Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

29 Nisan 2009 Çarşamba

ben ve buruk çoraplarım dün altını üstüne getirdik Beyoğlu'nun. Geceleri bir başka ama gündüzleri bambaşkadır Beyoğlun'da. Pasajlar, kitapçılar, çiçekçiler, lavantacılar, antikacılar hepsi hepsi bir başkaydı dün yine. Miss gibiydi her taraf.

Hava çok güzeldi, ne güzel de giyinmiştim, güneş gözlüklerimi takmış, kirazlı çantamı almıştım hatta ammmaaaa o hain buruk çoraplar, tüm gün ama tüm gün benimleydi. Ne yapsam ne etsem, çıkarıp yeniden giysem de hep buruk hep buruk. Önce düzeliyor , iki adım sonra bakıyorum bileklerimde buruk buruk durmaktalar. Iyyyyyyyyy çok iğrençtiiiiii. Bir de o çoraplarımla heheheheheh Çelik'e rastladım.. Finüküler girişinde yürüyen merdivenler de yanımda iniyordu. Ama bunlar ne olsalar da beni kimse tanıdı mı?, bana bakan var mı? duygusundan kurtulamıyorlar valla. Gamse hadi ya, o kadar da değildir dedi. Bilmem yani, bana öyle geldi nokta.

( Taksim'e çıktığımda Kazancı yokuşunun başında eylem vardı. Kanlı 1MAYIS. 1978 için. Ben ve arkadaşlarımın da orada olduğu hatta kıl payı kurtulduğumuz 1Mayıs için. Beynimin her kıvrımı o günü unutsun istedim hep, şimdilerde ise hiç unutmasın istiyorum.)

Bu gün Cancan geliyor. Cancan cozuttu valla, perşembe günlerini ona tahsis etmiştik ama O yok Babaannemin işi var, yok Annem dişciye gidicek ayağına habire bizim eve yerleşiyor. Geçen gün kocamın dolabından yedek bez torbası çıkmış. Bu herif benim dolabıma varana kadar girdimi dedi.

Bu günlük de bu kadar. İyi bir gün olsunn




16 yorum:

  1. Ben de dün Beyoğlu'ndaydım ama akşamında, iş çıkışında. hem de öyle güzel bir akşamını yaşadım ki beyoğlu'nun... iş yerinden arkadaşlarımla Galata'daki Nardiz Jazz Kafe'de tango dinlemeye gidecektik. öncesinde tünele doğru bir mekanda yemek yedik, etrafımın kitaplarla çevrili olduğu bir mekanda şarabımı yudumlarken kendimi çok mutlu hissettim. sonra ordan çıkıp Galata'ya doğru, şimdi adını unuttuğum o yokuştan kendimizi salıverdiğimizde tam alacakaranlıktı ortalık ve ben Galata Kulesi'ni karşımda görünce milyonuncu kez olduğu gibi yine kendimi bir masal kahramanı gibi hissettim. Mükemmel bir tango dinletisinin bir parçası olduk 2.5 saat boyunca. tam galata kulesi'nin yanındaki mekandan gece saat 1 civarı çıktığımızda gökyüzüne bak dedi arkadaşım. baktğımda gördüğüm şeyden büyülendim. galata kulesi'nin ışıkları gökyüzünü aydınlatıyordu ve o ışık huzmesi içinde onlarca kuş resmen ahenkle dans ediyordu. ve o ışıkların kuşlar üzerinde bıraktığı renk insanı resmen büyülüyordu. inanın anlatılmaz, yaşanır, o derece...
    yorgun ve iş sıkıntılarıyla geçen bir günün hatta günlerin ardından, iyi ki yaşıyorsun Zeren dedim, iyi ki bu zevkleri tadabiliyorsun, kendine bir nefes aldırabiliyorsun. iyi ki müzik var dedim, iyi ki kitaplar var, resim var, iyi ki sanat var, ki ruhumuzu temizleyebiliyoruz biraz olsun. Ve tabi ki unutmadan, iyi ki BEYOĞLU var!:)
    bu yazdıklarımı çok iyi anlayabilecek denli bir Beyoğlu aşığı olduğunuzu bildiğim size yürek dolusu sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. yaaa bende çok özledim oraları amaaa

    YanıtlaSil
  3. kankiiii,
    sen ve beyoğlu
    siz birbirinize benziyorsunuz

    sürprizli, hareketli, enerji dolu, gizemli belki de,

    seni okumak bana ruhuma iyi geliyor

    seni tanıdığıma çok seviniyorum


    heyyyyy!!!
    ben 7 mayısta Ordu'dayımmm
    iş için gidiyorum
    bana söyliceklerin varmı???

