Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

25 Şubat 2011 Cuma

Hafta Sonu Kıyağı





Yağışlı ve soğuk geçecek hafta sonu için size bazı kıyaklarım olacak... Önce iki film önerisi
İlki Aşka Fırsat Ver...Sophie Marceu...2010 Fransız yapımı...çok beğendim...Filmin cümlesi...Rüyalarınız o kadar büyük olsun ki hiç gözden kaybolmasınlar. İnsanı zaman zaman çocukluğunu döndüren, hayatını yeniden gözden geçirten bir film.Cesaretin Varmı Aşka? nin yönetmeninden. Bu arada Cesaretin Var mı Aşka'yı izlemediyseniz onu da listenize alın.

İkinci film ise inanılmaz bir kadro ile yapılmış. Ben filmi çok beğendim. Yalnız insan bu kadroyla bir sinema şöleni beklemiyor değil..Her filmin bir rengi var demişti bir keresinde bir sinemacı- kim olduğunu hatırlamıyorum,bin özür kendisinden-Eğer öyleyse bu filmin rengi pembe... fonda sürekli kiraz ağaçları var. Pembe çiçeklerinden sakuralara benzettim.Bu arada filmin adı Pippa Lee...Rahip baba, sürekli uyarıcılar alan anne, lezbiyen hala ile geçen bir çocukluk. Sonrasında çılgın oradan oraya savrulan bir gençkızlık dönemi ve artık 50 yaşında çoluk çocuk sahibi, bunamanın eşiğinde hasta bir kocası, savaş fotoğrafçısı kızı , avukat oğlu , yakışıklı ve sorunlu komşusu olan bir Pippa Lee'nin özel yaşamının hikayesi var filmde.Üstelik de Pippa uyurgezer:) Film tam bir kadın hikayesi. Filmde Pippa'nın bir sözü var- Bir dilek hahkım olsaydı ; bir öğleden sonramı daha annemle geçirmek isterdim diyor. Bunu ben de düşündüm, öyle bir dilek hakkım olsaydı acaba annem benimle ne yapmak istedi. Ben sanırım Kumburgazdaki yazlığın balkonunda bir çay saati isterdim ondan... Ya da kumsalda yanyana güneşlenmek...
Filmin oyuncuları
Robin Wright Penn (Pippa Lee) , Alan Arkin (Herb Lee) , Maria Bello (Suky Sarkissian) , Monica Bellucci (Gigi Lee) , Blake Lively (Young Pippa) , Julianne Moore (Kat) , Keanu Reeves (Chris Nadeau) , Winona Ryder (Sandra Dulles)

Hafta sonu için önereceğim kitap ise okumayanlar için İsabel Allende'nin Ruhlar Evi veya sizi gerçeklikle gerçek üstülük arası oradan oraya savuracak olan Haruki Murakami'nin Sahilde Kafka ya da Zemberek Kuşunun Güncesi

Bir de hafta sonu kurabiyesi... evinizi misler gibi kokutacak tarçın kokusu ile... Tarçınlı cevizli ve kuş üzümlü kurabiye... 125 gr tereyağ, iki yumurta, vanilya, bir tatlı kaşığı tarçın, yarım su bardağı dövülmüş ceviz ve yarım çay bardağı kuş üzümü ve de tabi ki kabartma tozu, iki kaşık da yoğurt ekleyin yoğurun. Köfte gibi şekillendirin, üstüne yumurta sarısı sürün..
Sıcak çorba yapmayı unutmayın. Ben koca bir tencere ezo gelin pişirdim mesela. Dolapta temizlenmiş hamsimiz var tava olmayı bekleyen... Tavuk pirzolaları karabiber, kırmız biber, kekeik , tuz ve sıvıyağ ile marine ettim dolaba attım, yemek saatine bir saat kala yağlı kağıt
üzerine dizilip , elma dilim patatesle fırına girecekler. Havuçlar rendelendi soslanıp salataya , ya da sarımsaklı yoğurtlanıp ufaktan bir mezeye dönüşecekler.


İçecek önerisi ise HA RE 'den mocalı likör , sıcak içecek olursa güllü ve ya yaseminli çay... Doğadan'ın Büyülü bohça serisinden...


Valla yeter bu kıyakları bana babam bile yapmadı...


8 yorum:

  1. Kıyak yaptın iyi güzel de nerden bulcez bu filmleri biz şimdi?
    Bak şimdi Pippa lee'de aklım kaldı:))

    YanıtlaSil
  2. hheheeh valla Musti'yi ışınlayayım sana...

    YanıtlaSil
  3. İki filmi de izlemedim nerden bulurum oda muamma :)geçenlerde kapuska yazdın canım çekti dün aldım ama hala pişiremedim.keki denerim ama ne zaman haftasonu bir sürü terminim var :( ay ben dinlenemedim bir türlü Laleee :)kıyakların için sağolll ;) öptümmm.

    YanıtlaSil
  4. vallahi kıyaktı..
    emeğine sağlık.
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. filmleri beğendim de ben en son yazılan o yemeklere bayıldım vallahi ellerine sağlık afiyet olsun size ve kızlara :)) güzel haftasonları ablacıgım sevgiler...:))

    YanıtlaSil
  6. valla iyi kıyak harikasın...bu tarz filmleri severim...japon yazarın kitaplarını ise coktan listeme aldım hatta d&r dan alacaktım ama bir de idefixe ye bakayım diye erteledim....sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  7. kurabiyeyi deneyeceğim Lalecim..
    film ilkini izlemiştim,ikinciyi ne yapacam bilemedim..

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))