Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

7 Eylül 2009 Pazartesi

Benim gibisi yok:))))))))))))))))))))))))))))))))

Yazıma başlamadan önce hepinize selam ederim ,giriş yapmak üzere kumanda paneline girdiğimde izleme listesinden bir kişinin daha beni sildiğini gördüm heheheheh. Galiba şöyle oluyor, önce beni izlemeye alıyorlar sanırım buna karşılık benim de onları almam gerekiyor, ben de başından beri böyle bi liste geliştirmedim, hal böyle olunca siliyorlar. Canınız sağ olsun yanaklarınızdan öptüm ama bu izleme listesi işini beceremedim yav, o yüzden kusuruma bakmayın. Bi ara her gördüğüm yeniliği sayfama uygulardım ta ki bir gün o desteği veren site hacklenince benim sayfam da o yüzden mefta olunca, hatta zeya ya da sebep olunca vaz geçtim bu işlerden. Zeyaların şirketten teknik destek alıp da ancak sayfalarıza kavuşabilmiştik.

Bu gün yine Annemin deyimiyle otuz iki çarşambayı bir araya getirdim. Yani bir sürü işi bir arada yaptım. Sabah önce banka işimiz vardı kocamla, çıkışta pazara daldık. Ha şu ha bu derken ben yıllık sebze alış verişi yapmışım. Eve gelince önce dondurucunun fişini çektim ve ve kazıma işini kocama devrettim. Arada bende el attım. Koca bir tencere şeftali reçeli yaptım, yarısı Zuz'un.Dört kilo kırmızı biberi közlenmesi için fırının ızgarasına dizdim , onlar pişerken dört beş kilo domatesi soyup doğradım. Bu arada hangi ara ben de bilemiyorum bir tencere bamya ve etli kabak ve biber dolması yaptım.Közlenen biberlerin kabuklarını soydum, kilitli buz dolabı poşetlerine yerleştirip tertemizzz bomboşşşş dondurucuya yerleştirdim. Domatesleri de aynı işleme tabii tuttum.Akşam iftardan sonrada çiseleyen yağmur altında kocamla arkadaşlarımıza çaya gittim. Üç beş sokak ötede yağmurun y si bile yoktu, elimizdeki şemsiyeye şaşırdılar. Yani anlayacağınız çocuk da yaparım kariyer de:))

Ansiklopedimi bitirdim ve yeni bir kitaba başladım. Bu ara efil efil kitaplar okdum, oruç ve Can münasebetiyle o yüzden yeni kitabım İsrail-Filistin sorununu ve bu arada yaşanan gerçek bir hikayeyi anlatan Limon Ağacı. Çoktandır kitaplığımdaydı anca sıra geldi. Hatta daha önce sözünü etmiştim. O ara başlamış, havasına girememiş bırakmıştım. Ha bi de böyle bir derdim var, kitabın havasına girmek. Moda deyimle içine girmek. Yani okumam için o olay şart. Bir problemimi aşmak üzereyim sanırım. Hani daha önce sözünü ettiğim, sesini tanıdığım yazarların kitaplarını okuyamamak. Şöyle oluyor bu hatırlayacaksınız, kitabı okurken bir kaç sayfa sonra yazar okumaya başlıyor bana heheheheh. Bunu ilk kez Can Dündar'ın Uzakları okumaya başladığımda farketmiştim. Ama Allahım adamın o romantik sesi kulağımda. Sonra Yılmaz Erdoğan'ın Hijyenik Aşklarını deneyeyim dedim, yine aynı olay oldu. O yüzden yazar röportajlarını izlemiyordum. Geçende İclal Aydın'ı denedim, olmadı, yani okumadı İclal bana:)).

Cancan'ın Babaannesi İngiltere'den döndü. Bu gün O'nunla birlikteydi, hiç yemek yememiş, Bizi özlemiştir O dedim. Yarın bize geliyor, nasılsa akşama da iftara davetliyiz, hiç işimiz yok, tek işimiz Can'la oynamak.

