Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

15 Nisan 2008 Salı

Günlerin ardından

Nihayet bu gün evimdeyim. Geçen haftanın başından beri , bir yoğunluk bir yoğunluk. Bitti sanmayın bu gün mola, sonra yine pazar gününe kadar sürecek programlarım var.

Anlatmaya geçen haftadan başlarsam işin içinden çıkmanın imkanı yok. Arkası yarına döner. Geçen hafta , önce Beşiktaşa gittim, çok önceden yapılması gereken bir ziyaretti ama sarka sarka bu günlere gelmişti. Beşiktaşa gidince çarşısı gezilmez mi? alış-veriş yapılmaz mı? yapıldı elbet. Bizim Zuz la Beşiktaş pazarına gitmek için yola çıkıp , paraları o pazara varamadan o çarşılarda tüketmişliğimiz bile vardır.

Sonraki gün Taksim- Beyoğlu yaptım. Her zamanki gibi kuzenler buluşmasıydı. Artık kokteyl gemileri Kabataş iskelesin de yerini almaya başladı. Yazın geldiğinin işaretlerinden biri İstanbul da. Vapurdan karşıya geçerken boğaza baktım , erguvanlar da açmaya başlamış. Eskiden neredeyse İstanbulun bitki örtüsü gibiydi erguvanlar.Martılar çığlık çığlığa motorların , vapurların peşinde karşıdan karşıya gidip geliyorlar. Unutmayın İstanbulun martıları gevrek simit sever.Turistler de alıştı artık vapura binen elde simit doğru güverteye martılara, simit atmaya, onlar da öyle alışmış ki havada kapıyorlar simit parçalarını.

Sonra sonra bi günde okey partisi yaptım.Cumartesi günü Bağdat Caddesindeydim. Biraz da Moda , Kalamış dolaylarında. Kalamışın Kalamış olduğu dönemlerde çok sandalla açılıp açıktan denize girmişlim, çok kürek çekmişliğim vardır. Ha bunları yüz yıl önce sanmayın, değişim çok hızlı ve beni artık korkutuyor. Cadde dönüşü Gamsegamse ile Kadıköyde buluştuk. Akşam yemeği yedik ana -kız. (Eve geldiğimiz de kocam neden yemek yemiyorsunuz diye sorunca da şey , kem küm dedik). Eski kitap satan yerleri dolaştık. 1 ytl ye yıllar önce okumak istediğim bir kitabı aldım. Geyikler Annem Almanya. Ödüllü bir kitap.Nursel Duruel'in. Eskiden Sahaflar çarşısına gidip kitap alırdık Ayselle.

Valla daha ne yaptığımı unuttum desem inanın.



Dün akşam Zeya, Nalan , Ebrucuk, Nurdanacar ve ben Zuz da toplandık. Nuranın kuzeni de katıldı bize. Nalan Dubaiden , şu tarihlerde istanbuldayım dedi ve startı verdi bize. Ne yapalım derken Zuz bende toplanalım yine dedi. İstediğimiz gibi yayılırız. Çok güzel bir gece oldu, tüm buluşmalarımızda olduğu gibi. Gece yarılarına kadar oturduk, yedik içtik, sohbetin dibine dibine vurduk. Ebruuu o kekin tarifini ne yap et çal. Teyzesi bize gönderdiği vişneli kekin nasıl yapıldığını anlamasın diye Ebruyu vişne almaya göndermiş. Muhteşem bir tat. Geri kalanı eve getirdim , şu anda çayıma eşlik ediyor.
Benden bu kadar. Bu gün evdeyim yarın da belki ama Cuma günü Anadolu Hisarında yemekteyim. Cumartesi eski arkadaş buluşması var.

PİPPA İÇİN NOT- Çoğumuz için her zamanki tecavüz haberlerinden biri belki. Bir haber. Ama o birilerinin kızı, arkadaşı ve sevgilisiydi. Bu ülke yolunu kaybeden kızlara yol göstermenin yolunu yıllardır böyle gösteren erkeklerden müteşekkül değil elbette ki , ama varlar ve aramızdalar.

18 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Şuan kıskançlıktan çatlamak üzereyim varmı böyle birşey..Hem gezmeler hem buluşmalar..Maşallah maşallah bizede nasip olur inşallah...

    YanıtlaSil
  3. GERÇEKTEN DE ÇOK GÜZEL BİR AKŞAMDI...MİSAFİRPERVERLİĞİNİZ GÜZEL GÜLÜŞÜNÜZ VE TADI DAMAKTA KALAN SOHBETİNİZ İÇİN ÇOK TŞK.LER...
    KOCAMAN ÖPTÜM LALE ABLA
    SVG,
    NURDAN

    YanıtlaSil
  4. Ben de 5 gündür sayfama uğrayamıyordum ve şu 5 gün de inan Lale ablacım en çok sizin buluşmanızın merakındaydım. Yeni yazımı az önce eklediğim an sizden eski yazıma yorum gelince direkt size uğradım(: Yoksa Nalan için de meraktayım; yani döndü mü naptı diye!!
    Havalar güzelleşti, anlaşıldı, Lale abla çok çok gezecek. Ama bizi de martıdan say olur mu:( Beslemeyi unutma arada;))
    Buluşmanız yine eminim çokça güzeldir. Meraktan gezmeliyim hımm mesela Nalan'a gitmeliyim:))
    Çok öptüm güzel günler size...
    *Yok arıza çıkarır, kullanımı rahat değil dediler amaa çok araştırdım laptop olayını. Çook memnunum darısıbaşına Lale abla;) Uzanarak keyifle yazmaya...

