Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

8 Şubat 2014 Cumartesi

TOKUZ AMA AÇIZ

Başlığı görünce şaşırabilirsiniz ama dün ben  ^^ Tavsiye Evi'' nde bu başlık altındaki bir toplantıya katıldım. İyi ki de katılmışım. Dr. Ayşegül Çoruhlu bilmediğimiz hiç birşeyi anlatmadı ama neden bunları yapmamız gerektiğini öyle güzel anlattıki. Kendisinin bir biyokimyacı oluşu bir diyetisyen olmayışı, kilolarınız değil beni ilgilendiren deyişi dinlerken gözlerimi ve kulaklarımı dört değil sekiz açmamı sağladı.





(benim yanımda  oturan beyaz  gömlekli hanım Dr. Ayşegül Çoruhlu)
Ayşegül Hanım dedi ki, akşam yemeklerinizi erkene alın, mümkünse mesela saat 5  gibi yeyin. Bilmiş ben,illa bi çıkıntılık yapıcam ya  durur muyum?)) -''ama ama Ayşegül Hanım, biliyosunuz Türk kültüründe akşam yemeği çok önemlidir, aile akşam yemeğinde bir araya gelir ve en lezzetli en kalorili yemekler akşam yenir'' dedim.
Cevap: Değiştirin daha erken yeyin, daha çok sebze yeyin, kalorili besinleri gündüz tüketin. Doğum günü partilerini gündüz yapın, dedi. Suyunuzu alkali yapın dedi mesela. Bu da bir litre suya bir çay kaşığı karbonat atmakla  yapılabilecek bir şeymiş. Suyunuzun ne tadı ne rengi değişir dedi. Ya da limon sıkmakla... Enginar örneğini verdi. Nasıl enginarın kararmasını önlemek için limon sürüyor ya da limonlu suya bırakıyorsak. Limon içimizin de böyle  temizlenmesine yardım eder dedi. Et yiyorsanız yanında mutlaka bir tabak koca salata yeyin dedi. Baden,fındık, ceviz bunları miktarsızca yiyin. Yağlı tohumları (keten tohumu, çörek otu gibi mesela), baharatları yemeklerinizden eksik etmeyin dedi. Arabamıza en iyi benzini koymaya çalılırken, evimizi en kaliteli temizlik malzemeleri ile temizlemeye çalışırken bunları yapmak hiç ama hiç zor değil bence de...


Yani bugün de sağlıklı beslenme konusunda tüyolar verdim size afferim bana:))