Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Melekler Korusun ama mümkünse bu Melek değil


Show TV de yayınlanan Melekler Korusun yayınlanmaya başladığı zaman, Hümeyra'nın baş rolde oluşu benim için referanstı.İlk bir kaç bölüm iyi gitti. Oyuncu olmak isteyen bir genç kız. Onu yalnız büyüten ve kendince daha saygın bir meslek edinmesini isteyen anne. Sonunda kızını kıramayarak , evet diyen ve arkasına düşüp gelen , Onu her şeyden korumaya kararlı anne modeli. Buraya kadar iyi güzel. Ne olduysa İstanbul'a gelince oldu. Ve anlaşıldı ki bu dizinin misyonu, Anadoluda yaşayanlara aman kızlarınızı büyük şehirlere okumaya göndermeyin. Çünkü üniversite de okuyan erkek öğrencilerin baş görevi kızları ya yatağa atmak ya da abileri olmak. Arkadaşlık diye bir kavram yok.
Hele bir süt anne var, dağlara taşlara, düşman başına. Eve beş dakika geç kalsan, eve giremiyorsun. Geceyi artık nerede geçirirsen geçir. Bu nasıl namus korumaksa. Kadının en küçük küfürü zaten höst. Höst aşağı höst yukarı.Evlerine girip çıkan kıza , hızmasından dolayı taktığı isim; Nallı. Nallı gel, Nallı git. Yani eşek falan demenin kibarcası galiba. Dizide birbirine yalan söylemeyen yok. Üniversite hocaları baş yalancı. Okulun baş gişisi, artık dekan mı ne bilemem, kıytırık Melek Hanım aşkı yüzünden dolaplar çeviriyor.Okulun kostüm işini , O'nun çalıştığı yere veriyor. Okulun öğretim üyesi kadın hoca, eski sevgilisini , sevgilisinden ayırmak için yapmadık numara bırakmıyor.Dizideki tek düzgün kişi Salih Bey'e düzgün imajı verilmek için neredeyse salak yerine konmuş. Sigara kesin kes yasak, buzlanıyor ama rakı balık muhabbeti gırla. Hoş bence mahsuru yok rakı balığa bayılırım da.


En ucuz kafa yapma yolunu öksürük şurubu olduğu kafalarımıza bir kaç bölüm boyunca kazındı. Hem de reçetesiz de alabiliyorsun oh ne güzel.Senin canın yeterki kafayı bulmak istesin. Geçen bölüm deki bekaret testi son damlayı taşırdı. Kocam bu ne ya, niye izliyoruz, mağara devrindemiyiz? diye sordu.Bihter le Behlül yatağa girdi diye Kanal D yi kapatmaya kalkan RTÜK nerede çok merak ettim. Sezon finalini yaptı ama bence toptan bitiversin .


Ay Ordu muhabbetinin arasına bu girdi , çoktandır yazmak istiyordum kalmıştı.

9 yorum:

  1. Valla Lale abla, benim detek izldigim disi buydu ama dizideki olaylarin yavasligi ve yalan ustune yalan olmasi beni de baydi.Bekaret konusu biz Istanbul'da yasayanlar tarafinda "host" diye algilandi , acaba diger sehirlerdekiler bunu nasil segretdiyor.Bu kadar burnumuza sokulmali mi , beraket , kizlarin erkek arkadaslari ile birlikte olmasi.Yok mu bunun dogali?

    YanıtlaSil
  2. Laleemmm o süt anneye ben de deliriyorum...Heleki o eşşek kadar melek de ses çıkartmıyor ya iyiced gıcık oluyorum :) bekaret falanı ben seyretmedim yuh artık bu ne saçmalık....Aşk-ı memnu yu tercih ederim bihter le behlülün sevişmesinden yanayım :)) hehh hee...

    Hepinizi özledim takılarımı yapmaya başladım ...Bugün yarın pasajda satmaya başlayacağım haber veririm yine ....Çookkk öptüümm....

    YanıtlaSil
  3. Ah be abla, nasıl da cuk oturtmuşsun. 2-3 bölüm izledim sora ben de bıraktım aynen dediğin gibi.
    Son zamanlarda ne hal aldı hiç bilmiyordum, okudum, seyretmediğime sevindim :)

    YanıtlaSil
  4. ben de bir iki bölüm sonra bıraktım herşey çok karışık geldi bana :):):)
    yalan dolan gelemem zaten.
    Süt anne bir kaç dizi yumuşadı hasta masta ayağına ama reyting mi düştü ne oldu eski haline döndü.

    Bu yazı herkesi ortaya çıkarmış yaşasın. Özlemişim sizi :):):)

    YanıtlaSil
  5. Heheheh:)Zeya yalan dolana gercekten de gelemez.Hemen isin aslini bulur , buludur:)

    Korkun ondan!:))

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık. Yemin ediyorum kalbimden geçeni ekrandan okumak çok keyifliydi :)

    Ordu'dan şimdi döndünüz işte :)
    Özlemiştim...

    YanıtlaSil
  7. Bin kere ağzına sağlık, böyle dizilerle kandırmasınlar artık kimseyi, bir diğer örneği de Adanalı,senaryo yok, konu yok, kurgu yok, kufur bol, yanlış örnek bol...

    Ordudan fotograflarına ve yazdıklarınıza da baktım...özlemişim be Lale ablacım..sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  8. :)))
    ilahi lale abla...
    yok kimse korumasın kendi kendimizi koruyalım olduk yani desene:)ben ilk bir kaç bölüm seyreder gibi olmuştum. kocacış seyretmeyince kopmuşum zap aralarında rast geldiklerimden anlaşılmıyordu.
    bu reytingleri kim veriyor, kimlere göre falan demiyorum
    her kes dedi bu cihazları bir gören varmı diye
    şahsen ben hiç görmedim.
    görenide tanımadım bizim buralarda hiç yok mesela, varsada benim evde yok, o reytingler benimle ilgili değil valla billa:)))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık diyorum, tam da bu dizi için düşündüğüm şeyleri yazmışsınız. doğru söze ne denir ki :)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))