Tamamm yazı işini de hallettim süperim valla. Ha bu arada Konya uçağına binen kadınmış. Bundan önceki yazımda sözünü etmiştim. Ne sandınız bu sayfa süreklilik arz ediyor. Konuyu kaçırdınız mı? ne uçağı ne kadını dersiniz böyle.

Bu günlük ADİOS.

14 yorum:

  1. ne güzelde günü özetlemişin,
    ama bu hızına nazar değecek diyede korkuyorum aslında sayfana nerden bulursan bul bir nazar boncuğu ilave et sevgiler,
    yarın sabah birkoşu gelip Can'ı ısırıp dönerim :)))

    YanıtlaSil
  2. Valla maşallah bu hamaratlığa:)Utandım biraz bütün gün ense yaptığım için. "Limon ağacı"nın filmini izlemiş ve çok beğenmiştim, kitap da aynı tadı verir mi acep?
    Dondurucuya girenleri bütün kış afiyetle yersiniz inşallah.
    Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  3. vallahi masallah her eve lazimsin sen abla yaa :))
    dur simdi ben de ogreneyim biseyler kozleyip kabuklarini temizleyip at dolaba :))

    optum ablacim

    YanıtlaSil
  4. Abla valla senin gibisi yok :) Maşallah :))
    Limon ağacını çok istiyorum bende okumayı. Listemde kendileri ama elimde daha paketini dün açtığım 5 ve yarısı okunmuş 1 kitap var :/

    YanıtlaSil
  5. 10 parmaginda 10 degil 20 marifetli Lale ablam :) Esin cok sansli cok :) Gezmedende geri kalmiyorsun hic ne güzel.
    Simdi düsündümde kitap okurken banada oluyor o yazar sesi duyma, yani egerki taniyorsam, Iclal Aydin da en son olmustu bana, onun ses tonu gelmisti kulaklarima, siirlerinden belki , sevdigimden.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. lale abla benim bir ömür boyunca yapmadığım kadar yemeği sen bir günde yapmışsın yanında da neler neler yapmışsın :):)

    Takdir ettim valla :)

    YanıtlaSil
  7. eee insan hamarat olunca böyle oluyor tabi ne diyelim afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  8. kankiiiii
    seni okuyunca ben yoruldum ilahi :)))
    neler yapmışsın öyle
    maşallah diyeyim (bir yerini kaşı)

    canım nasıl herşeye yetişiyorsun? diyenler olabilir,
    Bence bu Karadeniz kadınının gücü !!!! (hah hah hah)
    Kendime de pay çıkarayım dedim

    Şekercim senin enerjin neşen hep sürsün
    seviyorum seni

    MUccckkkk

    YanıtlaSil
  9. SELAMLAR...
    SANA TEKNİK GEÇMİŞ OLSUN.
    AMA ASIL ELLERİNE SAĞLIK VE TEBRİKLER O KADAR İŞ İBİR GÜNEMİ SIĞDIRDIN DEDİRTİYORSUN MAŞALLAH AMA BAK 41 KERE HEMDE...

    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  10. Valla işten yeni gelmişim şöle bakıp kaçacaktım ama :))alemsin yani beni güldürdün ;))sevgilerimle..kadınmış ha bu iyi yani bunamamışım...
    asis

    YanıtlaSil
  11. bence ordulu olan biri bir güne bu kadar şey sıgdırır.

    YanıtlaSil
  12. Senin gibisi yok valla Lale ablacım mutfağı donatmışsın.
    Konya uçağını bilmez miyim, çok gülmüştüm hatta. bakalım konya uçağına binen kadın ne yapacak?

    YanıtlaSil
  13. Bu hafta ben de çok yoğun çalıştım. Yeni yeni kendime geliyorum. Turşu dışında kışlık işine başlayamadım henüz. Dur bakalım... Kırmızı biber dolması yaptım, sırada kış için közleyip dolaba atma işi ve diğerleri var. Çok çalışmam gerekiyor çok!

    Popüler kitapları okumayı sevmiyorum ben. Ama seni okumayı seviyorum...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sizinle kapı komşusu olmayı çok isterdim ben, ne çok öğrenilecek şey var sizden, gerçekten :) ay çok kafiyeli oldu bu yorum galiba :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))