Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Nisan 2012 Salı

öğle sonrası

Bir günde iki yazı ender eklerim ama bugün böyle rastladı...

Kahvaltıdan sonra karı koca iskeleye indik ve sahilde yürüyüş yaptık.Ağır bir hava vardı, yağış sıkıntısı gibi...Kocam tutturdu -Lale, hava alamuk. Otuz yıldır evliyiz, bu adamceyize bir alamuğu öğretemedim,bir de turşu kavurması yediremedim. Her sıcak ama bulutlu havaya alamuk der, turşu kavurması görünce de; pişmiş turşuyu nasıl yiyorsunuz diye şaşar şaşar şaş kalır. Ben de Ona annesinin erikli ya da kızılcıklı çorbasını hatırlatırım. üstelik de kıymalı, üstelik de çok güzel olur:))
Alamuk hava, Ordu'da denize girerken bakarsın hava bulanıktır, bulutlardan güneş görünmez bile, üstelik de hafiften bir rüzgar eser. Ammaaa buna aldanır da önlem almazsanız, hastanelik olma derecesinde yanarsınız. Bir garip birşeydir. Bulutların arasından süzülen güneş ışığı insanı gafil avlar. Neyse sonuç da alamuk böyle bir şey:))

Yürüyüş sonrası herzaman ki yerimizde çay ve kitap ,gazete okuma molası verdik. Bugün, öğrencilerin Kız Kulesi günüydü galiba akın akın geldiler. Teknelere doluşup doluşup kuleye gittiler. Kulenin her tarafından salkım saçak sarktılar.Bir ara bizim garson bile olaya müdahil oldu. Öğretmeniniz nerede , sıradan çıkmayın, sizi aramasın diyordu:))

Falcılarıyla, çiçek ve parfüm satıcılarıyla, martıları, karabataklarıyla yine başlıbaşına bir hengameydi Üsküdar... Çok ama çok memnunum yeniden burada olmaktan. Az kaldı, hadi şu metro inşaatı bitene kadar biraz tebdili mekan yapalım diyen kocama uyacaktım:))

Aşağıda gördüğünüz beyaz leylak, Leylak Dalı hanfendi için özel resimlendi. Bizim yan sokaktadır kendisi.. Kocamla yolda ayrılmıştık, elim kolum doluydu, makineyi tek elle çantadan çıkarıp, tek elle çektim...Ece dediki bu çok nadide bir leylakmış.Beyaz leylak az görülürmüş...

BİTTİ

6 yorum:

  1. Ordu ile ilgili bir şey okuyucunca heyecanlandım :)Memleketimle ilgili yeni bir şey öğrenmiş oldum sayenizde. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. SEN DE EN AZ O BEYAZ LEYLAK KADAR NADİDE BİR ARKADAŞSIN LALEM, SAĞOL. Ya valla silemeyecem, caps lock açık kalmış:))

    YanıtlaSil
  3. Leylaklar ne güzel öyle bizim Leylak Dalımız da nadir görülen ender insanlardan bence,
    Bu güzellik yakışır ona,
    Sizin bu okuma çay ve kızkulesi olayınıı biraz kıskanıyorum mudur nedir :))
    Allah keyfinizi artırsın kankim

    YanıtlaSil
  4. şu kilim üzerinde kızkulesine karşı ayaklarınızı uzatıp kitap okumalarınıza bayılıyorum :)
    turşu kavurması,darı çorbası,kara lahana sarmasına alıştım da şu fasulyeli k.lahana çorbasına ısınamadım ,Ünye geliniyim ben de :D

    YanıtlaSil
  5. beyaz leylak ilk defa gordum sayende bu da kokuyor mu acaba...üsküdar benim için de çok özeldir:)cok sevgiler bizden..

    YanıtlaSil
  6. ah üsküdar ah dedim resimlere bakarken. üsküdarlı ama üsküdara uzak kalmış biri olarak

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))