    YanıtlaSil
  5. yaaaa
    ama hani bize hani bize demeye başladık bile:)))))))))))))))))
    her ne kadar orada olmak istesemde
    sizin eğlendiğinizi iyi vakit geçirdiğinizi bilmekde mutlu etti beni:)))) ohh ne iyi etmişsiniz. sefanız olsun:)))))
    planlar tam bahar tadında olmaya başladı:)))
    evet egenin otları güzledir. evet evet enginar sapını sakın atma sakın. tadfına bakmadan kimse inanmadı bana... radika haifif buruk acımsı pek değil ama değişik bir tadı var, evet onu herkes sevmeyebilir. ben kalanlarıda aynı yoğurtlu sosla birleştirdim dünakşam sanırım daha iyi oldu:)))))) ama burada radikadan daha buruk tadı olan otlarımız var:) vee elbette deniz börülcesi...bu gece normal salata ama içerisinde bu sene çok tututuğum tere de olacak:)))
    bozulmadıysalar dolapda????
    sen yine bizi unutma ama emi!!!!
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. meşhur resim koltuğumuz. Robot halimden biraz kurtuldum ben :):)
    Çok keyifliydi valla herşey :)
    İyi ki buluştuk. Zuz'a selam. (nasılsa okuyor burayı direkt de alabilir selamını :)

    YanıtlaSil
  7. degilmi...
    warlar we aramizdalar..
    ne yazikki...
    utaniyorummm bazen turk oldugumdan...
    boylsi yaratiklar yuzunden....
    kolay gele lalecigim...

    YanıtlaSil
  8. ctesi kadiköy çarşıdaydım..
    kulakların çınladı mı =P

    yarasın laleme.. gezmeler..
    iyi geldi yazısı da..
    keyifle kalsın
    şen olsun

    ataletiiinnnnnn

    YanıtlaSil
  9. Heyyy,,,yaşasın beklenen gün gelmiş çatmış...Sohbetin beline vurmuşsunuz.Hepinizin yüzündeki gülümseme,kalbinizden bir ışık olarak yayılmakta üstüme...
    Sanki oradaymışım da,Tavuk ve vişneli kekleri siz görmeden götürmüşüm gibi...
    Bu alışveriş mevzusunu okurken ben çok fena kışkırtılıyorum:))
    Bütün martılara gevrek Balkahveden olsun,sohbetiniz daim,cebiniz para dolsun...Balkahveden tüm blog dostlarına selam olsunnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  10. Balkahve,Pipa için ;
    Acı ve utanç
    Büyük bir üzüntü içerisindeyim
    yakışmadı..Nurlar içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  11. hani beşiktaş taydım çarşıdaydım pazardaydım diyorsun ya içim gidiyor evim pazarın karşısındaki migrosun ordaydı ahh ah...şimdi istanbulda olmak vardı....e bir de fotografları gorunce tüm dostlar birarada, olmuyor hiç olmuyor:))

    YanıtlaSil
  12. ne güzel dostluklar kuruldu sanal alemde,
    adı sanal ama gerçek dostluklar...
    daim olsun ve sürsün dileğim...
    kızlar partisi yaptınız ha Lalecim,
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  13. Yazmasanda,yüzünüzdeki gülümsemeden belli keyifli geçmiş buluşmanız:)e artık bi koşu geldiğin Ankara ya bekliyoruz Lalem:)tavacıda her daim hazır rezerven...

    deep note:Sanırım senın kuzenlere komşuyum ben:)))

    YanıtlaSil
  14. çok keyifli bir akşam olduğu belli. daim olur inş...vişneli keki ben de çok merak ettim şimdi... afiyet olsun..
    öptüm koskocaman:))

    YanıtlaSil
  15. muhabbetiniz bol olsun :)
    vişneli kek tarifini bekliyoruz...........
    pippa konusuna hiç girmek istemiyorum,maganda kültürü ile beslenen tüm erkekleri yakabilirim...

    YanıtlaSil
  16. Ayy süpersiniz.. buluşmalarınızın devamını diliyorum.. Foto da süper.. Herkesi öpüyorum

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Lale ablaaa, planlar arasında yapamadıgım seylerden bırıs de Vapurla kadıkoye gecmek oldu.ysa dısarda oturacak ve efıl efıl ruzgarda saclarımı savuracaktım.Hatta martılara sımıt de atardım:(

    Bulusma gercekten de cok guzel oldu.Ne yalan soyleyım, ben muhabbete doyamadım.Demırcıkoy'e gıdecegım dıye erken kalkmak kotu oldu.Cok sey kacırdım mı acaba...:)

    YanıtlaSil
  18. Laallleeem şu taşınma işi bitsin ilk işim kekin tarifi olacak hehh heee...yeni bir numara buldum tarifi almak için hamile kuzenimi kullanacağım :)) onun canı çekmiş dedim veririm ona dedi tarif işi tamam sayılır yani :)))))

    öppptüüüüümmm seni ve Zuz u....

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))