    YanıtlaSil
  4. AY BURUK ÇORAPLAR HA:))
    İLAHİ SEN, ASLINDA BENDE ÇOK GICIK OLURUM ÖYLE ŞEYLEREDE, SORMADAN EDEMEYECEM, BİR ÇORAPÇIYA GİREMEDİNMİ DESEM HANİ BİLİYORUM BEND EO KADAR AKIL YOKMU DİYECEKSİN O NEDNELE BEN İYİSİ NEDNE DEVAM ETTİN GÜNE ONLARLA DİYEYİM.
    SİZE BOL CANCANLI GÜNLER:)

    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel beyoğlu gezisi yapmışsınız. Bizde geçenlerde bağdat caddesi gezisi yapmıştık. Ama karşısı daha güzel, özellikle de beyoğlu :) O cancanı yerim ben :))

    YanıtlaSil
  6. Beyoğlu nun tadını çıkarıyorsun ne güzelll..Demek Çelik i gördün Lale abla,çok beğenirim şarkılarını..
    Cancan biliyor işi,sizde çok eğleniyor bence..Yazılarınla da bizi eğlendiriyorsun,bazen yorum bırakamasamda mutlaka okuyorum bir şekilde ve gülümseyip gidiyorum :))
    Buruk çoraplarınla birlikte bol gezmeler sana..sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kirazlı çantaya bayıldım. resim isterim.

    YanıtlaSil
  8. Canım bana bir uğrarmısın.Ben de mimin var da...

    YanıtlaSil
  9. lale ablammm ne güzelll anlatmışsınn.tam gezilecek zaman değil mi:) zero hanım da çok güzel analtmış.istanbula gelirsem inşallah ilk işim beyoğluna gitmek olacak:):)

    YanıtlaSil
  10. Beyoğlu'na böyle tutkuyla bağlı olan insanları çok seviyorum. Bende Pazar günü kahvaltıda dahil tüm günümü Beyoğlu'na ayırma hevesindeyim. Kolumada cebren ve hile ile Memo'yu takıcam :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. hadi hadi iyisin gene. bizim bıyıklı da senin beyoğlu'nda bugünlerde. bir sergi açılışına geldi oralara. ben geçen mart geldiğimde sizlerin tünel dediği yerlerin kalabalığını görünce, "amanıııınnn... miting var, ben gaçıyom" demiştim. meğerse her gün öyleymiş.
    sevgiler
    m.solisti

    YanıtlaSil
  12. komik bişi diyeyim mi ?
    belki yan yana geçtik belki teğet aynı saatlerde beyoğlundaymışız
    buruk çoraplı bir bayan gördüm mü acaba? filmi hemen başa sarayım :))

    Sevgiler / Hera

    YanıtlaSil
  13. Gecenlerde benımde coraplar buruk burukdu:):)bu nasıl bı tarıf Lale abla cok guldum yaa...ohhh gez bakalım bide kirazlı cantasınıda takmıs:)beyoglu fethedılmıs bu kez.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Lale hanım, boğumu ziyaret etmişsiniz, teşekkürler yorumunuz için.Ben çalışmalarımdan fırsat buldukca yazanlardanım.Ama hergün iş arası sizin bloğu ziyaret etmezsem olmuyor.Beni dinlendiren yazılarınızı keyifle okuyorum.Daha çok mesleki bilimsel forumlarda okuduğum ve yazdığım için, sizin bloğunuz kahve ikramı gibi gelmekte bana.Sizi Ordu'ya geldiğinizde tanımayı çok isterdim.Biliyorum ki yazdıklarınız kadar içten ve sevgi dolusunuz.Sevgi ve saygılarımla ailenizle nice mutluluklar yaşamanızı dilerim.
    safurtun

    YanıtlaSil
  15. Beyoğluna gideceğim inşallah bu gelişimde nasıl olsa havalar güzel olacak :)) Çoraplarına çok güldüm :)

    Eniştenin durumuna çok sevindim Lalecim gözünüzaydın:) Öpptümmm seni ZUz a selam......

    YanıtlaSil
  16. buruk çorap harika bir tarif olmuş.
    Öpün cancanı bizim için.

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))