Lalenin Bahçesi
Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...
16 Ekim 2012 Salı
Salı Kadını:)
Son 24 yılın en kurak geçen sonbaharını yaşıyormuşuz. Biraz atmasyon gibi geldi ama hadi neyse...Belki Türkiye geneli için yapılan bir söylemdir. Zira, biz ne çılgın sonbaharlar yaşadık... Cuma gününden sonra hava artık serinleyecekmiş, biz de her fırsatta kendimizi sokaklara, açık havaya atıyoruz, özleyeceğiz bu havaları diyerek...
Bugün yine Paşa Limanı'na gittik. Sonbaharda korunun içinden geçerek oraya inmek çok hoşuma gidiyor. Ara ara kargaların kafanıza düşürdüğü cevizleri saymazssak pek güzel oluyor peeek...
Yine çaydır, kahvedir, kitaptır, gazetedir etrafı seyretmedir , sohbettir şeklinde iki saat falan oturduk orada... Önce yemeğimizi de orada yiyelim dedik ama ben - e yürüyüşün ne anlamı kalacak o zaman deyince vaz geçtik. Boğazda yüzenlere , tanker çarpacak diye kocam pek telaş etti, önce bir kişi gördük, karabatak gibi dalıp dalıp çıkıyordu. Ben bunlar üç kişi oluyordu aslında hatta Ecem'de aynı senin gibi korkmuştu dedim, dikkat edince Boğazın ortalarına doğru yüzen iki kişiyi daha fark ettik.Anladığımız kadariyle bunlar bir ekip:)
(bu resim bana ait değil, birden aklıma mekanla ilgili bir görsel koyayayım da fikriniz olsun fikri gelince netten buldum)
Sonra , Üsküdar'a yürüdük. Akşama bira balık yapalım dedik ve balıkçılar çarşısına girdik. Hasret bize yine palamut tavsiye etti, en kocamanlarından üç taneyi hazırladı... Akşama tava olacaklar...
Tam evin sokağına girmiştim ki, sarımsah sarımsah, Daşgöprü sarımsaaa seslerini duydum. Baktım ki, arkası açık bir minübüs tepeleme sarmısak dolu... Kilosu da beş lira... Marketten aldığımız sarmısağın üzerinde madein China yazısını görüp şoka girdiğimden ötürü hemen saldırdım arabaya ve kışlık sarmısağımızı da aldım.
Şimdi ev mis gibi çilek kokuyor, ocakta pişen çilek reçelinden ötürü... Eylül ayındaki çilek bittabiki de sera ürünüdür ama Naziş başka reçel yemez...Hafta sonundan hafta sonuna gerçek bir kahvaltı sofrasına oturabilen ve simitini bu reçele bandırmaktan acaip keyif alan yafrumu bu zevkten mahrum edecek değilim elbette:)) Çilek mevsiminde yapmadım sanmayın, atlarmıyım hiç ama sanırım az yaptım ya da fazla tüketildi bktım az kalmış. Çileği de görünce hadi dedim yeniden vizyona girsin...
Yoruldum yav, anlat anlat...Hadi gideyim ben...Reçelimi yerleştirmem , lazım...Balık kokusuna karışsın istemem...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
O Gastımonu samırsahcısı sanırım Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış, ankara'da da zırt pırt çıkıyordu karşıma, burada gezmekten henüz denk gelemedim ama:)
YanıtlaSilReçele direk geçiş yapınca sarmısak reçeli yaptın sandım önce:)))
ek kurak sonbahar lafı doğru arkadaşım. maalesef. işin kötüsü kara kış hbercisi olmasın da.
YanıtlaSilmalum sağdan soldan zamlrı serpiştirdiler, feleğimiz şaşacak fatura öderkene :(
Günüme neşe katan güzel kadın :) bu sabah bizim bura resmen ayazdı. Bu yıl daşköprü alamadım malum yerine gidiyoz ;) daha vakti değilmiş kışlıkların :( çilek reçelinde çok severim senide çok severim , öper usulca giderim.
YanıtlaSilSüper bir kadınsın Lale abla, maşallah!
YanıtlaSilBir yandan reçel yap, bir yandan blog yaz, ne diyeyim ki:)))
Bu arada havalar artık serinlesin de şöyle Kış moduna girip, bir şeyler yapalım artık;)
Lale abla palamutları nasıl yapıyorsun? Direk kuzartıyor musun?
YanıtlaSilBu arada sarımsak acaip pahalıydı bizim pazarda, demeden geçmeyim dedim, o ne fiyattı oyle: )))
Ayşegülcüm, yıkanıp iyice suyu süzüldükten sonra tuzluyorum... Sonra mısır unlayıp kızartıyorum. O kadar...
YanıtlaSilBu ara tavası güzel oluyor.
afiyet olsun lale ablacım ellerin dert görmesin..
YanıtlaSilElcağızlarına sağlık Lale abla, yafrunu reçelsiz komadın :)
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
özledim özledim bir program yapalım :)
YanıtlaSilZeyaa, yapalım tabiii
YanıtlaSilBen de yorgun Lale'ciğim. Yarın çaya misafir çağırdım. Koşturdum durdum bugün. Ama ben senin yorulacağına inanmıyorum:))
YanıtlaSilpalamutlar bütün mü kızartılıyor yoksa parçalanıp da mı kızartılıyor merak ettim. şimdiye kadar hiç palamut yemediğim için tadı hakkında da yazabilirmisiniz acaba.
YanıtlaSilmeral
Palamutu balikçii temizleyip halka halka dilimliyor.Firinda ya da tava yapabilitsiniz.Lezzet nasil tarif edilir bilemem ama biz severiz
YanıtlaSilsarımsak şokunu bende aynen yaşayıp pes demiştim.
YanıtlaSil