Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

1 Nisan 2011 Cuma

Geceleri dinleyici istekleri çalardı radyoda... sobada kaynayan ıhlamurun kokususu içimi bayardı...Masada ders çalışırdım bir taraftan...Öyle bir akşam sanki... radyoda rüzgar uyumuş ay dalıyor diyor şarkıcı... Kızlar ve Kocam dışarda... Salona geçmedim bile yatağımın üstüne oturdum, bu şarkıyı dinliyorum elimde ders kitabı yerine laptop ... ıhlamur kokusu yerine de kahve kokusu var. Ama nedense eve çöken bu sessizlik beni çocukuğumun o akşamlarına götürdü. Birazdan teyzemler seslenir belki çaya yukarı çıkın diye... ya da Ayşegül^ün ya da Nimet'in ıslığı gelir kulağıma beni ayartmaya çalışan...

Bu gün öğleden sonra ; Üsküdar cuma pazarında dolaştım biraz... Tek tek alt pijamalar aldım, üstlerine uygun t-shirtler aldım... Bi sürü yazlık pijama kombinasyonları yaptım. Bayılıyorum bunu yapmaya...kendimi modacı falan sanıyorum. gelince hepsini doldurdum makineye yıkandılar mis gibi.Bir de ütülendiler mi görün bakın. Kırmızı beyaz pötikareli bir pijama altının üstüne beyaz t-shirt aldım mesela önünde frambuazları yerlere saçılan kat kat kocaman bir pasta var...turkuazlı açık kahveli krem renk desenli bir pijamalının üstüne krem rengi t-shirt aldım , onun önünde de yine turkuazlı bir desen var.Çok güzel pamuklular ve bu pijama takımları altışar liraya mal oldular:)) E kolleksiyon dönemlerinde az kombinler oluşturmadık çalıştığım dönemlerde..

Kızlar bu gün itibariyle 11 Nisana kadar sürecek olan ; paskalya tatiline girdiler. Yani bizim evde bir devinim başlayacak yine... Mutfak daha .çok çalışacak, kapı daha çok çalışacak, telefonlar sürekli çalacak...Gece yarılarına kadar evin ışıkları sönmeyecek..

Şimdi bu yazı burada sona eriyor. Çünkü kuşlar yuvaya döndü... Kimi çok susamış,kimi çok yorgun...

5 yorum:

  1. Yıllar geçtikçe böyle nostaljileri hep yaşıyoruz, eskiye özlem hiç bitmiyor, teknoloji, yenilikler eskinin yerini tutmuyor değil mi :)
    Pijama konusuna bayıldım, aynı şeyi önceki sene ben de yaptım, ama sadece altları aldım pazardan ve üstlerine artık giymediğim kolsuz ve askılı penyelerimi takım yaptım:)

    YanıtlaSil
  2. Ben bayılıyorum bu anne kuşa.
    O yuvanın ışıkları hep parlasın.
    Allah sizleri nazarlardan saklasın.
    AMİİN:)))

    YanıtlaSil
  3. misler gibi kokacak olan o pijamalar güzel uykularında sana eşlik etsin lale ablacım :) kızlar adına da sevindim oh tatil ! bu arada sizin onbir gün deli dolu gecicek anlaşılan şimdiden güzel başlasın güzel hafta sonları sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel ben bayılırım böyle kombinlere Lale'cim:))

    YanıtlaSil
  5. ah istanbul pazarları gibisi var mı, ben de cok severim pazar gezmeyi alışveriş yapmayı...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))