Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

14 Haziran 2008 Cumartesi

paldıradak küldüredek bir doom günü ve mavianne ile buluşma

Nereden başlasam , hemen de başlamalıyım çünkü acelem var, daha et sote pişecek:)), pilav yapılacak . Ev temizlendi paklandı hijyen hale geldi. Acele ediyorum çünkü yarından sonra salı gününe kadar yokum, merak etmeyin. Ev de benim yokluğum da aynen varmışım gibi devam edecek şekilde planlandı.

Mavianneden başlayalım. Perşembe günü Capitolde buluştuk. İlk görüşmemizdi ama , yıllardır tanıyormuşcasına su gibi akan bir sohbet ettik. Kardeşi ile de tanıştım. Zaten bir aile gibi olduk burada bi çok arkadaşla. Hep tahmin ettiğim gibiydi sıcak , samimi, güler yüzlü. Kısaca biz birbirimizi daha da sevdik...



Cuma gününe gelelim, Naziş ve kocam işe gitti, Gamsegamse de okula gitmek için hazırlanıyordu ki kapı çaldı, uy kim bu dedik, sabbah sabbah . Gelen bizim Oya idi. Kuzenim. Bna tip olarak da huy olarak da en benzeyen kuzenim. Hayırdır yav dedim. Zuz la anlaşmışlar, Zuz akşam tatile çıkacağı için , o gün de benim doğum günüm olduğu için sabahın köründe daha kargalar kahvaltı etmeden doğum günü partisi düzenlemişler. Birlikte kahvaltı ettik ve getirdikleri pastayı kestik. Gülmekten öle öle resimler çektik. Ama resimleri çeken Oya olduğu için ve gider gitmez hemen gönderirim dediği halde hala göndermeyince bizim üç kişilik partinin resimlerini koyamadım buraya.Kaç yaşına girdiğime gelince. Kırk yaşıma girdiğim gün dedim ki kendime. Valla iyi bi yaş bu . Ortadır, karardır. Çocuklarının elinden artık tutmadan yürüdüğü, eteğini çekiştirmediği senin de kendini hala genç ve güzel hissettiğin bir yaştır. İş hayatın parlaktır. Herkes sağlıklıdır. Evet evet iyi bi yaş bu. Hem de her sene her sene yok şu yaşa , yok bu yaşa girdim diye uğraşmassın. Söylenişi de kolay, dört harflik bir kelime, kırk dedin bitti.Sonra kırk yaş partisi de çok güzeldi, Zuz sürpriz parti hazırlamış ta çocukluk arkadaşlarımı bile çağırmıştı. Gelen hediyeleri az kaldı kamyonla getirecektim eve. Yani işin özü sözün kısası budur yaşım da kırktır. Ne eksik ne fazla tamı tamamına kırk.

Nazişle her akşam yürüyüşe çıkıyoruz , ama ben vitrinlere bakmaktan yürümeyi unutuyorum. O da - anne dün akşam bakmıştın ya bunlara diyo. Kocam maçlara dalmış durum da. Bizim maçlarda özel maç mönüsü hazırlıyoruz ve hep birlikte izliyoruz. Eh herkesin pencereleri açık olduğu için her golde mahalle ayağa kalkıyoruz aynı tribünde gibi maç izliyoruz. . Gamsegamse ye gelince büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öper, finaller bitene kadar çekecek ve çektirecek)).
herkese iyi bir hafta sonu olsun, salıya kadar adios hadi gidiyos
Not- Babalar günü tüm babalara kutlu olsun mutlu olsun. ÖSS ye katılan tüm öğrencilere başarılar

19 yorum:

  1. doğum günün kutlu olsun Lalecim,kırka merdiven dayadın öyle mi?
    sağlıkla yaşa canım benim...

    YanıtlaSil
  2. Dogumgünün kutlu olsun LAle Abla, seni Maviannede görünce bir ugrayayim dedim. COk iyi etmissiniz bulusmakla, kiskaniyorum bu tip bulusmalari:)
    Yazinin sonunada cok güldüm:)Yazma tarzin hic biktirmiyor insani, akiciligina bayiliyorum:)
    Mac dedinde yarin bizde yanaklarimizi Türkiye bayragi deseniyle boyayip, fanatik sekilde giyinip Türkiye yi temsile cikicaz en yakin fanatik mac izleme alanina, sesimde yok tamda bu zamana denk geldi bogazlarimin bu tipik agrisi sizisi:)
    Dogumgününmüs bu arada, nice mutlu yillara insallah! Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu bloglarda o kadar birbirimizi yakindan takip ediyoruz ki , bi tek ses tonumuzu bilmiyoruz geride kalan tum detaylar tamam:)

    Tam dogum gunun ne zaman Lale abla?Ben gelince kucuk bir kutlama daha yapalim, 40 yaso oyle bir kutlama ile bitmez:)

    YanıtlaSil
  4. Lale abla;
    doğum günün kutlu olsun :):)
    Nalan gelince mutlaka kutlayalım hep beraber de.
    Çoook öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. İkinizi bir arada görmek güzel.
    40 yaş hikayesi ve kararı çok güzel. sabah sabah doğumgünü partisine bayıldım, doğumgünlerinde günün erken saatlerinde açarım telefon, bunu da denemeliyim.

    YanıtlaSil
  6. blog tanışmalrını seviyorum ve bir gün bize de kısmet olur belki tanışmak ah kırk yaş ifadesi ve anlamlandırmaların mükemmel kesinlikle kullanacağım...

