidiyoruz. Bir arkadaşımın oğlu evleniyor. Nevin , yazılarımdan hatırlarsınız belki. Kadir büyüdü kalp uzmanı oldu da . asistanıyla evleniyor. Yıllardır, dinlersin benden oraları dedim İlmiyeme , gel gözlerinle gör dedim. Gideyim de seyehatimizi detaylandıralım...

15 yorum:

  1. yap ya bak nasıl üzüldüm yorumuna özlemiştim seni ama geldim baktım sayfanda yeni yazılar he-he :)) yaşasın oldum. beyoğlunda yenileceklerle canımı çektirdin. yok yok şaka şaka yemekden yeni gelmiştim zaten.
    gönlünce hafta sonu diliyorum
    denizi olmayan yeri merak ettim. hayırlısı il egit gelde anlat

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. İnanır mısınız Beyoğluna gitmeye çekinir oldum.Etrafta dolaşan tipleri gördükçe kendimi uzaydan gelmiş gibi (ben mi onlar mı)hissediyorum.Yoksa Şampiyondan kokoreç üstü İnci'de prefitrol yemek, aylık ritüeller arasındaydı ama.En son eşimle hafta sonu kaçamağını (kızımız kursa biz ver elini elini keşif turları)geçen nisan ayında yapmıştık ve aynı andaébir daha gelmeyelim"dedik.
    Bizim diyarlarlarda da Şampiyon açıldı ama prefitrol olayını netçez bilmem:(

    Şimdiden iyi yolculuklar.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar. Geçmiş olsun. Bu aylar namert aylardır ve anında şifayı kaparsınız. Çünkü az biraz ben de öyleyim. Bu arada blogcu'yu tamamen bıraktınız galiba. Neyse, Tüm ev halkına selam ve sevgiler. Güzel bir hafta sonu ve iyi gezmeler dileğiyle, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun, umarim simdi daha iyi hissediyorsundur.

    Esas bu kis segredecegimiz diziyi buldum"Sevgili Dunurum" .Cuma aksamlari 8:00'de starda basliyor.Hadi bir de sen segret , belki sen de seversin:)

    YanıtlaSil
  5. :)yazini gulumseyerek okudum bari gulerek yazayim dedim...bir kere merak ettim tacli arkaadsi...hos muydu lalecik..:))eline saglikkk pek guzel anlatmissin...we ewet blogcu da olsaydin diyorum ama napalimmm oda hainlik yapmis yazilarini yemis...:))sen burdada kesfedilirsin ....we bende kardesin itelemsiyle facebook dayim..ama nedir ne ise yarar inan daha anlamadim...:)))optummmm kendine iyi bak...efil efil yerlerde fazla durma....kolay gele

    YanıtlaSil
  6. ablacım seyehatine çık sonra yine eminim güzel keleminden bizim için de güzel kelimeler dökülecektir. kimbilir hangi detayları anlaytacaksın bize ve gitmediğimiz yerlere gitmiş kadar yapacaksın bizleri de.
    bu arada istanbulda olsaydım da yapsaydım önerdiklerini. ben de bi ara size imirde yapılması gerekenleri yazarım olmaz mı :)))
    sağlığına da çok dikkat et. hasta olmayız gibi geliyo ama basımıza gelene kadar. bol bol dinlen yat...
    kocaman öptüm ablacım. iyi bak kendine...

    YanıtlaSil
  7. Keçiler ve Beyoğlu. Birarada düşünemezdim görmüş oldum :):)
    İyi yolculuklar. Güle güle gidip gelin.
    Mutfaksoliti ile plan yaptık Sivas'a da gideceğiz olur mu?

    YanıtlaSil
  8. öncelikle geçmiş olsun...bende hersabah bi boğaz ağrısıyla uyanıyorum..gün içinde geçiyor..artık alıştım sabah hasta sonrasında sağlam olmaya..
    beyoğlunda yapılacak,gezilecek,yenilecek ne varsa uyguluyorum..sonra da diyetisyenin yollarını arşınlıyorum :)
    facebook çılgınlığı komik..bende ordayım..fakat zeyanın da dediği gibi sanal sanal değil şöyle çaylı kahveli yüzyüze görüşmek en güzeli..
    sevgiyle,
    nurdan

    YanıtlaSil
  9. ehehehe keci olayina bayildim :) ben columbus'a ilk geldigimde bizim sitenin tam karsisindaki ozel jet ucaklarinin havaalaninin hemen yaninda yayilan inek ve koyunlari gorunce sok olmustum, nasil yani yaaaa diye :)) millet ozel jetine binip isine gidiyor, hemen yaninda gevis getiren buyk ve kucukbas hayvanceyizler :)) dunya hali iste :)))

    sizin o bogaz vapurlarinda bu sene ben de kaptim sifayi, hem oyle boyle degil, besiktasin carsilarinda surtup iyicene terledikten sonra esim gel seni bogazda gezdireyim dedi, vapura bindik ben bogazin ruzgarinda oooooh yayilayayila gezdim, yalilara saraylara agzim acik bakarken hesey superdi guzeldi, sonrasinda bi faranjit oldum, 2 ay izmir aydin zehir oldu bana bogazlarim sokuldu agzimdan burnumdan gozumden yaslar geldi oksurmekten :P 1 saatlik bogaz sefasina deger miydi derseniz ... walle degerdi ne yalan soyleyeyim :)

    istanbul ... bir icim su ... asik oldum :)

    YanıtlaSil
  10. aaa yazın şu son güzel günlerinde hasta olma ama kuru hava ve güneşte son turlarımızı atalım istanbul sokaklarında...
    şimdi hayır! demekten geldik hanım kahvemizi yapıyor sonra da herhalde son haberleri alırız. yine şehitler var, canımız sıkkın.

    bana ne getiricen denizsiz yerden hı?
    sağlıcakla git, sağlıcakla gel..

    YanıtlaSil
  11. merhaba ablacım taşınmışsın.. sınırları aşmak gerekiyor bazen, yeni yerin hayırlı olsun.. Beyoğlu gençelrin, tuhaf tüplerin takıldıgı bir mekan oldu. Özgürlük sokagı gibi bir yer. kimi gitarıyla kimi keçisiyle geliveriyor. Sonrada dışlanıyoruz derler. beyoğlu hem dükkanalrıyla hemde insanlarıyla rengarenk.. iyi geziler.. kendine dikkat et ablacım.. iyi geceler. sevgielrr

    YanıtlaSil
  12. şu yazıyı dün okudum ama tam yorum yazacakken bizim ufaklık düğmeye bastı bilgisayar kapandı :))

    ben her gidişimde incide mola veririm zaten bir de o küçück su bardaklarını teyzemle doldurup doldurup şerefe diye vurup içeriz :))

    ööppptüüüüümmmmm....

    PS: perşembeden önce buluşmalıyız bu durumda hemen konuşalım zeya da dönünce.....

    YanıtlaSil
  13. ayy geçmiş olsun demeyi unuttum yaaww biz de de herkes hasta ...iyi bak kendine istersen ben geleyim bakmaya :))

    YanıtlaSil
  14. Awesome bilgi, yazı yazar için çok teşekkürler. Şimdi bana anlaşılabilir, etkinliğini ve önemini akıllara durgunluk veren bir. bir kez daha ve iyi şanslar teşekkür ederiz!

    YanıtlaSil
  15. Ah! Sonunda ben aradığı şeyi buldu. Bazen bilgiyi bile küçücük yararlı parçası bulmak için çok çaba gerektirir.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))