Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Nisan 2012 Salı

CÜMLE CÜMLE bu günlerde ben

Kızlar okula gitmişler, hiç duymadım.Gözümü açtığımda saat tam sekizdi.Yeşil çayımı demledim. Bu arada meraklısına not:Büyülü bohça artık teneke kutularda, dökme olarak da satışta.Konik, hoş bir kutusu var. Bir kupaya bir tatlı kaşığı hesabıyla demliyorum.

Fizzyde Mihriban'ın tüm versiyonlarını dinliyorum şimdi.Mihribanım geldi mi? ancak böylesi kesiyor. Musa Eroğlu'ndan başlıyor,otomatik olarak, kimler Mihriban söylediyse, kayıtta da varsa hepsini üst üste çalıyor.Ben diyeyim 40 siz deyin 50 ayrı versiyondan dinliyorum böylece. Şu anda Şükriye Tutkun söylüyor mesela. Bizim aile türkümüzdür.

Henüz kahvaltımı etmedim ama kahvaltı ederken izleyeceğim filmin DVD sini yanı başıma koydum:)) John Deep'in Tutku Günlüklerini izleyeceğim.

Taşınma ile ilgili yaptığım tek çalışma, sticker seçmek:)))

Bu gün biraz yürüyüş yapıp, deniz kıyılarında serilip kitap okumak istiyorum.

Dün akşam mutfakdayım, koca maça gitmiş, kızlar henüz gelmemiş....Babamın sesi geldi salondan-hah ben de bunları bekliyodum, nerede kaldılar diye diyor. Ev halkından biri geldi sandım. Bir de gittim ki, Aczmendilerin lideri Müslüm Gündüz tv de car car ediyor.Öyle bir ortamki , 40 satır mı? 40 katır mı? istersiniz ...


Kitap sormayın, konsantre sorunu yaşıyorum bir kaç gündür. Yerleşene kadar biraz böyle gidecek sanırım. Okuduğum tek şey Vatan Kitap eki...Pazar günü kızlar, hadi dışarı çıkalım Kitchnette'de bir akşam çayı içelim dediler.Gitmişken gazeteyi Migrostan alayım dedim. Gazeteleri almışlar, kitap eklerini bırakmışlar:)))danışmada ki kız- onları ,ödeme yapmadan alın dedi.

Bu arada gidip çayımı demledim ve şahane sandwiçi yaptım. Gözüm de karnımda doydu:))Çayım nasıl özel bir çay bilemezsiniz. O karışımı yapanın, gönderenin eline gönlüne sağlık, kesesine bin bereket...

Diyet olayı hiç gaz kesmeden devam. Arada dış mihraklar yüzünden biraz deliniyor ama o kadarı kadı kızında da olur artık. Mesela arada şunlardan bir tane götürüyorum. Çikolata şişeleri ama içinde likör, rom gibi mazaratlar var:))) Kahveme arada bir eşlik etseler ne olur dedim. O zaman o gün meyve hakkınızı yemeyiniz dedi, Diyetisyenim. Anlıyos biz birbirimizi...daha doğrusu çözdü O' beni.

Şimdilik gittim ben ama siz bugünün herhangi bir saatinde bir Mihriban dinleyin...
MİHRİBAN

7 yorum:

  1. haha he febeden tıklamışım hem redırdan açmışım =).. gör yani gönül gözüm nasıl açık senden yana..stikır ne .. kutulara mı yapıştırıcan nedir.. aman olmadı gecikti filan..taşınma sen de gider zuzda kalırsın nasıl olsa.. açıkta mı kalıcan =P..

    hava çok ağır bugün.. bir sağanak patlatacak bi ara sanki.. güneşe rağmen.. bi doluluk var havada..

    sabah nasıl soğuktu ama.. anlatamam.. çıkamadım bahçeye filan.. üff..
    izle bakalım..

    hehe sor bakiim babana başka bekledikleri de var mı.. benim var.. bi tane.. daha.. =).. öpsem ya..
    atalet

    YanıtlaSil
  2. Çay senin köpeeen olsun canım, bitince habar et:))
    Lakin maşallah o nassı diyet tabaı öyle, yeme de yanında yat. Böyle diyete can gurban.
    Bak şimdi canım lökür istedi, cuma günü misafir gelecek, onlara ikram ederken ben de yuvarlayım bi tane...
    Öperim haaa:))

    YanıtlaSil
  3. E sana diyos Leylak hanım, benim diyete takıl diye hehehe aç aç geziyon orada:))

    Senin yorumu okurken elimde çay fincanı vardı ,üstüme döküldü...Ya sahibini tanıdı ya da sana selam etti anlamadım bu işi:))

    YanıtlaSil
  4. İlk fırsdatta bir Mihriban dinlemeli. Bu gün temizlik günüm.
    Ancak aklşama.
    Senin geçici (eminim öyledir) konsantrasyon sorununu ben 2000 lerden beri yaşıyor ve bunun için çok üzülüyorum.
    Gönlünce bir hafta olsun Lale' cim...

    YanıtlaSil
  5. Ben git o şişeleri oje san, sonra da oje olmadığına hayıflan çünkü keşke oje olaydı da canım çikolata çekmeyeydi de. Bir de kahve yanına. Oh ki ne oh.
    Şaka bir yana,kolay gelsin Lale ablacım bu taşınma sürecinde. Rahatken keyifleri sür sürebildiğin kadar.

    YanıtlaSil
  6. Mihriban niyeyse dinlerken hep aglamak gelir. Ay sorma kirk satiri elime almak istiyorum. Neyse ben seni opim kacim :) Asis

    YanıtlaSil
  7. Mihriban favorilerimden benim de :) ne güzel türkü.. Ahhh o çikolatalar! Onlar beni hep baştan çıkarır... Diyet konusundaki azminize hayranım :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))