    YanıtlaSil
  7. Lalecimmmmm
    valla gelişim nerdeyse " Günaydın" saatlerine dayandı..:)
    Malum bugün Pazar ve biraz keyif yapayım derken işin dozunu kaçırmışım ve öğlene doğru uyandım.
    Eee dolayısıyla gece uykusunu da atladık işte:)
    Aslında pek uğrayamaz oldum blog taraflarına. Bazen bende sen gibi açıyorum sayfayı ve öylece bakıp duruyorum. Yazan yanım benden firar etti sanırım ki.." sanki hergün yazıyormuşum gibi dimii..:)

    Artık ender zamanlarda gelebiliyorum anlayacağın.
    Bu arada; 40 yaş dönemin kutlu olsun canımcım ve bende aynı fikirdeyim küsuratlı yaşlarla ne uğraşıcaz. Hem sonra sözünün eri olmak lazım dimi.. 40 dediysek artık 40 tır yaş. öyle işte.:)

    Çok sevgiler bıraktım Lalecik. Gönlünce güzellikte günlerde hep
    mutlu kal emi.
    Selamlar herkeslere.

    YanıtlaSil
  8. 40 falan değil o 25 tir;)
    Hep böyle ışıl ışıl baksın gözlerin...nice mutlu yaşlara...

    YanıtlaSil
  9. ayyyy
    doğum günün kutlu olsun, mutlu ol bir ömürboyunca kaça girersen gir ama iyi yaşa, sağlıkla sevdiklerinle hep böyle zevk aldığın bir hayat yaşa...
    kırk yaşında da olsan damatların olsun, torunların olsun, onların mezuniyetini gör, onların evlendiği hatta çocuk sahibi olduğunu gör veee sen hep kırk yaşında kal...
    ve geç kaldığım için beni affet...

    kocaman öptüm, sevgilerimle...
    not: doğum günün devamı sonramı yoksa kahvaltıda parti ilemi kaldın ki ki inanmam:))))

    YanıtlaSil
  10. kankiiii,
    seninle görüşmemiz benim için de süperdi,
    Doğumgünün kutlu ve mutlu olsun
    40 ta kalman harika
    boşver yaşları
    nasıl hissediyorsak o yaştayız
    değil mi?
    ben daha 25 imde hissediyorum :)
    öptüm seni dönmeni merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  11. Bence 4l kere maşallah yaşında kalmalı insan.Ama sen 'kırk kere söylersen olur'yaşındasın madem,hangisinde olursan ol, hep sağlıkla, mutlu,huzurlu ol.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. iyiki dogdun
    iyiki varsın
    nice mutlu yıllara
    _______________
    mutlu başarı dolu sevgi dolu bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  13. Lalişim iyi de nereye gittiiin!! E artık gittiysen de bu güne nasılsa dönmüşsündür bile;) Dinleriz artık olanları senin tatlı dilince...
    Doğum gününü kutluyorum ve seviklerinle birlikte böyle bol kıkırdamalı-keyifli bir sene daha diliyorum size:) Biz de okur okur keyifleniriz karşı kıyıdan böyle.
    Mavianne ile yüzyüze tanışmış olmanıza çok sevindim. Çünkü bizler birbirimizin hayatından haberdar olan özel kişileriz ve tanışmak bunu daha da özel kılıyor bence:)
    Yeni dedikodular evden haberlerle sesinizi duymak üzere sizi çook öpüyorum Lale ablacım.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. Nice yaşlara hep genç kalacak olan Lale Ablacım :) Mavianne ile buluşmanıza çook sevindim; darısı başımıza. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. aman..
    pek de yakışmış mor..
    =)
    keyifler de iyi..
    benim de var ööle bi sabahın kör saatinda pasta ile uyandırılmam
    kankalar iyidir..
    insana hayatı sevdirir..
    kıslara sevgiler..
    sana öpücüklerrrrrrrrrrr..
    ataletin..

    YanıtlaSil
  16. aaa ben mutlu yıllar sanaaaaaaaaaaaaaaaaa
    demeden mi gittim..
    ne ayıp ettim
    =)

    her yeni günün hep istediğin gibi tam da hayallediğin gibi olsun lalem..
    mutluluklar.. sana sağlık ve aklıma gelen gelmeyen tüm güzellikler olsun..

    YanıtlaSil
  17. İyiki doğdun sevgili Lale........

    YanıtlaSil
  18. doğum günün kutlu olsun lale ablacım,keşke fotoğraflar da olsaydı:)sabah kahvaltısında pasta bana hiç yabancı değil,bazen sabahları ben de sadece pasta yerim,ekmek bulamadığımdan:))
    hehe bu gün pek neşeliyim,halen devam kaynanalı günlere ama bak bunu yaprak dökümüne borçluyum hani orada evin kızı fikret var ya onu örnek aldım kendime:))kaynanam varmış yokmuş hiiççç önemli değil gibi,bakalım ne kadar sürecek bu hallerim öperim seni dilerim ben de senin gibi kırk yaşımda zirveye ulaşır ve orada beklerim
    ne güzel bir buluşma olmuş bu arada,ikiniz de çok güzel çıkmışsınız
    hoşçakal:))

    YanıtlaSil
  19. bu yazınız çok hoşuma gitti...telaşınızı okurken sanki birebir yaşadım :))bu arada mutlu yıllar...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))