Blogger yasağı kalkmış deniyor...kimler girebiliyor, kimler okuyabiliyor bilemiyorum...Ben hiç sorun yaşamadığım için yazdım durdum bu arada yine :))Ama okuyabilenler bi not bırakabilse hiç fena olmazdı...
İstanbul'da bahar bacağını salladı artık...gün ışığı perdenin altından sızıp gözlerime ulaştı da gelmesin diye perdeyi sıkıştırdım bile :)))Gün ışığı ne kadar kanıma girmeye çalışsa da bu gün ve yarın evdeyim... Yarın okey grubumla bizde toplanacağız. Bu günde azcık hazırlık falan yapalım dimi. Dün de evdeydim valla, Gamse'nin yemekten sonraki yürüyüş teklifini önce kabul ettim ama yemekten sonra ikimiz de vaz geçtik.Bir yorgunluk çöktü üstüme anlatamam... Dizmi bile yatakta izledim. Gamse'de yatağa atladı tabi elinde laptopla... tepişe tepişe televizyon izledik. Telefonu sürekli çaldı, konuşması bitince ne oldu diye sordu, aklına bişe geldi anlattı...bilgisayardan bir şey gösterdi... Neyse ki yatağa likör servisi yaptı bana da dırdırımdan kurtuldu...
Dün bi sürü zeytinyağlı yemek yapıp dolaba attım. Mevsimin ilk baklasını , zeytinyağlı yer elması, zeytinyağlı pırasa pişirdim. Ana yemeklerin ardına düşüp düşüp masaya gelecekler artık. Yer elmasına bayılıyoruz... Hemencecik tarif edeyim. Soğanaları pembeleştirn yağda... ben riviera tipi kullandım... Hatta tavla zarı gibi doğradığınız havuçları soğanla birlikte atın iyice pişsinler, sonra küp küp doğranmış pataesleri atın , en son iri iri doğranmış yer elmalarını atın, yer elmasını ilave eder etmez yarım fincan da pirinç koyun. Tuzunu şekerini, ve yarım limon suyunuda ilave edip pişirin gari. Yer elması çok çabuk pişiyor o yüzden pirinçle aynı zamanda ilave edin. Sıcak su i ekleyebilirsiniz pişirirken. Benden öyle gramdı , ölçüydü gibi şeylerin beklenmeyeceğini beş yıldır biliyorsunuz zaten.
Şimdilik bu kadar iyi bir gün olsun, keyifli olsun... bol kazançlı bereketli olsun...
Ya yerelması isterim, bakla isterim. İsterim de isterim. Sen hazırla sofrayı, ben şimdi dişçiye gidiyorum dönüşte gelirim. Gelirim gelmesine de yiyebilir miyim onu bilemem, iki diş kestirecem bugün, bana şans dile
YanıtlaSilÖpüverdim ve de gittim bacıkuş...
Benim blog dünden beri hallendi, bi gidip bi geliyor, yasak kalkında saçmaladı galiba:)))
önizlemeden okuyorum ama yorum birtürlü yazamadım
YanıtlaSillale,
YanıtlaSilsen yerelmasının çiçeğinin de pek güzel olduğunu biliyormuydun?
cancan'ı öpüyorum çokkk.
geldim gördüm açım zaten..
YanıtlaSileve gidip yemek yemeliyim bi de gitmeden seni kocaman öpmeli =)
atalet..
OOO DÖKTÜRMÜŞSÜN KANKİMM,
YanıtlaSilellerine sağlık zeytinyaplıları afiyetle yiyin
benim kocam çok sever yer elmasını 2 dir kendi tariften pişiriyo
ben pek sevmem de ama o pişirince yedim hiç de fena değilmiş :))))
bahar hanım yüzümüzü güldürdü bizim de
geçen haftaki kar tipiyi unuttuk
hehe ben ikinci baklayı yedim bu gece:))))
YanıtlaSilyer elmasına bizde bayılırız, hoş biz ottan çerçöpten herşeyi yeriz eşimle:)))
sevgilerimle
yerelmasını yedim ama yemeğini değil şimdi tadını merak ettim ablacığım :) bir denesem mi acaba sevgiler...
YanıtlaSilkankimmmm
YanıtlaSilgüzel bir haftasonu olsun sana
öptümmmm