Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

9 Ocak 2010 Cumartesi

ANNELER VE KIZLARI GÜNÜSÜ










Bu gün Anneler ve Kızları günü yaptık yine. Kızlar taa ortaokuldan beri arkadaş, Anneler se bu gün yeni tanıştı. Ne büyük kayıp dedik neden daha önce tanışmamışız ama telafi edeceğiz bundan sonra.



Kızlar Nazlı ve Neslihan,anneler Nurten ve Lale. Önce kızlar buluşacaktı , sonra bizde katılıverdik. Tahtakalenin, Mısır Çarşısının, Kapalı Çarşının altını üstüne getirdik. Bi sürü şallar, atkılar, eldivenler, bereler, çoraplar ve ıvır zıvırlar aldık. Her yere girdik çıktık.

Üsküdarda buluşup motorla karşıya geçtik. Ben Kabataş'a geçtiğim için çoğunlukla , bu hat bana hep uzun gelir. Ama bu kez karşılıklı sohbet ede ede geçerken vaktin nasıl geçtiğini anlamadım. Bir de salepçi başımızda , ay ne güzel salep , keşke param olsa da ben de içsem diyerek çok özendirdi bizi ama içmedik yine de :)))

Biz anneler biraz küresel ısınma eşiğinde olduğumuz için, paltoları çıkardık biraz açılıp saçıldık:)))
Hava kapalı ama çok sıcaktı. Nazlı yirmi derece olduğunu söyledi.

Mısır Çarşısında kendimizden geçtik. O baharat kokuları, lokumlar, macunlar , o renk cümbüşü bizi bizden aldı. Mısır Çarşısında her zaman bir ürün ön plana çıkar. Her yerde o ön plana çıkar. Geçen gittiğimizde avakadosundan, ananasaına, kivisine kadar kurutulmuş meyvalar vardı, Dışları badem, fıstık kaplı macunlar vardı. Dilim dilim kesilip satılıyordu. Bu kez de aşk çayı ön palana çıkmıştı. Her yerde aşk çayı da aşk çayı. Satıcı enişte yeniden aşık olacak sana dedi. İçinde gülyaprakları, yasemin çiçekleri, minik çilekler, portakal , limon kabukları , papatyalar ve daha bilmediğim bilumum çiçekler ve meyve kuruları var. Bu akşam Kavak Yelleri izlerken tadacağız.

Nazlı bir dükkana girerken önünde satıcıyı görmemiş, birden çok korkunca adam- o kadar da korkunç birimiyim dedi. O dükkan da zirve yaptık. Çoğu alış verişi oradan yaptık. Nazlı nepal bere ve eldiven alınca , hangi kışta takacaksın onu dedik. Gerçektende bu yıl kar yüzü görmeyecekmiyiz acaba??. Neslihan ve Annesi de çok güzel bir şal aldılar.

Hava kararıp artık göz gözü görmez olunca geri dönüşe geçtik. Yine alt geçit, nefret ederim Türkiyedeki alt geçit kültüründen. Neyse mecburen geçtik tabi. Üsküdar'a attık kendimizi.

En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle ayrıldık Neslihan ve Annesi Nurten Hanım^dan...
Evimize gelince de akşam yemeği , aldıklarımızı gösterme faslı. Şimdi Kavak yelleri başladı gidiyorum...

11 yorum:

  1. ohh havaların tadına çıkara çıkara gezmişiniz:))))))) naziş nepal lerini kullanır nasılsa, daha kış gelmedi zaten hazırlık yapmış:))))))))))
    vee ben aşk çayını çok merak ettim anlattıklarından çok lezzetli imiş gibi bir havası var ama asıl önemli sence nasıldı?
    annem ümre dönüşü öyle çanası bir sürü şallarla gelmişti, hele bir arada pek bir dayanılmaz duruyorlar:) ee ben çok severim şalı, hadi bu sene moda ama benhep sevdim. güle güle kullanın
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ne güzel kız kıza gezmişsiniz bende çok severim mısırçarşısını helede mehmetefendinin mis gibi kahve kokusu burnumda tütüyor

    YanıtlaSil
  3. o kadar cok diziden bahsediyorsunuz karistiyorum..ben en son asmali konaki izlemistim:)) baska birsey gostermiyorlar mi turk televizyonlariinda? veya aksamlar TVde dizi izlemekten baska birsey yapilmiyor galiba artik turkiyede...kisa kisa ana konularini ozet gecin isterseniz:))

    bi de turkiyede ne olup bitiyor? normal bir insanin gozunden yazarsaniz eminim kuru kuru gaste okumaktan daha eglenceli olacaktir....

    selamlar,
    adsiz

    YanıtlaSil
  4. Ay ne harika bir gün müş:))
    Ben de sizinle birlikte gezmiş gibi hissettim kendimi.
    Çayı merak ettim doğrusu, içince fikrini belirt olur mu?
    Bere ve eldiven nasıl dı?
    Şallar çok moda ve gerçekten de çok hoş duruyor bayanların son yıllarda revaçta kullandıkları aksesuarlardan.. Ben de iki senedir çok severek kullanıyorum.
    Öptüm seni :))

    YanıtlaSil
  5. Beyaz mantolu sanırım Nazlı pot olmasın ama :) onun arkasında ki gençlere çok güldüm..oh oh sefan olsun ne güzel bir gün olmuş tam benlik.Şimdi burda üç gündür öyle bol kar yağdı ki bir de -4-5 derecedeyiz sıcacık bir salep olsaydı..insan inanmıyor ordaki sıcağa bu mevsimde oda iyi değil ama..hadi öpiyim yine kaçayım..

    YanıtlaSil
  6. kankiiim benim,
    oooo sefanız olsun
    süper bir ana kız günü yapmışsınız
    mısır çarşısına ben de bayılırım
    her istanbula geldiğimde uğramak isterim
    aşk çayı fayda etti mi?
    gerçi your koca sana hala aşık
    her halinden belli
    ihtiyacınız yok çaya maya
    maşallah nazar değmesin :)))
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  7. Bende çocukların anneleriyle zaman geçirmeyi severim.Çocukların sayesinde bende arkadaş oluyorum.Çocuklar küçükken bu sayede kimleri çocuklarıyla arkadaşlık ettiğini daha iyi kontrol edebiliyorsun.Mısır çarşısını ,kapalıçarşıyı daha doğrusu istanbulu ama özellikle çarşı pazar gezmeyi severim.
    kitabı sizin kadar seri okumasamda okumak için her anı değerlendiriyorum.Şimdiden insanı içine çekmeye başladı.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. KIzlar gezisi olmuş.
    Bu gezi esas Istanbulu kapsayınca tadı başka olmuştur.
    Mısır çarşısı tarihin en değerli sayfalarından..Çalışırken hergün geçerdim içindende doyamazdım..
    Sevgiler yolluyorum..

    YanıtlaSil
  9. Ne iyi yapmışsınız ve ne güzel vakit geçirmişsiniz. Zaten Mısır çarşısına girince insanın çıkası gelmiyor.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir gezi olmuş, nasıl tazelenmişsinizdir...oralara her geçişimde nasıl bir şehirde yaşadığımı daha çok hissederim, gündelik hayatıma dair ezberim bozulur...kızlarla olunca daha da tatlı olmuştur..sevgilerimle Lale Abla'cım...

    YanıtlaSil
  11. Lale, neredesin sen? Hani bugünün yazısı? Dün çok yoruldun galiba Mısırçarşısında:))

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))